HC Energie Karlovy Vary

Mládež: povedený týden

K a r l o v y V a r y – Tento pravidelný týdenní souhrn mládeže začne velice optimisticky, jelikož z deseti utkání, které sehrály mládežnické kategorie od 4. třídy až po juniory bylo devět vítězných! Škoda jen, že ten jeden prohraný zápas ukončil právě vítěznou šňůru tří výher v řadě u mužstva juniorů. Podrobnosti o jednotných úspěších a jedné minele se dočtete dále v článku.

extraliga juniorů – 3. a 4. kolo

HC Energie K. Vary – HC Hradec Králové 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky: Kuběna 2x, Tomiš Asistence: Baran,Zucker, Budínský

Energie začala zápas aktivně a poměrně rychle se ujala vedení. Místo pokračování v nasazeném tempu domácí polevili, přenechali soupeři aktivitu, který toho využil k vyrovnání. Rozhodující pro konečný výsledek byl vstup do závěrečné třetiny, ve kterém karlovarští vstřelili vítězný gól. Závěr zápasu pak odehráli velice zodpovědně a po zásluze si připsali tři body.

HC Ústí nad /L. - HC Energie K. Vary 9:6 (1:4, 3:2, 5:0)
Branky: Kuběna, Šnajdr, Budínský, Baran, Tomiš, Sláma, Asistence: Zucker 3x, Baran, Bauer 2x, Tomiš, Baran, Rohan

Hosté měli excelentní první třetinu, po které sahali po zisku dalších tří bodů. Jenže místo potvrzení vedení karlovarští ke druhé třetině přistoupili velice laxně, z jejich strany přišlo velké podcenění nováčka soutěže a hráči začali zbytečně faulovat. Ústí toho v přesilovkách využilo, chytlo se a výsledek ve třetí třetině zcela zaslouženě otočilo.

extraliga dorostu – 3. a 4. kolo

HC Lev Hr. Králové – HC Energie K. Vary 3:4 (1:1,1:2,1:1)
Branky:Tomeček, Rohan, Funk, Vaněk Asistence: Chocholáč 2, Tomeček, Hudák

Karlovarští do utkání vstoupili koncentrovaně a ve 4. minutě se ujali vedení, jenže po hrubé individuální chybě stačili domácí do konce první části vyrovnat. O průběhu druhé třetiny rozhodla nedisciplinovanost královehradeckých, díky které hosté proměnili dvě přesilové hry a dostali se do vedení 2:3. V poslední části do 12 minuty hráli karlovarští 10 minut v oslabení a tím nabídli soupeři stav utkání vyrovnat. S notnou dávkou štěstí se jim ale nakonec podařilo utkání dovést do tříbodového konce. Absolutorium za výkon zasloužil brankář Hruška, který měl v utkání 49 zákroků a velmi energetiky podržel.

HC Energie K. Vary – HC Slovan Ústí n. L. 4:2 (1:1,2:1,1:0)
Branky: Mistoler 2, Kellner, Hudák Asistence: Polák, Dlapa, Mistoler, Kellner

Po vydřeném vítězství v Hradci Králové potřebovali mladí Energetici body potvrdit i v domácím prostředí. Po nedisciplinované první třetině rozhodly o jejich vítězství solidně zvládnuté přesilové hry a také perfektně zvládnutá oslabení, ve kterých dokázali i skórovat.

žákovská liga starších žáků – 9. třída, 3. kolo

HC Energie K. Vary - HC Kobra Praha 8:1 (5:1, 0:0, 3:0)
Branky: Frk 3, Baar, Švec, Vachovec, Winkler, Kovář Asistence: Sýkora 2, Záhora, Winkler, 2, Vachovec, Švec, Záhora

O průběhu a výsledku utkání rozhodla první třetina. V ní karlovarští vstřelili pět branek a po zbytek zápasu kontrolovali hru.

žákovská liga starších žáků – 8. třída, 3. kolo

HC Energie K. Vary - HC Kobra Praha 12:2 (4:0, 1:0, 7:2)
Branky: Táborský 6, Vrána 3, Červenka 2, Zadražil Asistence: Zadražil 4, Troška 4, Táborský 2, Vrána 2, Formánek, Matas

Domácí předvedli pohledný a kombinační hokej s přesnou koncovkou. Vypracovali si velké množství střeleckých příležitostí, ve kterých se dokázali prosadit.

žákovská liga mladších žáků – 7. třída, 3. kolo

HC Kobra Praha - HC Energie K. Vary 1: 2 (0:0, 1:0, 0 : 2 )
Branky : Brodský, Tomeček Asistence : Brodský, Tomeček

Utkání bylo dlouho bez branek i když šancí na obou stranách bylo dost, ale díky dobře chytajícím brankářům padla první branka až ve druhé třetině, ze které se radovali domácí. Třetí část byla také dlouho bez branek a zdálo se, že Kobra zvítězí. Touha hostů o vyrovnání byla ale nesmírná a vyplatila se jim. Tomeček nejprve vyrovnal a minutu před závěrečnou sirénou vstřelil vítěznou branku po ideální přihrávce Tomečka Brodský. Taktickou hrou v poslední minutě nepustili karlovarští domácí ani ke hře bez brankáře.

žákovská liga mladších žáků – 6. třída, 3. kolo

HC Kobra Praha – HC Energie K.Vary 1:6 (1:3, 0:0, 0:3 )
Branky : Zikmund 4, Vrána a Opatrný po 1 Asistence : Vrána 2, Zikmund, Opatrný a Suchý po 1

Začátek utkání hostům vyšel znamenitě. V páté minutě vedli o dvě branky a když v polovině první třetiny zvyšoval Zikmund na 3:0 zdálo se být rozhodnuto. Domácí se přesto nevzdávali, zle karlovarským zatápěli, až jeden z jejich útoků skončil brankou. Ve druhé třetině se hosté jen sporadicky dostávali z obrané třetiny a jen díky výborně chytajícímu brankáři Fečovi se stav neměnil. Ve třetí dvacetiminutovce se energetici z tlaku domácích vymanili, znovu se prosadili střelecky a nepřipustili tak žádné drama.

západočeský regionální přebor elévů – 5. třída, 1. kolo

HC Energie K. Vary- HC Meteor Třemošná 4 : 3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky: Rubeš 3, Kovářík Asistence: Kovářík, Rubeš, Fencl

Ve vyrovnaném utkání hraném ve velmi dobrém tempu karlovarští nakonec dosáhli cenného vítězství, když si dokázali poradit s agresivní hrou soupeře.

západočeský regionální přebor elévů – 4. třída, 1. kolo

HC Energie K. Vary - HC Meteor Třemošná 7 : 1 (1:0, 4:1, 2:0)
Branky: Vodička 3, Trapl 2, Bečka a Jakubův Asistence: Binias 2, Bečka

Místo očekávaného vyrovnaného utkání si domácí až nečekaně snadno poradili se svým soupeřem. Po první celkem vyrovnané třetině ve druhé části soupeři odskočili o čtyři branky a v závěrečné části výsledek ještě navýšili.