HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Ani skvělé, ani špatné

Po shlédnutí výsledků mládeže za poslední víkend lze říci, že zápasy nebyly nijak vyjímečné. Junioři pocítili jak výhru, tak i porážku, dorostu tentokrát zápasy venku nevyšly. Nejlépe si asi se soupeřem poradili mladší žáci, kteří přestříleli soupeře z Písku hned dvakrát po sobě (6. a 7. třída). Regionální přebor elévů byl opět dosti bohatý na góly a Energie se s Plzní opravdu nemazlila. Individuálně se dařilo juniorskému útočníkovi Janu Topinkovi (na snímku), který zaznamenal gól a dvě nahrávky.

Extraliga juniorů

HC Energie K. Vary – HC Znojemští Orli 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky: Budínský, Dej, Kuběna, Majer, Přindiš, Šnajdr. Asistence: Topinka 2x, Záhora 2x, Zmeškal 2x, Chaljavin, Dej, Schmidt, Tomeček.
Zápas domácí rozhodli v polovině utkání, kdy vstřelili během dvanácti vteřin dva góly a soupeřův odpor tak definitivně zlomili. V poslední třetině v pohodě hrající Energie přidala další branky.

HC Energie K. Vary – HC Kometa Brno 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky: Topinka, Budínský, Dej. Asistence: Mareček, Přindiš, Rohan M., Záhora.
Energie měla po celé utkání optickou převahu, kterou nedokázala brankově zužitkovat. Obětavě hrající a bránící hosté dokázali trestat taktické i individuální chyby karlovarských mladíků a po celý zápas měli dva góly navrch. Domácí se snažili, jenže když se přiblížili na rozdíl branky, vždy vzápětí inkasovali. V závěru se pokusili o hru bez brankáře, ve které jednou skórovali, ale vyrovnat už nestačili.

Extraliga dorostu

HC Olomouc – HC Energie K. Vary 4:1 (0:0,1:1,3:0)
Branka: Chocholáč. Asistence: Vachovec, Fusek.
Nástup do utkání a první třetina patřila domácím, kterým zřejmě napomohl i úspěch z minulého kola, když odvezli bod z ledu Slavie. Druhou třetinu hosté odehráli již lépe, ale v úvodu poslední části inkasovali v oslabení. Přesto si pak Západočeši vytvořili tlak, který ale byl křečovitý. Navíc v této fázi zápasu po hrubé individuální chybě inkasovali potřetí. V power play K. Varů domácí své vítězství pečetili. Utkání ukázalo obrovskou vyrovnanost soutěže (i v následujícím kole Olomouc doma zvítězila, tentokrát s Kladnem).

HC Kometa Brno - HC Energie K. Vary 4:2 (2:1,2:0,0:1)
Branky: Vachovec 2. Asistence: Fusek, Chocholáč, Funk, Frk.
Na brněnském ledě karlovarští sehráli lepší utkání než v Olomouci, ale individuální chyby jednotlivců v obranné fázi mužstvo srážely. Především v první části tyto chyby soupeř trestal. Dá se říct, že ve zbytku utkání měli hosté převahu, vytvořili si místy velký tlak, jenže koncovka ze strany karlovarských byly nedůrazná a v některých momentech i příliš komplikovaná. Domácím tak stačilo využívat volná okénka v otevřené obraně hostů a získat před třetí částí poměrně dostačující náskok, který ubránili.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Energie K. Vary - IHC Písek 3:3 (1:2, 1:0, 1:1)
Branky: Miškovský, Táborský, Winkler. Asistence: Brodský, Gombár, Zadražil.
Domácí soupeře podcenili, předvedli trapný výkon, kterému chyběl pohyb, nasazení a celková herní kvalita. Výsledkem toho je konečná ostudná ztráta bodu.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Energie K. Vary - IHC Písek 8:1 (4:0, 3:0, 1:1)
Branky: Bečka 3, Csamango 2, Duda 2, Ziegler. Asistence: Šaling 2, Červenka, Sturma, Bouda, Flegl.
Energetickým vstupem do zápasu rozhodli domácí o osudu jeho osudu třemi využitými přesilovkami v 1. třetině a po zbytek utkání hru jasně kontrolovali.

Žákovská liga mladších žáků - 7.třída

IHC Písek – HC Energie K. Vary 1:7 (0:1, 0:3, 1:3)
Branky: Zikmund 3, Vrána 2, Krejsa, Suchý. Asistence: Vrána 2, Michalica, Černý, Suchý, Krejsa, Klíma.
Domácí se proti výborně bránicím hostům dostávali do šancí jen v přesilovkách. Karlovarští dobře bruslili a dobrou kombinační hrou se dostávali do šancí, které postupně proměňovali. Pochvalu zaslouží brankář hostí Drahozal, který inkasoval až 20 sekund před koncem a dvojice Vrána,Zikmund, jenž se postarala o pět branek.

Žákovská liga mladších žáků - 6.třída

IHC Písek – HC Energie K. Vary 5:7 (1:1, 1:3, 3:3)
Branky: Řezníček 3, Rubeš 2, Bláha, Fencl. Asistence : Rubeš 2, Kovářík, Červenka, Křehký.
Písečtí začali utkání velmi aktivně, ale naráželi na výborně chytajícího brankáře hostí. O utkání se rozhodlo na začátku druhé třetiny, kdy karlovarští dali rychlé dvě branky a postupně navyšovali svůj náskok až do skóre 7:2. Za tohoto stavu hosté polevili a herní nedisciplinovaností nechali domácí snížit na rozdíl dvou branek. V týmu hostí zahráli výborně Rubeš a Řezníček.

Západočeský regionální přebor elévů - 5. třída

HC Energie K. Vary - HC Lasselsberger Plzeň 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky: Šesták a Rulík.
Domácí, ačkoliv podali jen průměrný výkon, měli po většinu utkání mírnou převahu. Hosté se po celý zápas spoléhali na rychlé brejky.

Západočeský regionální přebor elévů - 4. třída

HC Energie K. Vary - HC Lasselsberger Plzeň 10:1 (4:0, 1:1, 5:0)
Branky: Trapl, Pajk a Parshakov po 2, Bečka, Beer, Václav a Kubálek. Asistence: Smolka 2, Hanák, Trapl, Parshakov.
Karlovarští zvítězili zcela přesvědčivě, ačkoliv jejich hra často upadala do příliš individualistického pojetí.

Západočeský přebor v minihokeji - 3. třída

HC Energie K. Vary – HC Meteor Třemošná 3:13
Branky: Formánek 2, Kellner.

HC Energie K. Vary – HC Baník Sokolov 8:2
Branky: Zeman 4, Formánek 2, Nídl 2.

Západočeský přebor v minihokeji - 2. třída

HC Energie K. Vary – HC Meteor Třemošná 2:12
Branky: Novotný, Prošek.

HC Energie K. Vary – HC Baník Sokolov 16:0
Branky: Prošek 4,Novotný 3, Maloušek 3, Rozhon 2, Kořán 2, Šik, Jílek.