HC Energie Karlovy Vary

Slovenské střelecké duo z Pardubic litovalo nevyužitých šancí

KARLOVY VARY - Poslední zápas před reprezentační přestávkou byl přirozenou motivací i pro všechny aktéry souboje Energie s Padrubicemi. Výsledkem toho byla urputná a napínavá bitva, kterou mohli shlédnout diváci na karlovarském zimním stadionu. Za hosty se prosadili pouze slovenští útočníci Miroslav Hlinka a Dušan Andrašovský. Oba kanonýry jsme požádali o krátké zhodnocení utkání.
Od první třetiny bylo k vidění napínavé utkání, jehož průběh až do posledních vteřin ani nenaznačoval, kdo se bude nakonec radovat z bodů. O tom nám povyprávěl i střelec jedné branky hostí Miro Hlinka: "Bylo to jako na houpačce, v jednu chvíli jsme prohrávali, ve druhé jsme dokázali otočit skóre. Nedotáhli jsme to do vítězného konce, protože konec byl dosti nervózní. Jednoduše se nám to vymklo z ruky. Měli jsme být více disciplinovanější. Navíc Vary mají svoji sílu. Nedá se proti nim hrát jenom tak útočně, aby se nevylučovalo."

Každá třetina měla odlišný výsledek, ale soupeři předváděli stabilní výkony. Nemyslím si, že by se týmy a třetiny od sebe lišily markantním rozdílem. V té třetí třetině prostě Vary daly dva góly a my žádný." O dnešním výsledku tedy rozhodlo hlavně štěstí a střelecká potence týmů. "Samozřejmě, že jsme byli slabí v koncovce. Je to jasné. Vary daly tři góly a my jen dva. Vary daly rozhodující gól a od té doby jsme byli hrozně nedisciplinovaní. V jednom kuse jsme seděli na trestné lavici a Vary to udržely," přiznává kapitán Pardubic.

Mira Hlinku si jistě pamatují ve Varech snad všichni z barážové sezóny. I přes to, že zde působil velmi krátce, si na toto období vzpomíná: "To už je velmi dlouho, šest let myslím. Takže je to již velmi dávno. Samozřejmě si vzpomínám, že jsem tu hrál, ale pro mne to byla dost nešťastná sezóna, protože jsem si hned v prvním zápase zlomil nohu. Vlastně celá sezóna byla taková šedivá. Měli jsme radost alespoň z toho, že jsme udrželi Vary v lize."

Extraliga se ale od té doby nesmírně vyrovnala a není slabých soupeřů. Energie si stanovila jasné cíle pro tuto sezónu a tvrdě jde za historicky prvním postupem do play off: "Samozřejmě z nich máme respekt, jako z každého. Nikdo v lize není takový, aby si jel zahrát hokej jen tak a naloží soupeři pět gólů. Každé mužstvo je kvalitní.

I přes všechny výše zmíněné skutečnosti bere Hlinka zápasy proti Energii jako každý jiný: "Byl jsem tady pouze rok. Něco jiného je, když hraji proti Spartě. Tam jsem hrál asi pět sezón a myslím si, že za ten rok jsem si nevydobyl nějaký vztah k tomuto klubu, aby to pro mě bylo prestižní."

Z druhého západočeského extraligového klubu přišla v létě do Pardubic další slovenská posila, Dušan Andrašovský. V Plzni byl tahounem týmu, ale i přes vynikající nabídku na prodloužení smlouvy raději odešel do Pardubic. Důvody byly prosté. Týmu se nedařilo a hlavně se na Andrašovského lepila zranění: "Nebyla to zranění vleklá. Stávala se hodně při zápasech. Zkusil jsem tedy po šesti letech něco změnit a věřím tomu, že to bude klapat. Nyní se cítím zdravý a výkonnostně myslím, že jdu nahoru a doufám, že to ještě stoupne."

Právě Dušan Andrašovský vidí také důvod dnešního nezdaru v neproměňování šancí. "Rozhodly šance na konci. Nebyl to zlý zápas, ale Vary daly o gól víc a nám se nepodařilo srovnat."

Související články