HC Energie Karlovy Vary

Energetici začali skvěle, v poháru přestříleli Kladno

Pohár: HC Energie - HC Kladno 5:3 (3:2, 2:0, 0:1)
Také vstup do letního hokejového poháru se karlovarské Energii vydařil výborně. Přestože Kladenští v úvodu získali vedení, impozantní 20. minuta domácích otočila stav skóre na stranu Západočechů. A když po přestávce svou typickou dorážkou zvýšil Jan Košťál (na snímku) už na 4:2, začalo být o výsledku jasno. Před sirénou se trefil podruhé ve dvou zápasech benjamínek Kuběna a zbytek zajistil pohotový brankář Mensator. Ten ve třetí části čelil 17 mnohdy hodně nebezpečným střelám soupeře.
Příprava, TsC, pá 3.8.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
5:3
3:2, 2:0, 0:1
Branky a nahrávky: 3. Hluchý (Kristek), 20. Mudroch (Skuhravý), 20. Řezníček (Bílek), 36. Košťál (Mudroch), 39. Kuběna (Hanzlík) - 4. Gardoň (Nedvěd), 7. Nedvěd (Gardoň), 59. Růžička. Rozhodčí: Turčan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 1 000. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Hanzlík, Mudroch, Duben, Grof, Brňák, Řezníček, Němec - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Milan Procházka - Kristek, Kraft, Skladaný - Hluchý, Zucker, Kuběna
Kladno: Orct - Pavlas, Štěpánek, Ševc, Nádašdi, Trončinský, Růžička - Nedvěd, Gardoň, Frolík, Horna, Kalla, Kuchler, Rudovský, Čurilla, Diviš, Obdržálek, Kazatel, Bláha

Komentář k utkání

Bleskový nástup domácích v podobě Mudrochovy dělovky od modré a střely švihem z kruhů Jana Košťála ještě Orct s vypětím sil kryl, ve 3. minutě už byl ale krátký na nečitelné zakončení bekhendem z hokejky Milana Hluchého. Jenže jak rychle energetici k vedení přišli, tak rychle jej ztratili. Už po minutě se v pravém kruhu uvolnil Radek Gardoň a přesnou ranou zápěstím zamířil nad Mensatorovo rameno. A ještě než doběhla do svého konce 7. minuta, vyslal stejný hráč do úniku Zdeňka Nedvěda, který příklepem propálil brankářovy betony.

A mohlo být ještě hůř, kdyby domácí brankář proti stejné dvojici nevytáhl v poslední možné chvíli bezchybný skluz. Ze šoku se Západočeši dostávali pomalu, do tempa jim nepomohla ani dvojnásobná přesilovka. V ní navíc aktivní Gardoň ohrožoval soupeřovu svatyni tak vehementně, až si vysloužil záchranný faul Skladaného. Vše se obrátilo až ve 20. minutě. Nejpohlednější akci zápasu předvedl Skuhravý, jenž obkroužil podél mantinelu celé útočné pásmo, svou medvědí silou se protlačil až před branku, odkud překvapivě našel na modré najetého Petra Mudrocha. Ten se ranou do rozhozené obrany nemýlil. Zmatky v kladenské obraně vydržely i po vhazování, čehož využil hbitý Bílek. Několik takřka jasných dorážek za Orcta neproskočilo, tak vše vyřešil po nezištné Bílkově příhře razantní ranou Josef Řezníček.

Více aktivity zůstalo i po přestávce na karlovarských holích. Pěknou přihrávkou do jízdy Skuhravému se prezentoval Mudroch, finální střela ale postrádala přesnost. Velký závar způsobila i Pechova formace a puk nakonec musel z brankové čáry vytahovat pozorný Orct. Na druhé straně prchali do přečíslení Obdržálek s Kazatelem, Řezníček byl ovšem i v obraně na svém místě. Pravděpodobně dva rozhodující údery si domácí schovali opět na závěr třetiny. Nejprve se v chumlu hráčů zorientoval nejlépe dorážející Košťál a následně se prosadil i Pavel Kuběna. Ten si ve druhém letošním zápase připsal druhý zásah, když profitoval ze střílené přihrávky s přehledem hrajícího Hanzlíka.

Ve třetí části se obraz hry naprosto otočil. Kladno, vědomo si nepříznivého stavu, vložilo vše do útoku a brankář Mensator musel předvést velkou porci pořádně obtížných zákroků. Své by asi mohl vyprávět Zdeněk Nedvěd, který se před mladým brankářem ocitl snad čtyřikrát úplně sám, jenže ani jednou neuspěl. Smůlu měl i Frolík, jemuž branku sebral obětavý skok obránce, a Gadroň, který stejným způsobem ztroskotal na gólmanovi. Kladenští se prosadili až v 59. minutě. Paradoxně na první pohled nepříliš nebezpečná střela Růžičky od modré získala po Mensatorově zásahu záhadnou rotaci a nakonec se pomalu dokutálela mezi betony až za brankovou čáru.

Závěr už si ale Karlovy Vary pokazit nenechaly a zaslouženě zapsaly do tabulky skupiny A Tipsport Hockey Cupu první tři body. Další duel mají na programu v úterý, kdy je čeká odveta na kladenském ledě.


Ani mocný nápřad Marka Tročinského Kladnu k bodům nepomohl


Chystá se souboj na vhazování


Hosté se právě dostali do vedení


Touto střelou se ještě Pavel Kuběna neprosadil. Svou letní normu branku na zápas však nakonec splnil

Související články