HC Energie Karlovy Vary

Junioři drží nejvyšší standard

HC Energie - HC Lev Hradec Králové 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
KARLOVY VARY - Junioři HC Energie se i nadále drží na prvním místě extraligové tabulky. Přispělo k tomu i poměrně hladké čtvrteční vítězství nad vrstevníky z Hradce Králové. O vítězi duelu nebylo pochyb už od úvodní třetiny. Energetici svého soupeře převyšovali v kombinaci a především v efektivitě zakončení. Dvěma brankami se prezentoval Pavel Kuběna. Snaživí hosté se střelecky prosadili až v samém závěru, kdy už bylo o rozdělení bodů jasno.
Extraliga juniorů, 25. kolo, čt 30.11.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Hr.Králové
5:2
2:0, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 10. Topinka (Baran, Schmidt), 20. Kuběna (Baran), 21. Kuběna (Mareček), 35. Jan Bauer (Šnajdr) 47. Přindiš (Budínský) – 56. Šejnoha (Hloušek, Rozlivka), 58. Ropický (Šimoníček, Nermuť). Vyloučení:10:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 100.
Karlovy Vary: Benda – Novák, Mašek, Schmidt, Boguský, Tollinger, Satora, Zmeškal, Přindiš – Šnajdr, Jan Bauer, Kuběna, Baran, Smolík, Sláma, Tomáš Polák, Mareček, Tomáš Rohan, Budínský, Topinka.
Hr.Králové: Brož – Klement, Seidl, Pavlů, Rozlivka, Kotrč, Macháček, Kubišta, Ropický, Nermuť, Šejnoha, Janoušek, Berger, Kohout, Budaj, Šimoníček, Hloušek, Bendík.

Komentář k utkání

Karlovarští junioři potvrzovali od úvodního buly své postavení v tabulce a soupeře z Hradce Králové zatlačili do defenzívy. Zajímavé kousky v útočném pásmu předváděla především formace vedená Janem Bauerem, která hostujícího brankáře Brože zasypala už během svých prvních střídání několika jedovatými ranami. Vedení však zajistil energetikům někdo jiný. Martin Baran potvrdil v souboji u mantinelu přehled a přesnou přihrávkou našel na brankovišti číhajícího Jana Topinku, který rychlou střelou zápěstím nedal osamocenému brankáři šanci zareagovat.

Hradec sice zaostával v hokejové vyspělosti, vše ale vynahrazoval bojovností a obětavostí. A přišly i šance. Kubišta s Ropickým udělali před Bendou pořádný vítr a mladý karlovarský gólman musel vytáhnout zákroky z kategorie zázračných. A stejně si počínal i proti blafáku Bendíka a následné střele od modré v podání stejného hráče. Jenže se neujala ani dvojnásobná hradecká přesilovka a proto musel přijít trest.

Velmi aktivní Baran se ve vlastním oslabení vydal forčekovat až za soupeřovu branku a ideální zpětnou příhrou našel najetého Pavla Kuběnu. Držitel bronzu z posledního světového šampionátu osmnáctiletých trefil horní růžek soupeřovy svatyně naprosto přesně.

Nepovedená hradecká přesilovka pokračovala i po přestávce. Hned po vhazování ujel do brejku aktivní Jan Bauer a střelou švihem nastřelil tyč. Úspěšnější už byl po chvíli Pavel Kuběna, jemuž před odkrytou branku naservíroval lahůdkový puk Jakub Mareček.

Hradečtí si pak vypracovali velký tlak při další přesilové hře, jenže Šimoníček ani Nermuť neměli dostatek štěstí ani důrazu, aby svými dorážkami přetlačili pozorného Bendu. Naopak domácí dál proměňovali své příležitosti s lehkostí. Báječně provedené přečíslení předvedl přihrávající Šnajdr a zakončující Jan Bauer.

Ve 36. minutě zabránil podobně efektnímu zakončení Šnajdra hozením hole gólman Brož a tento risk se mu vyplatil. Nařízené trestné střílení totiž Kuběnovi pokryl. Mladý Karlovarák příliš dlouho váhal se střelou a pak trefil pouze dobře nachystané brankářovy chrániče. V poslední minutě druhé třetiny si ještě na druhé straně chytře najel na rychlou křížnou přihrávku Hloušek, ale jemnou tečí nasměroval puk nad horní tyč.

Poklidnější úvod závěrečného dějství trochu oživil dělovkou v přesilové hře obránce Petr Přindiš. Brož se stačil pouze ohlédnout, aby spatřil puk v síti. Jinak už ale domácí nikam nepospíchali a nechali tak více prostoru snaživým Východočechům, kteří toho rádi využili.

O čisté konto připravil Bendu v 54. minutě Šejnoha, jenž stál na konci dobře sehrané přesilovkové kombinace. A po chvíli už se Lvi radovali znovu, to když se z brejku přesně k tyči trefil Petr Ropický. Mohlo být i drama, kdyby se hned po vhazování lépe zorientoval Pavlů a z jasné pozice zamířil mezi tři tyče. Závěr už si ale Energie pohlídala a zaslouženě se tak udržela na první příčce extraligy juniorů.