HC Energie Karlovy Vary

Hajdová veze bronz z Calgary

Historického úspěchu dosáhl český ženský hokej, když v kanadském Calgary reprezentantky do 18 let vyválčily bronzové medaile, a na mistrovství se tak staly nejúspěšnějším celkem Evropy. Ve výpravě, která v rozhodujícím utkání o třetí místo přehrála Švédky 4:2, byla i karlovarská Dračice Sabina Hajdová. Z titulu se po finálovém souboji s Kanadou radovaly hráčky Spojených států.

Celý šampionát jasně ukázal, že ženský hokej v zámoří je na nesrovnatelně vyšší úrovni než ten evropský. Týmy USA a Kanady své soupeře často vyprovázely s dvojciferným přídělem a po zásluze se ve finále střetly o zlaté medaile. Český tým si díky výhrám nad Německem a Finskem zajistil druhé postupové místo ze skupiny a po semifinálovém výprasku od Američanek nastoupil k utkání o bronz proti Švédsku.

Skóre otevřela v 26. minutě Alena Polenská (Wyoming), v úvodu třetí třetiny však seveřanky strhly vedení na svojí stranu. Více sil v závěru nakonec zbylo českým děvčatům, která díky dvěma trefám Lucie Manhartové (HC Slavia Praha) opět obrátila skóre. Bronzovou pojistku pak do prázdné švédské branky vsítila opět Polanská.

Veškeré výsledky a soupisky z mistrovství naleznete na stránkách Mezinárodní hokejové federace.