HC Energie Karlovy Vary

Petr Kumstát: Zaplaťpánbůh za dva body

Karlovy Vary svedly na vlastním ledě tuhou bitvu o příděl do extraligové tabulky. Nakonec doma ohájily body dva. Střelec byl však jen jeden. Byl jím Petr Kumstát. Právě Petr Kumstát si od začátku sezóny stěžoval, že mu to tam nepadá, ale jak sám tvrdí, moc mu to nevadilo. Probral se ovšem v pravý moment. Vždyť jeho dva góly zajistily Energii udržení série neporazitelnosti.
Dal jste dva góly. Že by se vracela střelecká forma?
Doufám. Uvidíme v dalších zápasech. Hlavní je, že jsme vyhráli. Góly tady dávají všichni. Jednou to dá ten a podruhé onen a to je dobře. Tak to má být a snad to takhle půjde dál.

Vypadalo to, že jste se pořádně nemohli dostat do tempa. Měli jste náročný program. Během sedmi dnů čtyři zápasy...
To bych ani neřekl. Měli jsme vlastně o den déle na regeneraci než Znojmo, ale bylo to způsobeno hlavně tím, že jsme se hrozně složitě probíjeli do jejich obranné třetiny. Znojmo hrálo výborně v obraně, čekalo v pěti na modré. Dostat se k nim šlo hrozně ztěžka. Utkání bylo úplně stejně náročné jako každé jiné.

V posledních dvou penaltových rozstřelech jste prohráli. Dnes jste nastoupili do prodloužení se třemi útočníky. Chtěli jste hodně rozhodnout už v prodloužení?
Myslím, že to byl trenérův záměr. Od Znojma nás dělí poměrně dost bodů, takže hrát se třemi útočníky jsme si mohli dovolit. Znojmo tady nebylo zase tolik nebezpečné směrem dopředu. Když jo, tak nám to pochytal Lukáš, proto si myslím, že to byla dobrá volba.

Už jste mohl rozhodnout ve třetí třetině, když jste jel sám. Vypadalo to ale, že Trvaj hodně čekal střelu na lapačku.
Asi jo. Ani jsem si toho moc nevšiml, protože úniky jsou vždycky hrozně rychlé. Vždy si říkám, že něco naznačím a pak to neudělám a vyčítám si to. Samozřejmě, že mě to mrzí. Mohlo to být za více bodů. Teď už je to ale jedno. Jsou to jen kdyby a zaplaťpánbůh za to prodloužení.

Měl jste nějakou větší motivaci, protože jste hrál proti Znojmu?
Ani ne. Už pět let tam nejsem a znám tam dva nebo tři hráče. Motivace je úplně stejná jako v každém jiném zápase. Pouze jsem tu něco vypsal, ale to bylo tak vše.

Byl z Vašeho pohledu hodně rozdílný zápas proti Znojmu a na Kladně?
Byl rozdíl v tom, že to bylo celou dobu vyrovnané. Znojmo tady hrálo výborně. Na Kladnu bylo vidět, že se trápilo a nám tam napadaly góly. Dnes kdybychom tam dali třeba dva góly z nějakých šancí, tak to mohlo vypadat podobně, nebo také ne. Zaplaťpánbůh za dva body.

Před zápasem jste ale chtěli tři body...
Určitě. Já si myslím, že každý tým chce vyhrát všech 52 zápasů. Nikdo nechce bod nebo dva. Každý chce samozřejmě vyhrát, ale to je nereálné. Každopádně ale jdeme do každého zápasu s tím, že chceme dva body.

V té rozhodující akci v prodloužení jste byli s Vencou Skuhravým nějak domluveni?
Ne. To vyplynulo ze hry. My se tlačíme hodně do brány. První gól padl také z tlaku na bránu. Při tom druhém gólu se tam Venca super rozjel a já najížděl zespoda. Venca to hodil bekhendem před bránu a já jsem to tam důrazně dotlačil.

Můžete nám tedy popsat i ten první gól?
Při tom prvním gólu mě neuhlídal jeden obránce. Vysmekl jsem se mu zpoza brány a nahrál to na Honzu Košťála, který říkal, že už to nestačil zvednout. Trvaj to tedy vyrazil a já už jsem to jen dorazil.

Související články

Reportáž | ne 14.10.2007

Pionýr Kumstát vydržel a vyplatilo se!