HC Energie Karlovy Vary

„Vyhráváme, když dostaneme jenom jeden gól,“ smutní Jiří Hanzlík

Karlovy Vary nedokázaly ve druhé třetině souboje se Slavii proměnit za stavu 2:1 dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Soupeř následně vyrovnal a v závěrečném dějství strhnul vítězství na svou stranu. Smutek v domácí kabině byl o to větší, že poslední tým tabulky nepředvedl na karlovarském ledě úplně ideální výkon. O první dojmy se s námi po trochu smolném duelu podělil obránce Jiří Hanzlík.

Hokejový čas radia Dragon: Ohlasy s Vladimírem Machuldou a Zdeňkem Venerou.

„Neproměňujeme přesilovky, měli jsme jich dneska dostatek. Bohužel, prostě nedáváme góly. Dáváme každý zápas jenom dvě branky a při tom množství přesilovek, to dneska nestačí. Vyhráváme, když dostaneme jenom jeden gól, maximálně dva. Ale jak dostaneme tři a více branek, tak prostě nebodujeme,“ konstatuje s povzdechem i trochu trpkým úsměvem obránce Jiří Hanzlík.

Pražané sice v Karlových Varech nepodali zdaleka optimální výkon, přesto jim to na plný bodový zisk stačilo. Jiří Hanzlík pokračuje v trochu pochmurné debatě o největší karlovarské bolesti – proměňování šancí. „Myslím, že to nebyla ta Slavie co jindy. I na nich se podepsalo to, že se jim nedaří. Dneska se jim ale vyhnul ten hluchý moment, co měli v předchozích utkáních, kdy byli schopní inkasovat během několika minut tři, čtyři góly. Jenomže ty góly jim dala mužstva, která je umí dávat. My branky nedáváme, takže nemáme na to, utkání otočit, soupeři odskočit nebo dotáhnout ztrátu,“ smutní zkušený bek, který už si zahrál extraligu v Plzni a naposled i v Liberci.

Největší šance utéct soupeři na rozdíl dvou branek měla Energie ve druhé třetině, kdy disponovala dlouhou dvojnásobnou přesilovkou: „Opticky ta přesilovka vypadala dobře, udrželi jsme se v pásmu, ale prakticky jsme nevystřelili. Pořád jsme jen obehrávali puk dokola a nedošlo k žádné střele. Jde jen o to, do jaké míry jsme to my hráli špatně, nebo oni naopak dobře bránili. Určitě to chce nějakou střelu, to nám chybělo,“ hledá důvody neúspěchu v asi rozhodující chvíli střetnutí hráč s více než 600 starty v české nejvyšší soutěži.

Karlovým Varům v neděli chyběly čtyři opory. Absence Mensatora, Řezníčka, Krafta a Tvrdka se podle člena druhé obranné dvojice (nastupuje s Michalem Dobroněm) projevila i v utkání se Slavií: „Byli jsme nuceni hrát na tři pětky a v závěru nám chyběl pohyb. Nenabízeli jsme se tolik, nebyla tam taková síla a chuť, jako když hrajeme v plném složení.“

Místo zraněného Mensatora se tak ve třetím utkání po sobě představil Lukáš Sáblík. Jeho výkony nenechaly nikoho na pochybách, že Energie má velmi kvalitní dvojku. Jak obránce pociťuje změnu na postu poslední instance, když každý z karlovarských brankářů vyznává úplně jiný styl? „V kvalitě výkonů není vůbec žádný rozdíl. Oba chytají výborně. Každý je sice úplně jiný typ gólmana, ale co se úrovně a kvality týká, tak oba potvrdili, že jsou velice dobří a že na nic můžeme stavět. Každý chytá jinak, ale jde o to, kolik dostávají gólů. A těch moc nedostávají,“ chválí Jiří Hanzlík na závěr oba Lukáše, kteří letos nosí masku v barvách HC Energie.


Karlovarský obránce Jiří Hanzlík

Související články

Reportáž | ne 15.10.2006

Zápas nervů zvládla lépe Slavia