HC Energie Karlovy Vary

Dračice nadělovaly v Neratovicích

Závěrečné kolo základní části vyšlo hráčkám Karlových Varů na výbornou. Na jednoznačném vítězství v Neratovicích se nejvíce přičinila Sabina Hajdová, jež zaznamenala svůj první ligový hattrick. Druhou nulu udržela brankářka Martina Lukešová, která zneškodnila dva samostatné nájezdy a další velké šance domácích.
Extraliga žen, 18. kolo, so 13.1.2007
Neratovice
Karlovy Vary
0:8
0:3, 0:1, 0:4
Branky: Hajdová 3, Wadowská 2, Pöpperlová, Radostová, Fričová Jana. Asistence: Wadowská, Pöpperlová 2, Hornová 3, Radostová, Bauerová, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa, Vaňousová. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Zásahy brankářek: 47:11.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Hornová, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa - Wadowská, Bauerová, Radostová, - Vaňousová, Pöppelová, Hajdová

Komentář k utkání

V posledním kole základní části si Dračice přivezly z Neratovic povinné 2 body. Tak jako minulý týden se na jeijich sestavě podepsaly nemoci, pro které nemohly nastoupit Husáková, V. Fričová, Vlachová a Trampotová. Přesto bylo od začátku jasné, kdo je na ledě pánem a bylo jen otázkou času, kdy padne první gól do sítě domácích. Dračice se dočkaly v 11. minutě, když po ostřelování branky Neratovic pod brankářkou doklepla puk Hajdová. V té době ještě nevěděla, že se jí podaří dopravit puk za záda brankářky Friebové ještě dvakrát a tím docílí svého prvního hattricku v lize žen. Ve 13. minutě Wadowská protlačila do sítě odraženou střelu Pöpperlové po přihrávce Soni Kotrbáčkové. Na 3:0 zvyšovala v přesilové hře Pöpperlová, přihrávala Radostová.

Skóre se ve druhé třetině měnilo pouze jednou a to až v 37. minutě, kdy Hajdová převzala puk od Hornové ve vlastním obranném pásmu a hezkou individuální akci přes celé hřiště zakončila střelou k pravé tyči. Tomuto okamžiku předcházela nešťastná situace pro domácí hráčky. Ty sice dopravily puk do sítě Lukešové, ale jejich radost pokazil rozhodčí, který branku neuznal pro nedovolený zákrok před brankou.

Ve třetí třetině již Dračice kontrolovaly průběh utkání a nedovolily jeho zvrat a postupně zvyšovaly na rozdíl 8 branek. Postupně se trefily Wadowská po asistenci Bauerové, Jana Fričová tečovala střelu Hornové, o 30 sekund později Radostová opět tečovala střelu Hornové a konečně při hře 4 na 4 v Hajdová zužitkovala přihrávku Ivany Kotrbáčkové a zkompletovala svůj hattrick. Na začátku třetiny zatrnulo všem přítomným, když Vaňousová po nešťastném a nezaviněném pádu na mantinel opouštěla ledovou plochu s bolestí krku a utkání nedohrála.

Obě brankářky po celý průběh zápasu předváděly kvalitní zákroky. Lukešová v brance Dračic se na svou druhou nulu také zapotila, protože její spoluhráčky v přemíře snahy o vstřelení branky často zapomínaly na obranu. Rovněž dobrý výkon brankářky Neratovic Friebové zabránil většímu přídělu.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K. Varů: V tomto zápase jsme potvrdili roli favorita a vyhráli vysokým rozdílem. Za stavu 0:4 měly neratovické hráčky dvě velké šance, ale naše brankářka chytila dva samostatné nájezdy a tím je připravila o případný obrat v utkání. Naše hráčky hlavně v prvních dvou třetinách zapomínaly na bránění a tím umožnily soupeřkám několik gólových šancí. Ve třetí třetině už jsme byli jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězili.