HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci promarnili třígólové vedení a prohráli v nájezdech

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 7:6sn
PLZEŇ - Dorostenci karlovarské Energie vstoupili v derby proti Plzni hodne ostře. Již po třech odehraných minutách vedli 3:0. Plzeň se však do konce první třetiny dostala zpátky do hry, když stáhla slibný náskok na rozdíl jediné branky. Energie po většinu zápasu vedla, ale po třech třetinách byl stav nerozhodný 6:6. V samostatných nájezdech se prosadil jen plzeňský Pacanda. Karlovarští měli smůlu, když Chaljavin a Mistoler a nastřelili konstrukci branky.
Extraliga dorostu, 22. kolo, so 18.11.2006, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
7:6
2:3, 1:1, 3:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 12. Hucl (Pacanda), 17. Vild (Šimek, Růžička), 35. Šimek (Růžička), 41. Kovář (Růžička), 50. Růžička (Rutta), 52. Hošťálek (Růžička), rozhodující nájezd Pacanda - 2. Hudák (Chocholáč), 3. Mistoler (Kellner, Chaljavin), 3. Chocholáč (Hudák, Kroupa), 39. Ryžuk (Chajlavin), 48. Funk (Mistoler), 56. Chaljavin (Mistoler). Rozhodčí: Svoboda - Brček, Ryba. Vyloučení: 8:14 + Tomeček, Hudák, Ryžuk (Karlovy Vary). Využití: 3:3. Diváci: 200. Střely na branku: 64:26. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5, 6:6, 7:6.
Plzeň: Francouz (3. Mazanec) - Pour, Rutta, Jeřábek, Růžička, Ketner, Hucl - Šimek, Kovář, Urbánek - Vild, Zavřel, Jonák - Pacanda, Hošťálek, Straka - Lev, Petr
Karlovy Vary: Hruška - Tomeček, Dlapa, Špila, Ryžuk, Jemelyanov, Funk - Chaljavin, Kellner, Mistoler - Kroupa, Hudák, Chocholáč - Vaněk, Putyera, Šaling - Flieger, Fusek

Komentář k utkání

Hosté vstoupili do zápasu velice aktivně a již v polovině druhé minuty si vykoledovali faul domácího hráče, který potrestali! Hudák dokázal přihrávku zpoza branky usměrnit za Francouzova záda. Než se Plzeňští vzpamatovali, přišla další rána - Mistoler nahodil puk na gólmana a tomu kotouč proklouzl. O necelých třicet vteřin se skóre měnilo znovu! Tentokrát k ráně napřáhl Chocholáč, přesně trefil místo nad Francouzovým ramenem a zvýšil již na 3:0. Zdrcený brankář raději přepustil místo Marku Mazancovi. Přes hrozivý vstup do utkání se modrobílí postupem času vyrovnali svému soupeři a začali i zaměstnávat varského gólmana. V sedmé minutě zkoušel své štěstí Urbánek, ale radoval se až v přesilové hře Jan Hucl, jenž namířil svůj projektil přesně do růžku Hruškovy branky. V šestnácté minutě se vytáhl lázeňský gólman, když zlikvidoval pěkný pokus Josefa Poura. Těsně po skončení přesilové hry pět na tři přesto kapituloval z hole Kováře. Jeho nechytatelná střela tváří v tvář brankáři znamenala průběžné skóre 2:3.

Domácí se poučili ze špatného začátku minulé dvacetiminutovky a tlačili hosty od prvních minut. Karlovarští rychlým plzeňským útočníkům přestávali stíhat a pomáhali si zákroky v rozporu s pravidly. Modrobílým se tak otevřela možnost vyrovnání v nejedné vylepšené početní výhody 5 na 3. Vytvořené šance však nedokázali proměnit. Dokonce málem inkasovali, Kellner s Mistolerem ale vyřešili brejkovou situaci dva na jednoho jen střelou do konstrukce branky. Podle otřepaného "nedáš, dostaneš" se skóre měnilo na druhé straně. Růžičkovo nahození perfektní tečí poslal do branky kapitán Šimek. Přesto do kabin odcházeli spokojenější hosté. Pacandovo vyloučení potrestal minutu a deset vteřin před sirénou Ryžuk.

40:56 a opět vyrovnáno! Kovář, jehož výborně uvolnil Růžička, neměl sebemenší problém s překonáním brankáře. Gólové hody se poté na chvíli zpozdily, hráči si dávali pozor na chyby ve středním pásmu a na ledě se pomalu přiostřovalo. Jako další udeřili Varští, jmenovitě Funk. Mazanec jen vyrazil Mistolerovu střelu a Funk zasunul za padajícího brankáře. O dvě minuty se však opět radovali domácí - v tomto zápase velice aktivní Růžička propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. V 52. minutě nasadil k brejku Hošťálek a vleže pošesté rozjásal publikum. Přesto hosté dokázali zmobilizovat síly k vyrovnávacímu gólu. Ideální přihrávku bezchybně zužitkoval v přesilové hře Chaljavin. Po šedesáti minutách tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm měli více příležitostí hráči Lasselsbergeru, opět ale nevyužili dvouminutové tresty svého soupeře. Na řadu tak přišly divácky populární samostatné nájezdy. Jako první se do středového puku postavil proti Mazancovi Chaljavin, jeho střela orazítkovala levou tyč. Za domácí ses rozjel Tomáš Pacanda, který poslal svou střelu přímo pod horní tyčku Hruškovy svatyně. I druhý karlovarský exekutor - Mistoler - ztroskotal na konstrukci branky. Když se za domácí neprosadil Šimek a obdobně se vedlo i Hudákovi, druhý bod si do tabulky připisují Plzeňští.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér Plzně): Vstup do utkání se nám vyloženě nepovedl, tentokrát nás nepodržel ani gólman. Branky, které jsme do třetí minuty obdrželi, padly moc jednoduše. Utkání pak připomínalo přestřelku. Vytvořili jsme si spoustu možností ke skórování, bohužel se nám nepodařilo soupeři gólově odskočit. Bylo vidět, že v této kategorii ani vedení 3:0 automaticky neznamená tři body. Výborně zachytal karlovarský gólman. Vzhledem k začátku jsme se dvěma body spokojeni.