HC Energie Karlovy Vary

Snažil jsem se hrát pořád svoji hru, tvrdí karlovarská naděje Pavel Kuběna

Zajímavý duel dnes sehrála kalovarská Energie, která na svém ledě přivítala českou reprezentaci do 20 let. Ve výběru reprezentace se objevil už poněkolikáté také západočeský útočník Pavel Kuběna, který byl na zimním stadionu v Karlových Varech jako doma a ihned po zápase odpovídal s úsměvem na pár otázek týkajících se právě odehraného přátelského zápasu.
Energetici dokázali ve vcelku vyrovnaném utkání vyhrát poměrem 4:2. V několika šancích se také objevil sám karlovarský odchovanec Pavel Kuběna, který si však žádnou branku na své konto nepřipsal. “Bylo to velice kvalitní utkání z obou stran. Hodně se bruslilo a bylo docela hodně střetů, takže to byla výborná příprava na Turnaj čtyř, který náš čeká,“ hodnotí pozitivně utkání jedna z největších karlovarských nadějí.

Pavel se hodně snažil vytáhnout se na své spoluhráče, ale bodově se mu to nepovedlo. Na konci zápasu neproměnil ani samostatný nájezd. S mužstvem ještě není tolik sehraný, ale výkon podle jeho slov špatný nebyl. “Hrál jsem s klukama poprvé. Jsme spolu na ledě teprve dva dny, tak si myslím, že to špatné nebylo.“

Karlovarská Energie dnes nastoupila bez velkého počtu hráčů základní sestavy a dala šancí si zahrát spíše hráčům stejné věkové kategorie jako byla reprezentace do 20 let. Pavel o oslabení svého, v tomto zápase, protivníka věděl. “Věděl jsem to. Nastoupilo hodně mladých hráčů, se kterýma jsem nastupoval minulý rok, ale myslím si, že podali velice kvalitní výkon,“ hodnotí své bývalé soupeře s juniorů hráč s reprezentační třináctkou na zádech.

Energie odjíždí zítra na jih Čech, kde se střetne s domácím Mountfieldem o postup do finále Tipsport Hockey Cupu. Pavel Kuběna však s reprezentací odjíždí na turnaj do Ruska a utkání tak nestihne. “Určitě jedu s reprezentací, protože se připravujeme ve Slaném a ve středu odlétáme do Ruska. Takže je docela možné, že za Vary nenastoupím.“

Kuběnovi spoluhráči najednou stáli na druhé straně barikády a bojovali proti němu hlava nehlava. I když nechtěl, tak si to někdy uvědomil. “Snažil jsem se hrát pořád svoji hru, ale je jasné, že mě to občas strhne. Ale jinak si myslím, že to bylo v klidu,“ dokončuje svoje povídání držitel bronzové medaile z mistrovství světa do 18 let.


Pavel Kuběna po přípravném zápase

Související články