HC Energie Karlovy Vary

Nebyla to žádná rána, mluví o rozsypaném plexisklu Jakub Grof

Čtyřikrát s Pardubicemi a čtyři body. Taková je bilance energetiků po prvním zápase poslední čtvrtiny, kterou zahájili na vlastním ledě. Po zápase 40. kola O2 extraligy mohlo být karlovarským borcům však trochu lépe. Dokázali totiž otočit nepříznivý stav utkání, kdy prohrávali o dvě branky na svoji stranu, ale přesto si odnesli „pouhý“ jeden bod. Zajímavost přinesla hned první třetina, kdy Jakub Grof (na snímku) doslova zničil plexisklo na Lašákovo brankou.
Utkání začalo lépe pro hráče ze západu, ale netrvalo příliš dlouho a Pardubicím se podařilo pro ně nepříznivý stav utkání otočit ve svůj prospěch. Energetici však nesložili zbraně a třemi góly se dostali opět na malou chvilku před Moeller, který ve třetí třetině nakonec vyrovnal stav utkání, které nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. V nich uspěli Východočeši. “Dnes to bylo šťastné utkání, ale nepodali jsme v něm dobrý výkon. Jednak jsme se dostlali brzo do vedení, což jsme nevyužili, a pak jsme si nechali soupeře utéct. Sice jsme otočili utkání, ale z našich chyb vyplynul další gól, takže za jeden bod můžeme být rádi,“ hodnotí utkání obránce Karlových Varů Jakub Grof.

Za stavu 1:3 by každý fanoušek Energie i samotní hráči brali jeden bod jako dar z nebes. Nakonec však mohli energetici litovat toho, že si vydřený jednobrankový náskok nedokázali udržet. “Za jeden bod jsme rádi, i když jsme v nájezdech mohli získat další. Musíme být ale trošičku skromní.“

Energetici naskočili do prodloužení ne s třemi, jak je u Energie známo, ale pouze s dvěma útočníky. Karlovým Varům se daří nájezdy, tak možná zrovna tohle byla dobrá sázka, která se však neproměnila ve dva body. “Trenéři si všimli, že nám nájezdy jdou a my si na ně věříme, tak možná v tom byl nějaký záměr. Dnes to však dopředu bylo kostrbaté, tak jsme vsadili na dva obránce.“

První třetina přinesla také jednu zajímavost. Poté co se Jakub Grof opřel do střely od modré čáry, dopadl puk za branku Lašáka na plexisklo, které se z části rozsypalo. Takovou ránu člověk ne vždy zažije. “Nebyla to žádná rána, stačí, když ten puk na to plexisklo dobře padne, je tam nějaká trhlinka a praskne to,“ popisuje situaci kolem prasknutého plexiskla obránce Energie.

Související články