HC Energie Karlovy Vary

Junioři si vezou první porážku z Ústí

Ú s t í n./L. - Po sérii vítězství si Energie uštědřila první porážku a to s rivalem z Ústí. Karlovy Vary v čele s odchovanci ústeckého hokeje Šnajdrem a Budínským, kteří zařídili 3 z šesti branek svého mužstva, začaly dobře a po první třetině vedly 4:1, v poslední části si ale nechaly nasázet 5 branek a odvezly si porážku 6:9.
Extraliga juniorů, 4. kolo, so 16.9.2006
Ústí n. L.
Karlovy Vary
9:6
1:4, 3:2, 5:0
Branky a nahrávky: 11. Moro (Janský), 26. Hanzl (Kloz), 33. Kloz (Pinka, Kučera), 39. Kopejtko (Škaloud), 42. Kloz (Mach), 44. Kloz, 46. Moro (Musílek), 58. Moro, 60. Mach (Kloz) - 3. Šnajdr (Bauer), 8. Budínský (Zucker), 11. Baran (Tomiš, Zucker), 18. Tomiš (Baran, Zucker), 29. Sláma (Zmeškal), 37. Kuběna (Budínský, Rohan). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Kebrle. Vyloučení: 6:11. Využití: 6:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6, 9:6.
Ústí n. L.: Baroch - Macaj, Musílek, Fryč, Kučera, Urušev, Kopejtko, Pinka, - Kočí, Jindřich, Hanzl - Mach, Janský, Kloz - Hříbal, Škaloud, Hrala - Kadič, Salač, Moro.
Karlovy Vary: Benda (46. Závorka) – Tollinger, Mašek, Schmidt, Boguský, Satora, Zmeškal, Přindiš – Šnajdr, Bauer, Zucker - Kuběna, Baran, Smolík - Sláma, Záhora, Tomiš - Mareček, Rohan, Budínský (Topinka).

Komentář k utkání

O tom, že hru režírovali již od začátku Karlovarští, nebylo pochyb, už Kuběna zahrozil v 1. minutě svou jedovkou a Zucker byl ještě nebezpečnější, když zakončoval akci 2 na 1 o chvíli později. Varování brali Ústečtí na lehkou váhu a když dva jejich obránci nechali v poklidu střílet zblízka Slámu a Šnajdra, bylo jasné, že pokud ne první, tak druhý šúter dá – 0:1. Poté se Lvi přesvědčili, jak přísná jsou tvrdá pravidla a Urušev putoval na trestnou lavici za držení. Další branka padla ale až po uplynutí trestu a to se zblízka laxně prosadil Budínský - 0:2. Zdálo se, že bývalí ústečtí hráči pošlou svůj mateřský klub do pekel. Poté putoval za katr ale i hostující hráč. Prostoru využil Kloz, který si efektně narazil s Hříbalem a po krátké kličce poslal puk osamocenému Machovi, který netrefil zdaleka ideálně. Do kontru pak šel Bauer, naštěstí pro Lvy přestřelil. Nakonec Ústečtí přecijen zahrozili a vynutili si první zákrok Bendy, když z mezikruží poslal tvrdou ránu Kučera. Nebyli to ale svěřenci trenéra Bednáře, kdo měl přesnou mušku. Na 3:0 zvýšil po krásné kombinaci alá „pojď sem, kam jdeš, kde si byl“ Baran po nahrávkách Tomiše a Zuckera. Poté korigovali z ojedinělého tlaku domácí, když po dlouhém dobývání a obléhání karlovarské svatyně do ní puk nakonec dostrčil Moro - 1:3. Odpověď byla ovšem více než jen rychlá. Za pouhých sedmnáct sekund opět úřadovala trojice, Zucker – Baran a tentokrát zakončující Tomiš - 1:4. Chvíli před sirnou si ještě s domácí obranou pohrával Budínský, ale i když se brankově neprosadil, nad ústeckým zimákem lítaly hromy a blesky, vypadalo to „na ručník“.

