HC Energie Karlovy Vary

Připravují se i dorostenci, zdolali sokolovské juniory

Příprava dorostu: HC Energie - HC Sokolov "J" 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Po klasickém letním drilu korunovaném soustředěním v Nových Hamrech se i karlovarští dorostenci přesunuli na led, kde nabírají další vytrvalostní i technické dovednosti pro nadcházející sezonu. Za tímto účelem si v páteční odpoledne k přátelskému utkání pozvali mužstvo sokolovských juniorů. Ti dle očekávání profitovali především ze své fyzické vybavenosti, ta jim však proti šikovnějším energetikům příliš nepomohla. Rozhodnuto bylo de facto již po první dvacetiminutovce, ve které se prosadili Tomáš Sýkora, Adam Fusek a Jaroslav Flieger. Posledně jmenovaný pak v třetí třetině ještě skóre navýšil a hosté již jen korigovali na konečných 4:1.
Branky a nahrávky: 3. Sýkora (Švec, Vachovec), 17. Fusek (Kverka), 18. Flieger (Hampl, Chocholáč), 45. Flieger (Kovář) - 53. M. Pfister (Chodovnický). Rozhodčí: Kostourek - Belko, Hynek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 40. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Karlovy Vary: Makarovič (Endal) - Funk, Škrdle, Valeš, Hluchý, Konečný, Liška - Flieger, Hampl, Chocholáč, Frank, Baar, Vaněk, Švec, Vachovec, Sýkora, Kverka, Putyera, Fusek, Kovář, Špila.

Na plno běžící větráky ještě ani nestačily rozehnat chuchvalce mlhy nad ledem a energetici již šli do vedení. Brankáře Grundlera překonal ne příliš prudkou ranou z kruhu Tomáš Sýkora. Domácí gólman Makarovič si na první obtížný zákrok musel počkat až do sedmé minuty, kdy parádně lapačkou lapil tvrdou Lonického střelu.

Regionálni derby se nehrálo v rukavičkách a trestná lavice si na prázdnotu stěžovat nemohla. Jako první využili přesilovku domácí, když se jim v sedmnácté minutě vyplatil důraz před brankou a Adam Fusek pohodlně doklepl puk za čáru. O minutu později potěšila oko diváka akce, na jejímž konci se puk třepotal v sokolovské síti potřetí. Chocholáč vyhrál bully na Hampla, ten napříč pásmem našel osamoceného Jaroslava Fliegera, který si blafákem brankáře doslova vychutnal.

Po přestávce se Sokolovští přece jenom vzchopili a začali působit hokejovějším dojmem, k čemuž jim dopomáhala i četná okénka v defenzivě Energie. Hned na úvod jela dvojice Pfister - Schmidt na jediného obránce, prvně jmenovaný se rozhodl pro střelu, ale namísto horního růžku trefil jen zadní plexisko. Stejný hráč o pár minut později dvakrát nadějně pálil z mezikruží, ani tentokrát se však neradoval. Tváří v tvář Makarovičovi pak dvakrát neuspěl hostující Kubricht, když nejprve domácí gólman včas sklepl své betony a vzápětí se při samostatném úniku sokolovskému útočníkovi nevydařil zamýšlený blafák.

Spekulace o vítězi však energetici nepřipustli a v 45. minutě vsítil Jaroslav Flieger čtvrtou branku domácích, když nadvakrát protlačil brankářem vyražený puk za čáru. Na nepřízeň štěstěny mohl o pár minut později žehrat sokolovský Balšán, když se samostatného úniku nastřelil tyč. Čestného úspěchu se však hosté nakonec dočkali, v přesilové hře se po sérii dorážek prosadil Pfister, a stanovil tím konečné skóre 4:1.