HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Energetici odehráli první zápasy nové sezony

Téměř všechny mládežnické kategorie HC Energie vstoupily do nového ročníku vítězstvím. Junioři, kterým byla kvůli reprezentační akci odložena dvě úvodní kola, dovezli dvě cenná vítězství z Moravy, poradili si se Znojmem i Kometou Brno. Třemi brankami se v těchto zápasech blýskl útočník Jakub Mareček. Ještě lépe si vedou dorostenci, kteří doposud nezaváhali ani v jednom ze čtyř odehraných utkání a jsou v čele tabulky. Podrobnosti a výsledky dalších celků naleznete uvnitř článku.

Extraliga juniorů - 2. a 3. kolo

HC Znojemští Orli - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (0:3, 0:2, 3:1)
Branky: Mareček 2x, T. Rohan 2x, Záhora 2x. Asistence: Záhora 2x, T. Rohan 2x, Tollinger 2x, Topinka 2x, M. Rohan, Sláma.
Z důvodu odložení 1. a 2. kola hrála juniorská extraliga své první zápasy až 3. kolem. Po zahřívací první desetiminutovce se Karlovarským podařilo vstřelit 3 góly a vyhrát úvodní třetinu. Za stavu 6:0 hosté výrazně polevili nejen ve hře, ale i v disciplíně a nabídli soupeři snížení.

HC Kometa Group Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Branky: Chaljavin, Mareček, Děj, Budínský, Schmidt. Asistence: Sláma 2x, Přindiš 2x, Děj, Šnajdr, Záhora, Boguský, Budínský.
Domácí předváděli agresivní důrazný hokej, který hostům příliš neseděl. Rozhodujícím momentem zápasu byla druhá třetina, kterou vyhráli Karlovarští 2:0. Základním faktorem zisku tří bodů byla úspěšnost přesilových her, ve kterých vstřelili mladí Energetici všech pět branek.

Extraliga dorostu - 3. a 4. kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC Mora Olomouc 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: Hampl, Záhora, Schusser, Kverka. Asistence: Vaněk, Frk, Valeš, Funk 2x.
Po velmi opatrném začátku z obou stran, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, pomohla domácím první branka, kterou vstřelili v závěru třetiny po ojedinělé chybě soupeře. V dalších částech hry získávali Karlovarští postupnou převahu a díky dvěma využitým přesilovým hrám se jim podařilo skóre navýšit. V závěru se hosté pokoušeli uspět tvrdou hrou, která byla minimálně na hranici únosnosti, ale tuto „zbraň“ soupeře energetici eliminovali dobrým pohybem a kombinací. Zápas pak dotáhli do čtyřgólové výhry s čistým kontem.

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 4:1 (1:0,2:0,1:1)
Branky: Chocholáč, Frk, Flieger, Putyera. Asistence: Hluchý, Funk, Liška.
Průběh sobotního utkání byl téměř totožný s pátečním. Přesto domácí trenéři litovali velkého množství neproměněných gólových příležitostí v úvodní třetině, což by se mužstvu příště nemuselo vyplatit. Menší komplikace nastala pro Energii až těsně před závěrem utkání, kdy soupeř snížil na rozdíl dvou branek. Domácím se však záhy podařilo využít přesilovou hru a o výsledku bylo v ten moment rozhodnuto.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída, 1. kolo

IHC Písek- HC Energie Karlovy Vary 4:12 (3:1, 1:7, 0:4)
Branky: Winkler 2x, Tomeček 2x, Troška 2x, Brodský 2x, Kubáč, Táborský, Vrána, Formánek. Asistence: Troška 2x, Kubáč 2x, Winkler 2x, Vrána 2x, Lintemer, Táborský, Miškovský.
Karlovarským nevyšla úvodní třetina, kterou prohráli 3:1. Vstup do druhé dvacetiminutovky však vypadal úplně jinak. Hosté si výborným pohybem a agresivním připravili velké množství střeleckých příležitostí, z nichž většinu proměnili, a dotáhli tak utkání do zdárného konce.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída, 1. kolo

IHC Písek- HC Energie Karlovy Vary 1:9 (1:3, 0:1,0:5)
Branky: Flegl 3x, Csamango 2x, Bečka 2x, Zikmund, Bouda. Asistence: Bečka 2x, Šaling 2x, Bouda, Csamango, Zikmund, Duda.
V úvodním mistrovském utkání předvedla karlovarská „osmička“ bojovný výkon, kdy dokázala efektivně zakončovat své šance. Domácí tým převyšovala ve všech činnostech a zaslouženě dosáhla vysokého vítězství.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída, 1. kolo

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 7:8 (2:3, 2:2, 3:3)
Branky: Vrána 3x, Opatrný 2x, Krejsa, Klíma. Asistence: Vrána 3x, Krejsa 3x, Opatrný 2x.
Domácí si prohráli utkání v prvních deseti minutách. Nechali se vylučovat za fauly, které vyplynuly z toho, že neměli potřebný pohyb, špatně bruslili a inkasovali tři branky. Poté se energetici sice probudili a začali dotahovat náskok soupeře, ale opět svou nedisciplinovaností v závěru utkání se připravili alespoň o bod.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída, 1. kolo

HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky: Mikeš 2x, Kovářík 2x, Šesták. Asistence: Binias 2x, Rubeš 2x.
Šestka odvedla zodpovědný výkon v obraně a to byl základ jejího úspěchu. Během zápasu si vypracovala dostatek brankových příležitostí, ale dokázala využít jen minimum.

Západočeský regionální přebor - 5. třída, 1. kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Meteor Třemošná 6:4 (0:2, 3:2, 3:0)
Branky: Vodička 2x, Rulík, Prachař, Bečka M., Vildumetz. Asistence: Binias 2x, Prachař, Vodička.
Karlovarští nezvládli začátek prvních dvou třetin, kdy prohrávali 0:2 a 2:4, přesto dokázali výsledek proti velmi silnému soupeři otočit ve svůj prospěch.

Západočeský regionální přebor - 4. třída, 1. kolo

HC Energie Karlovy Vary - HC Meteor Třemošná 10:1 (3:1, 3:0, 4:0)
Branky: Chládek 2x, Smolka 2x, Trapl 2x, Hanák, J. Bečka, Václav, Nídl. Asistence: Kunc, Smolka, Pajk, Václav, Nídl.
Domácí se postupně rozehráli k velmi dobrému výkonu a zaslouženě zvítězili, ačkoliv je výsledek pro hosty až příliš krutý.