HC Energie Karlovy Vary

Junioři skončili na bronzové příčce, čtvrťáci o titul ještě zabojují

Karlovarští junioři své letošní výborné vystoupení v extralize zakončili v semifinále, žákovské kategorie ale stále bojují o body do tabulky. Velmi důležité vítězství přivezli čtvrťáci z Plzně, čímž si ještě před koncem základní části zajistili postup na pražský finálový turnaj mistrovství republiky. Cennou remízu si připsala i devátá třída, které na kladenském ledě sebrala soupeři první místo v tabulce.

Extraliga juniorů – semifinále (1. utkání)

HC Energie Karlovy Vary – HC Hamé 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: Budínský, Rohan. Asistence: Kuběna, Zucker.
V utkání měli více šancí domácí, ale vyhořeli v jejich proměňování. Především v poslední třetině měli několikrát příležitost získat vedení, jenže neproměnili samostatný nájezd, ani situace dvou na jednoho. Za to je soupeř potrestal 17 vteřin před koncem, kdy sólový nájezd proměnil Korčák ve vítězný gól.

Extraliga juniorů – semifinále (2. utkání)

HC Hamé – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky: Kuběna, Mareček. Asistence: Budínský 2, Schmidt.
Lépe začali domácí, kteří již v 6. minutě donutili hosty měnit brankáře. Ti se z nepříjemného začátku včas oklepali a stačili skóre během první části srovnat. Rozhodnutí přišlo opět v samém závěru zápasu, kdy rozhodčí vyloučil v 56. minutě během 15 vteřin Karlovarským dva hráče. Této nesporné výhody domácí využili ke vstřelení vítězné branky. Ve snaze vyrovnat pak hosté inkasovali ještě jednou.
Konečný stav série 2:0

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Rabat Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:4 (1:0, 3:2, 0:2)
Branky: Vachovec 2, Sýkora, Hluchý. Asistence: Sýkora, Hampl, Frk.
Rabat nutně potřeboval vyhrát, aby si zajistil postup na finálový turnaj mistrovství republiky, a proto se posílil o několik hráčů ročníku 1991, kteří pravidelně hráli dorosteneckou extraligu. Ve vyrovnaném průběhu hry se domácím díky střelecké efektivitě podařilo odskočit na stav 4:1, avšak mladí energetici nesložili zbraně a dokázali dotáhnout na rozdíl jedné branky. Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkali v power play 16 vteřin před koncem. Branka těsně před koncem symbolicky završila úspěšnou sezonu 9. třídy a současně zatarasila Kladnu cestu za závěrečný turnaj.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Rabat Kladno - HC Energie Karlovy Vary 6:0 (3:0, 3:0, 0:0) Rozdíl v kvalitě hráčských kvádrů byl patrný od 1. minuty. Domácí výborně bruslili, byli úspěšní v osobních soubojích, a také silově mnohem lépe vybaveni. Výsledek je spravedlivým vyjádřením poměru sil na ledě.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Baník Sokolov – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
Branky: Vrána, Csamango, Šaling, Bouda. Asistence: Ziegler, Flégl, Csamango, Zikmund.
Hosté se dlouho nemohli přizpůsobit tvrdé hře domácích, která byla na hranici pravidel. Postupně se ale začali prosazovat a vypracovali si až třígólový náskok. Domácí však zbraně nesložili a utkání v závěru ještě zdramatizovali.

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Branky: Kádě, Červenka. Asistence: Flégl.
Domácí s lídrem tabulky sehráli vyrovnané utkání. O jeho osudu rozhodlo lepší využití přesilových her, karlovarští mladíci nevyužili žádnou, kdežto hosté z nich dali první tři branky.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Baník Sokolov – HC Energie Karlovy Vary 4:6 (2:1, 2:3, 0:2)
Branky: Opatrný 2, Zajíček, Holý M., Kundrát T., Kundrát L. Asistence: Krejsa 3, Holý M. 2.
Energetici si neustálým pohybem vytvářeli šance, ale nedokázali je proměnit i díky dobrému výkonu brankáře domácích. Baník hrál jen s deseti hráči a s přibývajícím časem byli Sokolovští stále více unaveni, čehož v závěru hosté využili a rozhodli o svém vítězství.

HC Energie Karlovy Vary – HC Rabat Kladno 5:2 (0:2, 5:0, 0:0)
Branky: Vrána 3, Krejsa, Klíma. Asistence: Krejsa 2, Vrána, Opatrný, Hanák.
Domácí nasadili hned od začátku vysoké tempo, hráli krásný technický hokej, ale brzdilo je v první třetině časté vylučování, čehož hosté dvakrát využili. Od druhé třetiny byli již ukáznění a otočili výsledek pěti pohlednými brankami.

Západočeský přebor elévů - 5. třída

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) Karlovarští hráli v oslabené sestavě, která i přes solidní výkon nestačila na domácí družstvo.

Západočeský přebor elévů - 4. třída

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:5 (1:1, 0:2, 3:2)
Branky: Binias 2, Vildumetz 2, Trapl. Asistence: Bečka 2, Troška, Šesták.
V utkání o 1. místo vedla Energie již 5:1, ale závěrečný finiš domácích však stačil jen na zdramatizování. HC Energie si kolo před koncem zajistila vítězství v přeboru a vybojovala si právo účasti na mistrovství ČR v Praze.