HC Energie Karlovy Vary

Sedm bodů? To asi nikdo nečekal, neskrývá spokojenost Jaroslav Kristek

Karlovarští hokejisté v uplynulém týdnu vyrazili na náročné třízápasové turné po stadionech soupeřů a ze své mise přivezli dvě vítězství a jednu porážku v prodloužení. Jak potvrzují slova centra třetí formace Jaroslava Kristka, s vítaným bodovým přísunem je spokojenost i v kabině. I když určité zklamání po prohře v Litvínově zůstává: „Asi to nikdo nečekal a za těch sedm bodů jsme rozhodně moc rádi. Na druhou stranu je škoda, že jsme dnes získali jenom jeden. V závěru jsme Litvínov přehrávali a v prodloužení jsme určitě chtěli získat i další. Přesto je celkově těch sedm bodů skvělých.“
Podobně jako v předchozím kole na Slavii měla Energie impozantní vstup do utkání. V prvních dvou minutách si Franěk připsal dva mimořádně obtížné zákroky. “Už ze začátku jsme měli hodně příležitostí. Snad v prvním i ve druhém střídání jsme měli tutovku, kdy byl hráč sám před gólmanem. Franěk nám to ale pochytal a i později jsme si vypracovali šance. Bez vstřeleného gólu je pro nás nakonec bod dobrý,“ lituje promarněných příležitostí.

A litovat musí Západočeši především nevyužité dvojnásobné přesilovky v závěrečné třetině: „Škoda, že jsme v závěru neproměnili přesilovku pět na tři. Šance tam byly, bohužel to tam ale nepadlo.“

Zajímavostí utkání byl také jeho velmi plynulý průběh. Rozhodčí poprvé vylučoval až ve druhé třetině, a přes trochu nervozity v závěrečné části zůstal benevolentní k tvrdším zákrokům po celé utkání. „Někteří rozhodčí to pouští, jiní zase ne. Dneska nechal sudí hru plynout a pro mužstvo to bylo dobré, do hry se dostaly všechny čtyři pětky. Tahle je to určitě lepší,“ užíval si dobrého tempa útočník, který v dresu Buffala okusil i slavnou NHL.

Ač utkání rozhodla jediná branka, diváci si užívali skutečně kvalitní extraligovou podívanou. A bavilo se jich skutečně hodně. Zimní stadion Ivana Hlinky zaplnilo více než šest tisíc fanoušků, přičemž karlovarští návštěvníci tvořili velkou a hlavně pořádně hlučnou část. „Všímal jsem si hlavně našeho kotle, z Varů přijelo opravdu hodně lidí. Jsme moc rádi, že s námi jezdí a podporují nás. I celková návštěva byla výborná, dlouho jsme před takovou nehráli. Bylo to velmi příjemné,“ chválí skutečně důstojnou kulisu atraktivního podkrušnohorského derby.

Pozorný fanoušek si v posledních týdnech nemohl nevšimnout formy nově poskládaného třetího útoku Energie. Jaroslav Kristek si s Markem Melenovským a Milanem Procházkou rozumí skutečně výborně a i dnes si vypracovali několik jasných příležitostí. Přestože se oproti předchozím kolům střelecky neprosadili, byl jejich výkon ozdobou duelu. „Jsme spokojení a i ostatním pětkám to funguje. Když nám to takhle bude klapat dál, budeme hodně silné mužstvo a můžeme porážet i ty nejlepší,“ hledí s optimismem do budoucnosti.

V úterý energetici vyzvou v dalším extraligovém představení Tygry z Liberce. Konečně doma! „Jsme rádi, že se po delší době vracíme zase domů. Teď se musíme soustředit na to, abychom v těch zbývajících devíti zápasech získali maximum bodů. Už se toho moc rozdávat nebude a my se chceme na čtvrtém, v nejhorším na tom šestém místě, udržet,“ přibližuje smělé plány na úspěch v základní části.

Související články