HC Energie Karlovy Vary

Věřím v lepší budoucnost, říká trenér Dračic Pavel Holý

Ženská hokejová liga dozná v nové sezóně jedné podstatné změny – změní se její rozdělení. Skupinu A bude tvořit šest nejlepších týmů z Čech, ve skupině B budou hrát týmy z chvostu loňské tabulky a skupinu C budou tvořit pouze moravské týmy. Pro Karlovarské Dračice to znamená jediné: hrát ve skupině B s týmy jako jsou Neratovice či Kobra Praha. Hořkost z ustanovení ligové asociace neskrývá nikdo, přesto trenér Pavel Holý věří v lepší budoucnost. „Budeme mít možnost vyzkoušet v základní části nové hráčky a v nadstavbové části se pokusíme vybojovat postup do skupiny A, k elitě ligy,“ ohlásil cíl této sezóny Holý.
Už letní příprava jakoby doznávala toho, že sezóna v pomyslné II. lize bude pro Dračice hořkou pilulkou. „Letní příprava se odvíjela hodně od toho, že děvčata měla hodně pracovních nebo školních povinností a tak jsme se mnohokrát nesešli v ideálním počtu. Naštěstí se povedlo alespoň soustředění, které jsme absolvovali na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří,“ uvedl trenér Pavel Holý, který své svěřenkyně připravuje již od počátků samotného klubu v roce 2000. „Měli jsme k dispozici dvakrát denně led, zaměřovali jsme se hlavně na herní činnosti jednotlivce, kde šlo hlavně o zdokonalení jednotlivých dovedností samotných hráček,“ dodal Holý.

Po soustředění se trenérovi karlovarského týmu naskytla možnost odehrát mezinárodní turnaj Challenger Cup, který se konal ve dnech 7. – 11. srpna v Praze. Dračice, hrající pod hlavičkou Výběru české ligy a posílené několika hokejistkami z Plzně, Berouna a Kladna, na něm skončily šesté. Pro děvčata to však nebudou jediná přípravná utkání. „Na konci srpna jsme domluveni s Berounem, že u nich sehrajeme přátelské utkání, do kterého nasadíme i hráčky hrající jeden až dvě sezóny, aby se začaly zapojovat do kolektivu,“ plánuje zkoušku mladých hokejistek Holý.

To však nebude poslední šance „potěru“, aby ukázal, co v něm vězí. V základní části skupiny B pro ně prý bude místo. „Protože struktura ligy je taková, že v základní části o nic nejde, tak doufáme, že bychom mohli postupně zapojovat jednotlivce či dvojice, aby si vyzkoušeli reálné utkání a aby věděli, že s nimi do budoucna počítáme do základní sestavy,“ uvedl Pavel Holý, který narazil na jednu zvláštnost ohledně skupiny B. Všechny čtyři týmy ze skupiny B totiž postupují do nadstavbové části, která je teprve důležitá. K nim se přidají poslední dva týmy ze skupiny A a po odehrání nadstavbové části mají první dva celky zajištěný postup do skupiny A.

Otázkou tak zůstává, jak se podaří sestavit tým pro novou sezónu. „Uvidíme, jaká děvčata se nám podaří získat na hostování, základním stavebním kamenem našeho úspěchu je a bude brankářka Martina Lukešová. V obraně máme dvě stabilní řady a první dva útoky můžeme srovnávat s útočnými řadami Pardubic či Kladna. A věřím, že když Pán Bůh dá a bude dobrá konstelace hvězd, tak bychom se mohli letos o postup do první ligy poprat,“ věří v usměvavou budoucnost trenér Dračic Pavel Holý.