HC Energie Karlovy Vary

Aleš Padělek: Vyhrát jsme si zasloužili

Karlovy Vary sice v Praze vyhrály, ale Aleše Padělka i jeho spoluhráče trochu mrzí, že si neodvezli na západ Čech ještě o bod více. V T-Mobile Aréně to byli totiž oni, kdo se většinu utkání dral do útoku. Nakonec však dva body berou, přestože ještě deset minut před koncem základní hrací doby o gól prohrávali. Přinášíme ohlasy s autorem rozhodujícího nájezdu.
"Dneska jsme si aspoň o ten bod navíc zasloužili. Kdybychom nakonec nevyhráli, tak by nás to učitě hodně mrzelo," vyznává se z bezprostředních pocitů karlovarský útočník. "Myslím si, že jsme byli lepším mužstvem, a za takový výkon jsme si body zasloužili."

V podání Západočechů jistě nejde o tradiční fráze, protože v utkání se Spartou opravdu měli více ze hry, dokázali si vytvořit tlak i příležitosti. "Přijeli jsme sem pro nějaké body, a proto jsme od začátku hráli aktivně. Bylo vidět, že Sparta není úplně v pohodě, a tak jsme měli trochu navrch. Překvapilo nás, že hrála trochu mdle, ale poslední domácí zápasy se jí také moc nepodařily."

Přesto se žádná přestřelka nekonala, oba brankáři dlouho odolávali. Až zkraje třetí třetiny otevřeli domácí skóre. Energetici se poprvé trefili teprve v 53. minutě. Pochvalné poklony na adresu Martina Štefla tak byly rozhodně na místě. "Musím vychválit gólmana Sparty. Lapil neuvěřitelné puky, chytal opravdu výborně. Takové zápasy prostě jsou."

Ke konci řádné šedesátiminitovky se už spíše vyčkávalo na blížící se prodloužení. Z tohoto čekání se však vyloupla jedna velká šance hostí. To Václav Skuhravý se na chvíli ocitnul sám před Šteflem, ale místo zakončení tak dlouho vyšachovával sparťanského muže s maskou, až se dostal do nevýhodného úhlu a prodloužení neodvrátil. "Asi to tam mělo spadnout. Ale myslím si, že to Venca udělal dobře. Ani už nevím, jestli to chytnul brankář, nebo tam byl ještě nějaký hráč."

A tak následovala nastavená pětiminutovka. Ta však také rozhodnutí nepřinesla, a tak diváci viděli i samostatné nájezdy. V úvodní trojici se trefili pouze Košťál s Netíkem, proto jeli další hráči. Zatímco Aleš Padělek svůj bekhendový blafák zakončil úspěšně, blonďatý holešovický rychlík napodruhé Mensatora nepřekonal. "Vůbec jsem nebyl rozhodnutý, jak to provedu. Původně jsem chtěl vystřelit, ale brankář si levou stranu hlídal. Nad lapačkou měl ale volno, tak jsem si to tam hodil a trefil jsem to," popsal Padělek rozhodující moment, kterým zařídil svému celku prémiový bod.

Související články