Scénář další dvacetiminutovky se o moc nezměnil, i nadále ledu vládla pevná ruka Karlových Varů, i když občas její svaly ochably. A to například v čase 25:28, když Klozovu aktivitu při přesilové hře zužitkoval k dorážce Hanzl - 2:4. Rozdíl svou branek bylo hostím málo, i když se tentokráte dostali ke slovu až po třech minutách. Zmeškal vypustil na modré projektil, který Baroch stačil jen vyrazit a Sláma již neměl těžkou úlohu – 2:5. Když byl poté vyloučen domácí Janský, mohl soupeř dokonce dvakrát zvýšit ještě výrazněji. Nestalo se tak a výhodu jednoho muže v poli dostali naopak žlutomodří. V jejich dvouminutovce se kotouč dostal po jedné z akcí až ke Klozovi, který nedal bekhendovým blafákem Bendovi nejmenší šanci – 3:5. Hosté ale zanedlouho opět odskočili, když zavřeli Lvy v jejich pásmu a doslova si s nimi hráli jako kočka s myší. Celou akci pak zakončil kapitán Kuběna a vrátil svým vedení o tři branky – 3:6. Poslední slovo v této části měli však nakonec stejně Ústečtí, Kopejtko využil další přesilovku a čistým průstřelem zakončil třetinu – 4:6.

Co se s domácími během patnáctiminutové přestávky stalo, to nikdo neví, ale do poslední třetiny nastoupil tým jako vyměněný. V čase 41:06 v další tlačenice před Bendou zaúřadoval Kloz a dal kontaktní gól – 5:6. O chvíli později putoval na trestnou lavici již potřetí za tento zápas Šnajdr a podruhé jeho trest netrval celé dvě minuty. Kloz se během jeho pobytu na hanbě nadechl k sólu a zakončil k bližší tyči dezorientovaného Bendy, kterého tak vyhnal z klece – 6:6. Karlovarští byli evidentně zaskočeni ztrátou tak velkého náskoku a nezmohli se již téměř na nic. Do kolen je poslal po dalších dvou minutách Moro, po jehož teči puk doplachtil vysokým obloukem za záda nerozcvičeného Závorky – 7:6. Hosté se otřepali a zařadili vyšší rychlostní stupeň, snaha se nedala upřít agilnímu Budínskému, tečujícímu Baranovi ani z každé pozice střílejícímu Slámovi. Zdálky pokoušel štěstí i Zucker a v těchto chvílích byl hokej balzámem na duši a pastvou pro oči. Hra se přelévala ze strany na stranu, minimálně se přerušovalo. Když se nechal v 57. minutě vyloučit Sláma, vypadalo to už s Karlovarskými bledě. Kuběna se v oslabení neprosadil, naopak, již šesté využití přesilovky to znamenalo pro Lvy. Moro pravděpodobně na hranici brankoviště zakončoval za bezmocného Závorku – 8:6. Karlovy Vary ještě zkoušeli power-play a když se po jejich oddechovém čase Mach do opuštěné klece netrefil, musel si dát repete po time-outu svého trenéra. To už zívající konstrukci neminul a definitivně srazil soupeři hlavu – 9:6.

Ohlasy trenérů

Vladimír Bednář (Ústečtí Lvi): „Ten výsledek a tři body jsou radostné, je to velký krok k záchraně. Nevím proč, ale v tom mančaftu se něco zlomilo, začali jsme hrát a dávat branky. Kdo to viděl ze začátku, tak to byl rozdíl třídy. My jsme se jim ale dokázali později vyrovnat, ne-li že jsme byli lepší. V poslední třetině jsme jim vnutili naší hru. Oni disponují silným mužstvem a ne nadarmo vyhráli tři zápasy. Myslím, že nás podcenili a je třeba pochválit naše kluky za snahu a bojovnost. Přesilovky 6:1? Hodně jsme se na to soustředili v tréninku a už jsme přišli i na to, které lajny a kteří hráči v nich jsou nejplatnější. Stavíme je na Klozovi s Machem, ke kterým se dobře zapracoval mladý Hanzl. Hlavně ale stavíme na Honzovi Klozovi, který je výborně kondičně připraven. Musím také pochválit brankáře.“

Antoník Mikuláš (Karlovy Vary): „Po první třetině to vypadalo, že nebudou problémy, ale my jsme se bohužel nechali uchlácholit. Ústí zabojovalo, my jsme zkolabovali ve všech činnostech, přestali jsme dávat góly, soupeř využíval přesilovky a bylo po zápase. Využití přesilovek bylo 6:1 a to je pro nás katastrofa! To je pro nás strašně špatné, nicméně já nemůžu nic jiného než blahopřát soupeři a dívat se na další zápas. Byla to naše první prohra a byl to nejhorší