HC Energie Karlovy Vary

Dorost stále v čele extraligy, junioři poprvé prohráli

Ve spanilé jízdě extraligou zatím vedle „A“ týmu Energie pokračují i dorostenci. Všech dosavadních osm utkání dokázali dovést do vítězného konce, poslední dva úspěchy proti Sareze a Vítkovicím si připsali o uplynulém víkendu. V obou utkáních skóroval Michal Vachovec (na snímku). Naopak první nezdary si z turné po ostravských stadionech přivezli junioři. Cenné remízy uhráli starší žáci s tradičně silnými vrstevníky ze Slavie. Se stejným soupeřem si ovšem mladší kategorie připsaly vysoké porážky. Výborně do Západočeského přeboru vstoupila 4. i 5. třída.

Extraliga juniorů

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Branky: M. Rohan, Přindiš. Asistence: Schmidt, Kroupa, Mistoler.
O konečném výsledku rozhodla první třetina zápasu. V ní hosté nehráli tak dobře, jak by si sami přáli. Zřejmě se na jejich výkonu podepsala dlouhá cesta. Od druhé třetiny se hra K. Varů zvedla, srovnaly se soupeřem krok, ale důrazně hrající domácí si vítězství již nenechali uniknout.

HC Sareza Ostrava - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky: Přindiš, Budínský, Dej. Asistence: Zmeškal, Budínský, Dej, Mareček, Přindiš.
Lekce produktivity, tak by se dal popsat průběh druhého ostravského zápasu juniorů Energie. K lepší koncovce domácí přidali ještě navíc neskutečnou obětavost, která proti lehkovážně hrajícím hostům byla dalším atributem k jejich možná i nečekanému vítězství.

Extraliga dorostu

HC Energie Karlovy Vary - HC Sareza Ostrava 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Branky: Kverka 2, Putyera 2, Vachovec, Vaněk. Asistence: Baar 2, Sýkora 2, Chocholáč, Fusek 2, Záhora, Vaněk, Hampl.
Náskok tří branek po první třetině měl dát Energii do dalšího průběhu duelu klid, jenže zbytečnými vyloučeními dali hostům šanci. Ti využili dvojité výhody ke kontaktní brance, ale další oslabení domácí odehráli již velmi zodpovědně, a odrazili se tak k dalším brankám v ostravské brance.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Branky: Vachovec, Vaněk, Chocholáč, Fusek. Asistence: Frk, Záhora, Dlapa, Schusser, Fusek, Putyera 2.
První třetina pro domácí nedopadla dobře. Soupeř byl pohyblivější, odvážnější a důraznější v osobních soubojích. V první přestávce dostali Karlovarští od trenérů pokyny jak proti soupeři hrát, co zlepšit a přenést do dalšího průběhu zápasu. Tyto pokyny dokázali do své hry přenést, postupně se začali zlepšovat a díky větší ukázněnosti a proměnění brankových příležitostí, utkání dovedli do úspěšného konce. Hráči Energie zaslouží za otočení stavu utkání a za odhodlání v nervózním závěru, kdy odolali tlaku hostů, velké absolutorium.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavie Praha 4:4 (1:0, 1:2, 2:2)
Branky: Tomeček 3, Brodský. Asistence: Vrána 2.
Proti silnému soupeři se karlovarští žáci opřeli o výborný výkon brankáře D. Rauschera a získali zaslouženě bod. Kromě brankáře zaslouží pochvalu i Tomeček, střelec tří branek.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavie Praha 2:2 (0:1, 0:1, 2:0)
Branky: Svoboda, Bečka. Asistence: Csamango.
Do zápasu se silným soupeřem nastoupili domácí odvážně a koncentrovaně. Přesto měl soupeř po dvou třetinách dvoubrankové vedení, které Západočeši během 30 vteřin ve třetí třetině srovnali a zaslouženě získali cenný bod.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
Domácí byli po celé utkání lepším mužstvem. Lépe bruslili, kombinovali a nebýt dobře chytajícího brankáře hostů Feča, mohlo být o výsledku utkání rozhodnuto již dříve než ve třetí třetině.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 10:0 (3:0, 3:0, 4:0)
Slavisté převyšovali hosty ve všech směrech o čem hovoří jak poměr střel (66:11), tak i výsledek. Jediný kdo v utkání obstál je i přes 10 obdržených branek byl gólman Harakal.

Západočeský regionální přebor - 5. třída

HC Klatovy - HC Energie Karlovy Vary 0:13 (0:3, 0:5, 0:5)
Branky: Jakubův 3, Hubáček 3, Vodička 3, Vidumetz 2, Troška, Hauzr. Asistence: Prachař 2, Krich 2, Vodička, Hauzr, Ozom.
Utkání mělo jednoznačný průběh. Hosté měli trvalou převahu, neustále útočili a předváděli občas i pěkné kombinační akce.

Západočeský regionální přebor - 4. třída

HC Klatovy - HC Energie Karlovy Vary 6:13 (1:5, 2:3, 3:5)
Branky: Trapl 4, Bečka J. 3, Smolka a Pajk po 2, Beer a Kunc. Asistence: Kunc a Hanák 2, Bečka J., Smolka a Pajk.
V utkání na obou stranách dominoval útok nad obranou, proto padlo celkem 19 branek. Hosté převyšovali domácí v hokejovém umu a zaslouženě vyhráli.