HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští Žraloci nejlepším českým týmem na Hamé Cupu

AKTUALIZOVÁNO. S bronzovými medailemi na krku přicestovali v neděli večer sledge hokejisté Karlových Varů ze Zlína. Na mezinárodním turnaji Hamé Cup 2007 zdolali v zápase o třetí místo domácí Sedící Medvědy, na turnaji zaznamenali jedinou porážku od silného německého výběru a ze tří českých účastníků se umístili nejvýše. Překvapením byl neúspěch pražské Sparty, dvojnásobný mistr České republiky skončil s jediným bodem na posledním devátém místě. Turnaj vyhrál klub ze švédského Malmö, se kterým se Žraloci na ledě nepotkali. Podrobnější informace přineseme v průběhu dne.
Ve čtvrtek daleká cesta do Zlína, v pátek a v sobotu po dvou zápasech ve skupině, v neděli souboj o umístění a opět několik hodin jízdy autobusem zpět na západ Čech. To je nejstručnější shrnutí programu karlovarského sledge hokejového týmu, který se v Baťově městě zúčastnil již tradičního Hamé Cupu. Žraloci odjeli na turnaj v nekompletním složení po měsíci tréninkového drilu s cílem sehrát kvalitní zápasy před začátkem sezóny a vlastně i vyzkoušet odolnost sestavy, které chyběli tři hráči základní sestavy.

Sharks prokázali dva týdny před zahájením České sledge hokejové ligy velmi slibnou formu a připsali si několik povzbudivých výsledků i pěkné konečné třetí místo. Hned první den zbourali Karlovaráci výhrami 1:0 nad Spartou a estonským Tallinnem dva mýty o neporazitelnosti. Do té doby s těmito soupeři nejlépe remizovali. Druhý hrací den další těsnou výhrou nad severoitalským celkem Südtirol Žraloci rozhodli, že se s německými Yetis Wiehl utkají o první místo ve skupině, ze kterého se postupovalo přímo do finále. Němci však přivezli do Zlína řadu reprezentačních hráčů a s přehledem zvítězili 7:1. Poslední den turnaje si tak Žraloci zahráli proti pořádajícím Sedícím Medvědům o bronz. Utkáním prošli díky brankové smršti z úvodu druhé třetiny až nečekaně lehce a díky výsledku 6:1 se stali majiteli bronzových medailí.

Trenér SKV Nowaco Sharks Jiří Berger st. zhodnotil vystoupení svých svěřenců na mezinárodním turnaji takto: "Jsem velice potěšen předváděnou hrou i výsledky, jakých jsme dosáhli. Kromě Němců, za které proti nám odehrál celý zápas vyjímečný útočník Kessler, jsme soupeře po většinu času přehrávali. Možná jsme mohli ve skupině dát více gólů, ale i výhra 1:0 se počítá, zvlášť když jsme Estonce a Spartu porazili vůbec poprvé. Pozitivní je i to, že když na nás v závěru utkání vyvinuli Estonci velký tlak, dokázali jsme těsný výsledek uhájit. Utkání se Zlínem o třetí místo byla třešnička na dortu, tam jsme se konečně rozstříleli. Za dobrou práci na turnaji klukům děkuji."

Žraloky v akci můžete na karlovarském zimním stadionu vidět v nové sezóně poprvé v sobotu 22. září, kdy nastoupí v úvodním kole v repríze finále posledních dvou ročníků proti Spartě. Už nyní jste srdečně zváni.

Hamé Cup 2007 v číslech

Výsledky skupiny A

Nowaco Sharks K. Vary - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka K. Varů: 10. M. Geier (Lindák). Vyloučení: 3:2. Bez využití.

Panthers Tallinn - Nowaco Sharks K. Vary 0:1 (0:0)
Branka K. Varů: 18. J. Berger. Vyloučení: 2:0. Bez využití.

Nowaco Sharks K. Vary - Südtirol 2:1 (2:1)
Branky K. Varů: 2. Nejedlý (J. Berger, M. Geier), 9. J. Berger (M. Geier). Bez vyloučení.

Yetis Wiehl - Nowaco Sharks K. Vary 7:1 (3:1)
Branka K. Varů: 7. Kvoch. Vyloučení: 0:1. Bez využití. V oslabení: 0:1.

Panthers Tallinn - Yetis Wiehl 1:3
Südtirol - Panthers Tallin 0:0
Yetis Wiehl - Sparta Praha 4:1
Yetis Wiehl - Südtirol 5:1
Panthers Tallinn - Sparta Praha 2:0
Sparta Praha - Südtirol 2:2

1. Wiehl         4  19:4  8
2. Karlovy Vary  4   5:8  6
3. Tallinn       4   3:4  3
4. Südtirol      4   4:9  2
5. Sparta        4   3:9  1

Výsledky skupiny B

FIFH Malmö - Dresden Cardinals 6:0
Hamé Sedící Medvědi Zlín - Malá Itálie (mix dvou klubů) 1:1
FIFH Malmö - Hamé Sedící Medvědi Zlín 1:0
Dresden Cardinals - Malá Itálie 2:2
Malá Itálie - FIFH Malmö 1:5
Dresden Cardinals - Hamé Sedící Medvědi Zlín 1:4

1. Malmö    3  12:1   6
2. Zlín     3   5:3   3
3. Itálie   3   4:8   2
4. Dresden  3   3:12  1

O 7. místo: Südtirol - Dresden Cardinals 1:4
O 5. místo: Malá Itálie - Panthers Tallin 0:5

O 3. místo: Nowaco Sharks K. Vary - Hamé Sedící Medvědi Zlín 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Branky K. Varů: 9. J. Berger (Kvoch), 16. Kvoch (Nejedlý), 18. J. Berger, 19. Nejedlý, 39. J. Berger (Jeřábek), 42. J. Berger (M. Geier). Vyloučení: 1:0, navíc Hrbek, Kvoch (oba KV) 10 minut. Bez využití.

Finále: FIFH Malmö - Yetis Wiehl 4:2

Hamé Cup 2007 - konečné pořadí

1. Malmö
2. Wiehl
3. Karlovy Vary
4. Zlín
5. Tallin
6. Itálie
7. Dresden
8. Südtirol
9. Sparta

Bronzová sestava Žraloků

Janoušek, Bozděk - Hrbek, Kvoch - J. Berger, M. Geier, Nejedlý, Janko, Lindák, Jeřábek