HC Energie Karlovy Vary

Dračice se praly srdnatě, přesto v závěru inkasovaly

KARLOVY VARY - Pořádně napínavou bitvu se smutným koncem předvedly karlovarské Dračice na domácím ledě v derby s Plzní. Naprosto famózní brankářka Lukešová držela plzeňské kanonýrky na uzdě více než padesát minut, pak ovšem nedokázala odolat několikáté dorážce Zahálkové. Další branka už v zajímavém duelu nepadla, i proto putují po výsledku 0:1 všechny body do města piva.
Extraliga žen, 10. kolo, ne 5.11.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Plzeň
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 51. Zahálková (Krauzová). Vyloučení: 9:7. Bez využití. Zásahy brankářek: 33:13. Diváci: 40.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Wadowská, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa - Hornová, Bauerová, Hajdová, Vaňousová, Husáková, Radostová, Trampotová
Plzeň: Kopejtková - Mannová, Krauzová, Jaklová, Timofijová, Lipková - Staňková, Zahálková, Fialová A. - Šmejkalová, Outlá, Dvořáková - Nováková L.

Komentář k utkání

První velkou šanci měla Plzeň v 6. minutě při vlastní přesilové hře, ale souhru na jeden dotek zakončila obránkyně Timofijová střelou těsně vedle branky. V 11. minutě nastřelila tyčku Dvořáková, dorážka Šmejkalové se jen proplížila kolem brankové konstrukce. Domácí působili zakřiknutě, nebylo však divu, vždyť v první třetině třikrát hráli v oslabení. V 18. minutě zakončila rozháranou část třetiny domácí Hajdová ranou na lapačku Kopejkové. V 19. minutě měla obrovskou šanci hostující Šmejkalová, která si dvakrát prohodila obránkyni Kotrbáčkovou, vystřelila do horního rohu branky, ale Lukešová švihla lapačkou a parádním semaforem puk vytlačila nad branku. Poslední velkou šanci měla Staňková, ale přihrávku Zahálkové před prázdnou brankou minula.

Hned v úvodu druhé části ujela Nováková spolu se Šmejkalovou, její přihrávka adresátku ale nenašla, neboť v poslední fázi jí Kotrbáčková zadržela nedovoleně. V následné přesilové hře opět ukázala parádní zákrok Lukešová, když střelu Staňkové vyrazila držadlem hole. Ani akce A. Fialové, která vyjela zpoza branky a vystřelila, ani dorážka Zahálkové gólem neskončila. Ve 30. minutě se připomněla Hajdová, její jedovku zpoza obránkyně chytí jako horký brambor do lapačky Kopejtková. Největší šancí domácích na gól byla akce po sérii přesilových her ve 38. minutě, kdy S. Kotrbáčková nahodila puk z úhlu na Kopejtkovou, ta puk neudržela a agilní Hajdová dorážela jen těsně vedle.

Třetí třetina byla ve znamení oboustranné střelecké aktivity, ale obě brankářky byly ozdobami svých týmů. Nejprve vysoko letící puk vystřelený Bauerovou schovala Kopejtková do lapačky, na druhé straně napálí touš tamtéž A. Fialová. V přesilové hře domácích měli dvě veliké šance kapitánka Bauerová a také Trampotová, ale neproměnily je. Brankářka Lukešová byla v časté permanenci, dvě rány Fialové jí však o čisté konto nepřipravily. Kvalitní přesilovou hru sehráli hosté ve 49. minutě při vyloučení Hajdové. V ní Zahálková tečovala dělovku Mannové těsně mimo branku, poté famózním semaforem vychytala Lukešová bombu Krauzové od modré a nakonec i Staňkovou, která jí sice mířila na vyrážečku, ale i ta byla bleskurychlá. Po skončení přesilové hry však vypálila Mannová od modré, její střelu vytlačila na pravý kruh Lukešová, tam byla připravená A. Fialová se svým dalším příklepem, i ten dokázala úžasná Lukešová vyrazit před sebe - v následném chumlu se nejlépe zorientovala plzeňská Zahálková a svojí střelu už do brány procpala - 0:1. Vyrovnat mohla v 52. minutě Fričová, když si ve dvojnásobné přesilové hře najela před Kopejtkovou a dopadnuvší lobující puk napálila na branku, leč v cestě jí stála připravená brankářka Plzně. V 56. minutě měla Kopejtková problémy se střelou Hajdové, ale nadvakrát jí v rukavici zkrotila, na druhé straně projela celým kluzištěm Zahálková, ale blafákem si na Lukešovou ani náhodou nepřijde. Karlovarská brankářka byla ústřední postavou i v předposlední minutě, kdy vychytala sólové úniky Zahálkové a Mannové. V poslední minutě se domácí pokusili o vyrovnání, ale aktivně napadající hosté, podpoření oddechovým časem, už tuto změnu skóre nepřipustili.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: Po sobotní vysoké výhře jsme o 15 hodin později sehráli po všech stránkách těžší utkání s kvalitní Plzní. Dobrým napadáním a bojovností se nám dařilo téměř celý zápas držet bezbrankový stav. Narozdíl od nás se soupeřkám podařilo vstřelit z dorážky branku a rozhodnout celé utkání. Porážka mrzí, ale za výkon zaslouží celé družstvo poděkování.