HC Energie Karlovy Vary

Junioři hrají na výbornou. Šesťáci obdrželi 23 branek ve dvou utkáních.

K a r l o v y V a r y - Tento týden byl pro mládežníky z Energie úspěšný i neúspěšný. Junioři kráčejí extraligou výborně. Podlehli Kladnu až po prodloužení a ze tří utkání dosáhli na výborných 7 bodů. S dorostem to tak slavné není, protože dokázal ze tří zápasů vyhrát pouze jeden. Nejhůře dopadli "šesťáci", kteří dostali devět branek od Plzně a poté v 5. kole inkasovali branek dokonce 14, tentokrát od Českých Budějovic.

extraliga juniorů - 5., 6. a 7. kolo

HC Energie K. Vary – HC Rabat Kladno 1:2 po prodl. (0:0, 1:1, 0:0,0:1)
Branky: Kuběna

Na úvodní branku hostů se podařilo Energii odpovědět ve dvojnásobném oslabení. Rychlý a bojovný hokej dospěl až do prodloužení, ve kterém hosté využili drobného zaváhání v obraně domácích a připsali si tak na své konto dva body.

HC Slávie Praha - HC Energie K. Vary 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky: Zucker, Brňák, Budínský, Tomiš. Asistence: Baran, Kuběna 2x, Brňák, Mašek, Budínský, Tomiš, Zucker

V první třetině čelili hosté několika početním výhodám Slavie, která je nevyužila, za což přišel trest v podobě dvou karlovarských gólů. K vyrovnání náskoku domácím nepomohla ani účast Vl. Růžičky st. na střídačce. O výsledku nakonec rozhodlo využívání přesilových her, které bylo na straně Energie lepší. Velkým jazýčkem na vahách zápasu byly ale i jiné atributy, které byly na straně K. Varů větší: bojovnost, nasazení a odpovědný výkon celého mužstva.

HC Energie K. Vary – HC Č.Budějovice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: Baran, Budínský. Asistence:Tomiš, Zucker, Kuběna, Rohan

Velmi bojovné a kvalitní utkání sehráli oba soupeři. Po bezbrankové první třetině se v úvodu druhé trefil domácí Baran. Výborný juniorský hokej pak vrcholil v poslední části. Hosté nejprve srovnali, ale k výhře posunul domácí devět minut před koncem Budínský. Závěrečný tlak soupeře karlovarští ubránili a Jihočechům k vyrovnání nepomohla ani power play.

extraliga dorostu - 5., 6. a 7. kolo

PZ Kladno – HC Energie K. Vary 2:7 (0:5,2:1,0:1)
Branky:: Mistoler 2, Rohan 2, Polák, Hudák, Kroupa Asistence: Kroupa 2, Mistoler, Kellner, Tomeček, Rohan

Osud zápasu byl rozhodnut prakticky po třech minutách, ve kterých karlovarští během 47. vteřin vstřelili tři branky. Od této chvíle utkání kontrolovali a domácím dovolili poprvé skórovat až za stavu 0:6. Pro hosty to bylo důležité utkání, které nečekaně lehce zvládli.

HC Energie K.Vary - HC Rabat Kladno 2:5 (0:2,1:1,1:2)
Branky: Chocholáč, Kellner Asistence: Kroupa

Hráčům co se týká nasazení nemohli trenéři nic vytknout. Bohužel domácím chyběla jedna útočná formace, což se s lídrem tabulky projevilo. Zlomovými momenty utkání se staly individuální chyby domácích hráčů a nedisciplinovanost pramenící z nekvalitního výkonu trojice rozhodčích.

HC Slavia Praha – HC Energie K. Vary 6:2 (2:1,1:0,3:1)
Branky: Chocholáč, Kroupa Asistence: Chaljavin, Tomeček

Karlovarští se soupeřem drželi krok jen úvodní dvě třetiny. Po zbytečných faulech domácí využili na začátku poslední části v rozmezí 90 vteřin tři přesilové hry a utkání tím definitivně rozhodli.

žákovská liga starších žáků - 9. třída, 4. a 5. kolo

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie K. Vary 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: Vachovec, Záhora, Sýkora, Červenka Asistence: Kverka, Sýkora

Výkon hostů přinesl zasloužený zisk dvou bodů. Karlovarští domácího soupeře převyšovali ve všech herních činnostech a zcela po zásluze si připsali dva body do tabulky.

HC Energie K. Vary - HC České Budějovice 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky: Vachovec, Záhora, Kverka, Sýkora, Škrdle, Baar Asistence Škrdle, Vachovec, Frk 2, Kverka

Domácí měli výborný úvod, když v 5. minutě vedli již 3:0, což ovlivnilo celé utkání. V dalším průběhu zápasu předvedli pohledný a kombinační hokej, kterému nechyběla ani efektivní koncovka. Body jsou po velmi dobrém výkonu naprosto zasloužené.

žákovská liga starších žáků - 8. třída, 4. a 5. kolo

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie K. Vary 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky: Troška

Karlovarští „osmáci“ odehráli vyrovnané utkání, ve kterém rozhodla o výsledku individuální chyba ve třetí třetině. Závěrečná power play přinesla ještě několik šancí hostů, avšak bez úspěšného zakončení. Naopak domácí do prázdné branky svoji výhru pojistili.

HC Energie K. Vary - HC České Budějovice 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Branky: Brodský, Formánek, Zadražil Asistence: Brodský, Formánek, Zadražil, Červenka

Karlovarští se proti fyzicky vyspělému soupeři těžko prosazovali, kdy silově vyspělí hosté dokonale vymazali jindy produktivní 1. útok. Pochvalu za výkon zaslouží trojice Brodský-Zadražil-Formánek, která byla nejúdernější formací domácích.

žákovská liga mladších žáků - 7. třída, 4. a 5. kolo

HC Energie K.Vary - HC Lasselberger Plzeň 8:7 (2:0, 3:4, 3:3)
Branky: Zikmund 4, Bečka, Zadražil, Csamango, Brodský Asistence:: Zadražil 3, Bečka, Zikmund

Domácí v polovině zápasu vedli 5:1 a vypadalo to, že si bez problémů dokráčí pro další body. Hosté zredukovali sestavu, herně se zvedli a na dotáhli stav na rozdíl jedné branky. Třetí třetina přinesla krásný hokej s mnoha šancemi na obou stranách se šťastným koncem pro karlovarské hráče.

HC Č.Budějovice - HC Energie K.Vary 7:7 (1:2, 4:2, 2:3)
Branky: Tomeček 2, Bečka, Čoudek, Vrána, Miškovský, Csamango Asistence Csamango, Bečka, Tomeček

Jihočeši si prvních deset minut vytvořili šance, ale hosty podržel brankář Ryšavý. Po tomto tlaku domácích se karlovarští oklepali, zahrozili a z prvních dvou šancí dali dvě branky. Začátek druhé třetiny vyšel lépe domácím, kteří během dvou minut dali čtyři branky a výsledek otočili. Než se šlo podruhé do šaten, na konci třetiny hosté snížili na rozdíl branky. Dramatický děj zápasu pokračoval i ve třetím dějství. Pět minut před koncem utkání domácí vedli již rozdílem tří branek, ale hosté výborným závěrem dotáhli zápas k zasloužené remize.

žákovská liga mladších žáků - 6. třída, 4. a 5. kolo

HC Energie K.Vary - HC Lasselberger Plzeň 1:9 (0:4, 0:4, 1:1)
Branky: Rubeš

Domácí se od začátku zakousli do soupeře, ale střelecky se neprosadili. Naopak hosté z nevinných protiútoků skórovali. Celé utkání se potom neslo v podobném duchu: domácí si vytvořili šance, které neproměňovali. Herně vyrovnané utkání tak rozhodla lepší koncovka Plzně, která měla i výborného brankáře.

HC Č.Budějovice - HC Energie K.Vary 14:2 (6:0, 2:0, 6:2)
Branky: Zajíček, Klíma Asistence: Krejsa

Karlovarští „šesťáci“ nastoupili do utkání s velkým respektem, až strachem hrát a výsledkem bylo šest branek v jejich síti v první třetině. Postupně se v průběhu utkání osmělili, ale domácí byli rozjetí a šli za dvou cifrovým vítězstvím.

západočeský regionální přebor elévů - 5. třída, 2. kolo

HC Klatovy - HC Energie K. Vary 0:15 (0:5, 0:7. 0:3)
Branky: Rubeš 5, Mikeš 3, Binias a Buchar 2, Kodl, Červenka, Fencl Asistence: Fencl 2, Kodl, Kovářík, Vodička, Binias

Hodnocení utkání je podobné jako u utkání 4. třídy. Soupeř s mladším kádrem neměl příliš šancí uspět proti hokejovějším hostům.

západočeský regionální přebor elévů - 4. třída, 2. kolo

HC Klatovy - HC Energie K. Vary 2:20 (0:7, 1:4, 1:9)
Branky: Hubáček 4, Šesták 4, Vildumetz 3, Prachař 2, Bečka M. 2, Hauzr 2, Krich, Ozom, Jakubův Asistence Troška 2, Bečka 2, Krich, Jakubův, Kožej

Soupeř měl družstvo doplněné i o mladší hráče, i proto jsme byli jednoznačně lepší.