HC Energie Karlovy Vary

Liberec nedobytný i pro dorost

Liberec - HC Energie 3:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Liberecké kluziště je asi skutečně začarované. První mužstvo Bílých tygrů zde prohrává jen výjimečně a i mládežnické kategorie z domácího prostředí dokáží dobře těžit. Naposledy se o tom přesvědčili karlovarští dorostenci, kteří na severu Čech sehráli vyrovnaný zápas. Bohužel bez bodového efektu. Střelecky se totiž dokázali prosadit pouze Liberečtí a proto si zaslouženě připsali plný bodový zisk.
Extraliga dorostu, 32. kolo, so 6.1.2007, Svijanská aréna
Liberec
Karlovy Vary
3:0
3:0, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 11. Vašek (Lemfeld), 13. Lemfeld (Vozák), 15. Skalický (Chlouba). Rozhodčí: R. Wagner - A. Hejl, L. Kájínek. Vyloučení: 8:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 124.
Liberec: Pyrochta - Jurčák, Kulda, Příkazský, Lacek, Vozka, Kotas - Vašek, Bortňák, Jánošík, Kedršt, Skalický, Chlouba, Mulač, Bulíř, Vozák, Lemfeld
Karlovy Vary: Habal, Hruška - Ryžuk, Tomeček, Jemelyanov, Rohan, Funk, Špila - Fusek, Chocholáč, Kellner, Chaljavin, Hudák, Mistoler, Putyera, Hampl, Vaněk, Kroupa

Komentář k utkání

Zápas s Energií byl celkově velmi vyrovnaný. Snaha strhnout vítězství na svou stranu byla u obou týmů veliká, avšak Liberečtí měli vynikající obranu a ta rozhodla o jejich vítězství.

Hned v úvodu utkání se do šance dostal karlovarský Kellner, který po nahrávce od Mistolera vystřelil na branku domácích. Pyrochta však tuto střelu vyrazil a hrálo se dál. Jedna z největších šancí hostí zůstala nevyužita poté, co se před domácí klecí shluklo několik hráčů a před Pyrochtou nastal pravý hokejový závar. Závěr byl takový, že branka tlak nevydržela a vypadla z gumových špuntů. Na začátku páté minuty Karlovarští vystřelili na domácí branku, avšak kotouč se odrazil od betonu brankáře a místo si našel až v ochranné síti. Chvíli po rozehrání si neposedný puk zblízka prohlédl i trestnou lavici domácích, kde si svůj trest odpykával Skalický, za svůj krosček na protihráče. V čase 10:17 se domácí dočkali svého prvního gólu, který po asistenci Lemfelda zasunul do branky Vašek. Karlovarští se nevzdávali a vsadili na střelbu z dálky. Ve dvanácté minutě vypálil karlovarský Funk krásně uhlazenou střelu od středové čáry, kterou musel tygří brankář zneškodnit vyrážečkou. Na světelné tabuli se čas zastavil v čase 12:08 po střele Lemfelda, která si našla cestu okolo pravé nohy karlovarského brankaře a skončila za jeho zády – 2:0. Hosté se však nevzdávali a zaplavili domácí branku sprškou střel. Udeřili však znovu domácí. Tygr Skalický se po chvíli objevil ve správný čas na správném místě a vyslal prudkou střelu přímo do klece hostí. Na začátku sedmnácté minuty měli ohromnou šanci hosté, ale puk po tvrdé střele byl zblokován domácí obranou. Třetina tak skončila výsledkem 3:0

Druhou třetinu začali hosté přesilovkou 5 na 3. Ani tuto výhodu však Karlovarští nevyužili. Poté měli ještě dvě veliké šance, které však skončily v Pyrochtově lapačce nebo na hrazení. Štafetu střel převzali na začátku jednatřicáté minuty domácí hráči. Poté co Jánošík vyslal puk k brance, ozvalo se z ledu hlasité „Jóó“, ale nakonec karlovarský brankář dokázal ochránit svůj prostor a zachytit puk před brankovou čárou. Další ohromnou šanci naskytl osamocený puk u tyče branky hostí, do kterého stačilo jen „šťouchnout“. Rychlejší však byli hosté a kotouč odpálili mimo brankoviště. V této třetině se již nenaskytly žádné jiné veliké šance a tak skončila bez branky.

Pár sekund po začátku třetí třetiny se dopustil přestupku Lemfeld, který si vysloužil dvouminutový trest plus osobní desetiminutový trest za útok na protihráče. V padesáté minutě se uvolnil liberecký Skalický, který za sebou nechal obranu hostů a jel sám na branku. Zakončení akce mu přerušil karlovarský brankář, který vytušil, kam se má postavit. Poslední šanci na snížení měli hosté půl minuty před koncem. Liberecký brankář však nechtěl přijít o čisté konto a svou tvrz uhájil.

Domácí tak díky produktivní první třetině zvítězili 3:0 a podařilo se jim obhájit vítězství na domácím ledě Tipsport areny.