HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Pech: ”Nebýt Mensyho, tak jsme dostali 8 gólů”

Dravý útočník a jeden z nejlepších hráčů karlovarské Energie v utkání s Třincem, Lukáš Pech, zhodnotil zápas, který se hráčům karlovarského hokejového kádru nevydařil a také situaci, po které mnohým divákům v Dolní Kamenné zatrnulo. Po srážce s jedním z třineckých hráčů zůstal Lukáš Pech ležet na hrací ploše, ale na štěstí se po pár minutám zvedl a odkráčel na střídačku po svých.
Hokejový čas radia Dragon - ohlasy s Václavem Baďoučkem a Lukášem Pechem.
Energie poprvé prohrála doma v základní části a hned to bylo o tři branky. Lukáš Pech byl jednou z nejviditelnějších postav, která šla za pukem dravě a nebála se. Nic to bohužel nebylo platné a Karlovy Vary podlehli Třinci v poměru skóre 1:4. "Prohráli jsme. Je to špatné. Nehráli jsme dobře, nebruslili jsme. Nevím, jestli jsme byli unavení, ale na to se nemůžeme vymlouvat, protože jiná mužstva to mají stejné. Neodevzdali jsme stoprocentní výkon. Ne, že bychom se nesnažili, ale nešlo to. Třinec hrál výborně do obrany, na brejky a využíval toho",zhodnotil utkání. Hráči Třince byli na ledě o poznání rychlejší a karlovarskými hráči nepolapitelní. Lukáš Pech to vysvětlil takto: "Protože jsme se snažili hrát dopředu a zapomínali jsme na zadní vrátka a díky Mensymu to skončilo 4:1. Tam kdyby byli trochu šikovnější nebo dali rychlé góly, tak jsme dostali 8 gólů."

Třinec má jeden z neproduktivnějších útoků a i dnes to ukázal. Byl všude o krok dříve a to, co se nedařilo včera Plzni se nedařilo ani dnes Karlovým Varům. "Byli o krok napřed ve všem. Musíme se z toho ponaučit a více bruslit, hrát více do těla a obsazovat si hráče před bránou. Energie odehrála v sobotu utkání před televizními kamerami a neměla ani jeden den na obnovení sil a Třinec mohl ze zápasu z televize přečíst dokonale hru energetiků. Bylo to nastejno, jestli jsme hráli v sobotu. Oni zase museli jet až z Moravy. Na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme teďka sbírat bodík po bodíku."

Lukáš Pech byl dnes tak rychlý, že si na něj museli počíhat i protihráči a často ho zastavovali zákroky, které byly na hranici vyloučení. Při jednom z mnoha úderů divákům zatrnulo, když zůstal ležet několik minut na hrací ploše po srážce s třineckým hráčem. "Odehrál jsem tam puk na mantinel. Viděl jsem toho hráče, ale už jsem se mu nestihnul vyhnout. Nevím, jestli mě trefil loktem nebo tělem, ale trochu se mi zatmělo v hlavě." Karlovarským hráčům začali pomalu, ale jistě vycházet i přesilové hry, ve kterých se ještě nedávno tak moc trápili. Přesunutí Lukáše Pecha do přesilovkové formace bylo jen příjemným překvapením a dává svými výkony důrazně najevo, že si místo v této formaci chce udržet. "Jsem rád, že jsem dostal šanci hrát přesilovky. Je škoda, že jsme to nevyužili a i já jsem tam měl pár šancí a kdybych to zvedl tak byl gól, ale na kdyby se nehraje. Nehráli jsme zase tak špatně, ale musíme jít do zakončení a cpát se před bránu."