HC Energie Karlovy Vary

Ať porazíme Zlíňáky na ledě i v hledišti, burcuje Jiří Berger

Je útočným tahounem karlovarských sledge hokejistů i pevnou součástí reprezentačního týmu. Kapitán SKV Nowaco Sharks Jiří Berger ukázal svou nepostradatelnost pro tým i ve Zlíně, kde v prvním semifinále play-off České sledge hokejové ligy vstřelil dvě branky, včetně té vítězné. V dobré náladě po utkání si našel čas i na zhodnocení úspěšného vstupu Žraloků do vyřazovacích bojů.
Jak vysoko řadíte ve svém žebříčku tento zápas se Zlínem?
Určitě vysoko, byl to jeden z těch důležitějších.

A když vezmete v potaz jeho vývoj, konečný výsledek?
Já bych řekl, že jsme měli víc ze hry, soupeř musel vždycky dotahovat. Zápas jsme měli po většinu času ve vlastní režii, ale bohužel jsme neproměnili některé šance a neodskočili na větší rozdíl. Když jsme potřetí strhli vedení na naši stranu, tak už jsme hru plně kontrolovali a soupeře k ničemu nepustili. Naopak jsme mohli přidat další góly.

Jak působí na tým, když dvakrát ztratí vedení, z toho jednou v oslabení?
Tak je to hra. My jsme po prvním vyrovnání rychle dali taky gól v oslabení a to nás povzbudilo. Pořád jsme chtěli vyhrát a to se podařilo.

Vítězný gól jste dal ze situace dva na nikoho. Vzal jste to do svých rukou a rovnou střílel. Věřil jste si nebo jste přemýšlel i nad přihrávkou?
Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. Tu střelu jsem si připravil předem a naštěstí tam padla.

V domácí odvetě vám k postupu stačí i remíza, nastoupíte defenzivněji nebo budete chtít vyhrát?
Určitě chceme jednoznačně vyhrát! Nemůžeme stáhnout hru s tím, že budeme hrát na remízu. Musíme hrát a vyhrát.

Co jste říkal na atmosféru ve Zlíně?
Prostředí bylo velmi bouřlivé, to nás trošku překvapilo. Ale já doufám, že ve Varech bude ještě bouřlivější! Tímto bych chtěl pozvat fanoušky, ať přijdou v sobotu v co největším počtu. Vezměte bubny, ať nejsme za Zlíňákama pozadu! Ať uděláme „peklo“ a porazíme je na ledě i v hledišti!