HC Energie Karlovy Vary

Dračicím se domácí premiéra vydařila

Ženy: Karlovy Vary - Kobra Praha 8:5 (3:3, 3:1, 2:1)
Až ve čtvrtém zápase skupiny B se karlovarské hokejistky představily na domácím kluzišti a premiéra to byla úspěšná. Po nervóznějším začátku se jim i bez několika opor podařilo podruhé v sezoně zdolat pražské Kobry. O osm branek se rovným dílem podělily Jana Pöpperlová, Ivana Kotrbáčková, Sabina Hajdová a Věra Fričová.
Liga žen - skupina B, 4. kolo, so 29.9.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kobra
8:5
3:3, 3:1, 2:1
Branky: Pöppelová 2, I.Kotrbáčková 2, Hajdová 2, V.Fričová 2 - Benešová 4, Čapková. Asistence: Pöpperlová 3, Hajdová, V.Fričová, Wadowská - Zelenková, Čtvrtníčková. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Zásahy brankářek: Seemannová 14 - Rohlíková 17, Bulejčíková 20.
Karlovy Vary: Seemannová – I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Wadowská, Hornová – V.Fričová, Pöpperlová, Hajdová, Vaňousová, Trsková, Ovsjannikovová, Brichová
Kobra: Bulejčíková (Rohlíková) - Čapková, Čtvrtníčková, Hamanová, Kocumová, Kovaříčková, Hýbnerová, Ze-lenková, Seidlerová, Krausová, Benešová, Václavíková, Šlégrová, Sazamová

Komentář k utkání

K prvnímu domácímu utkání v letošní sezoně nastoupily Karlovarské Dračice oslabené o brankářku Lukešovou a hráčky Bauerovou, Vylíčilovou, Vaňousovou, Frkovou, Tumpachovou, Markovou, Vrchotovou.

Do zápasu přesto vlétly impozantně a už v 19. vteřině po přihrávce Pöpperlové střelou z první Hajdová rozvlnila síť. Radost Dračic trvala jen necelou minutu a kapitánka hostí Benešová vstřelila svou první branku po individuální akci. Po další minutě dokonce Čapková po asistenci Zelenkové strhla vedení na stranu hostí. Tento stav se udržel jen necelé dvě minuty a Hajdová po přihrávce Pöpppelové opět vyrovnala. Ve 12. minutě využila Benešová chybu Dračic na útočné modré a samostatným únikem zvýšila na 2:3. Vyrovnání zařídila Ivana Kotrbáčková rovněž po individuální akci.

Začátek druhé třetiny opět vyšel lépe Dračicím. Pöpperlová dorazila hned ve 21. minutě střelu Věry Fričové za brankovu čáru. Pak sice domácí nevyužily nabídnutou šanci při dvojnásobném vyloučení soupeřek, ale ve 25. minutě zvýšila na 5:3 Věra Fričová dorážkou střely Wadowské. Ve 28. minutě opět využila Benešová chybu na útočné modré a završila hattrick. Na 6:4 upravila ve 35. minutě Pöpperlová po pěkné kombinaci s Hajdovou.

Dračicím opět vyšel začátek třetí třetiny a ve 43. minutě zvýšily Věrou Fričovou za přispění Pöpperlové na 7:4. Tento stav se podařil Ivaně Kotrbáčkové vylepšit po úniku v 52 minutě. Před koncem utkání ještě Benešová svou čtvrtou brankou v utkání korigovala na konečných 8:5.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: V zápase s Kobrou jsme nastoupili oslabeni o první golmanku. Její náhradnice po nervózním začátku podala dobrý výkon a při zlepšeném výkonu celého družstva ve 2. a 3. třetině jsme nakonec zaslouženě zvítězili.