HC Energie Karlovy Vary

Dorost jede z Prahy bez bodů

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
P r a h a - Dorostencům Karlových Varů se zápas v pražském Edenu příliš nevydařil. Domácí byli po většinu utkání lepším týmem a rozdíl byl vidět i na konečném skóre. Za Energii se trefili Martin Chocholáč a Patrik Kroupa.
Extraliga dorostu, 7. kolo, so 23.9.2006, Zimní stadion Eden
Slavia
Karlovy Vary
6:2
2:1, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: 5. Sýkora (Uleščenko), 20. Palaščák (Barák, Nestrašil), 30. Nestrašil (Petráň, Česnek), 42. Barák (Gaisler, Česnek), 43. Nestrašil, 44. T. Doležal (Gaisler, Sýkora) - 10. Chocholáč (Chaljavin), 47. Kroupa (Ryžuk). Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0.
Slavia: Meravý - Stejskal(C), O. Doležal Barák, Humpolíček, Kotek, Gaisler, - Poletín, Sýkora, Uleščenko, Nestrašil, T. Doležal, Petráň, Koudela, Žejdl, Mavrojanidis, Česnek, Palaščák
Karlovy Vary: Hruška (od 44. Habal) - Ryžuk, Dlapa, Tomeček, Jemelyanov, Rohan, Funk, Špila - Hampl, Sedláček, Frank, Chocholáč, Kellner(C), Chaljavin, Mistoler, Flieger, Putyera, Šaling, Vaněk, Kroupa

Komentář k utkání

Hned po úvodním buly se vylučovalo a hosté si brzy zahráli přesilovou hru. Hráči však nebyli ještě příliš zahřátí a tak tato výhoda Karlových Varů příliš nebezpečná nebyla. Při hře v plném počtu byla Slavia mnohem lepší a svého soupeře držela ve svém útočném pásmu. Uleščenko zatáhl puk do třetiny podél pravého mantinelu, přihrál před branku kde byl úplně sám Petr Sýkora a ten s velkým přehledem nedal brankáři šanci. Slavia na ledě dominovala a měla i další šance. Koudelovu pohotovou střelu Hruška kryl. Západočeši se dostávali před Meravého sporadicky a právě z jedné této brejkové akce vstřelili gól. Situaci dva na jednoho vyřešil výbornou přihrávkou před branku Chocholáč. Chaljavin parádními kličkami zmátl Meravého a uklidil puk do brány. I po inkasované brance Slavia pokračovala v náporu, který skoro ani nezastavila přesilová hra Varů. I za tohoto stavu slávisté zaznamenali střelecké příležitosti. Nejdříve se neprosadil Česnek a následně přistála Humpolíčkova střela na tyči. Ani před koncem třetiny se obrázek hry neměnil. Slavia, ještě před sirénou ukončující třetinu, šla do vedení. Barákova střela od modré sice branku netrefila, ale odrazila se od zadního hrazení tak, že puk přeplachtil Hruškovu svatyni a ze vzduchu ho basebolově trefil Palaščák do sítě.

Slavia začala aktivně i druhou třetinu. Sám před Hruškou byl Tomáš Doležal, ale jeho bekhendový blafák skončil na tyči. Vary byli Slavii odevzdaným soupeřem a po většinu času se pouze bránili. Na straně hostů byla hodně vidět dvojice Chljavin Chocholáč, která předváděla pěkné kombinace i za nepříznivého vývoje. Domácí svůj tlak konečně korunovaly brankou až v 30. minutě. Po souhře celého útoku, si postupně předali v útočném pásmu puk Česnek, Petráň a nakonec Nestrašil, který prostřelil Hrušku. Vary svou hru zlepšili a začali hrát i dopředu. Sám na Meravého jel Kroupa. Střelecký pokus karlovarského útočníka však slávistický gólman řešil flegmaticky ve stoje. Kotkovu svižnou střelu vytěsnil Hruška výtečně lapačkou. Parádní strom Kroupovi postavil ve středním pásmu kapitán domácích Stejskal. Před koncem třetiny se opět k plné režii hry dostala Slavia.

Domácí se do svého soupeře pustili od prvních vteřin třetí třetiny. Ve 42. minutě měla Slavie dvojnásobnou početní výhodu a brzy ji využila. Tvrdá střela Baráka od modré skončila za Hruškou. Nádherné sólo přes celé kluziště předvedl slávistický technik Andrej Nestrašil. Prokličkoval se až před Hrušku a mezi betony zvýšil už na 5:1. Slavia si v Edenu otevřela střelnici a během dvou minut vstřelili tři branky. Šestou branku domácích vstřelil Tomáš Doležal a vyhnal tak Hrušku z branky. Varům se podařilo snížit v přesilové hře. Patrik Kroupa v pádu trefil mezeru mezi betony Meravého a snížil na rozdíl čtyř branek. Pokračovalo se v útočné hře a blíže k soupeřově brance to měla opět Slavia. Zápas se dohrával v rychlém tempu. Vystřídavší gólman Ladislav Habal za svá záda žádnou slávistickou střelu nepustil a tak se skóre už neměnilo.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (trenér, HC Karlovy Vary)

"Domácí hráli výborně první třetinu a my jsme na jejím konci vyrobili osudovou chybu pro celé utkání. Ve druhé třetině jsme měli dvě jasné gólové šance, škoda že jsme je nevyužili. Domácí byli lepší. Jednoznačně jsme si zápas prohráli svými hrubými chybami v obraně a nedisciplinovaností v poslední třetině."

Rudolf Dlouhý (trenér, HC Slavia Praha)

"Dnešní utkání proběhlo z naší strany velice dobře. Hráli jsme disciplinovaně, proměnili jsme šance a přístup hráčů byl daleko lepší než v předchozích zápasech. Hodně zápas ovlivnilo, že jsme dali první dva góly a díky tomu psychika hráčům stoupla. Velice dobrý výkon předvedl mladý brankář Meravý. Všech dvacet hráčů předvedlo to co jsme od nich očekávali."