HC Energie Karlovy Vary

Pojedu za babičkami, říká po zápse s Mountfieldem Vojtěch Polák

Energetici dnes odehráli poslední kolo základní části, ve kterém na domácím ledě přivítali hráče z jihu Čech, přesněji českobudějovický Mountfield. Mohlo se před utkáním zdát, že v duelu o nic nejde, tudíž zápas nebude mít žádný patřičný náboj a spíše se bude dohrávat sezona. Opak byl však pravdou. Hrálo se nahoru dolů, nechybělo hodně branek ani prodloužení. Snad každý divák si přišel na své. Zápas a soupeře pro čtvrtfinále Litvínov hodnotí Vojtěch Polák a lodivod karlovarské střídačky Zdeněk Venera.
Ač se nehrálo takřka o nic a obě mužstva měla pozici pro play off jasnou, žádný vypuštěný zápas to nebyl. Mountfield se dostal do dvoubrankového vedení, které Energie smazala do konce druhé třetiny. Třetí část byla vyrovnaná co se i skóre týče, a tak přišlo na řadu prodloužení, ve kterém měli více štěstí hráči Českých Budějovic. “Začali jsme vlažně, kdy jsme si v oslabení nechali dát dvě branky. Pak jsme trochu přidali a to nám pomohlo, protože jsme srovnali. Bylo to nahoru dolů. Nebylo to z naší strany úplně nejlepší, ale máme bod a konec základní části dopadl celkem dobře,“ vidí utkání očima navrátilec ze země za velkou louží Vojtěch Polák.

S výsledkem utkání a s projevem hry energetiků byl také spokojen šéf karlovarské střídačky Zdeněk Venera, který už v minulém domácím zápase slavil postup Energie do play off stylově na ledě, kde dokonce vyšvihnul překrásnou piruetu. “Byl to kvalitní zápas na to, že už o nic nešlo, i když vždy o něco jde. Byla tam trochu vidět uvolněnost jak na našich tak i českobudějovických hráčích. Budějovice zde ukázaly, proč vyhrály základní část. Hlavně v první polovině byly lepší a pak se to srovnalo. Výsledek po šedesáti minutách byl spravedlivý. V prodloužení to u rozhodující branky udělali českobudějovičtí výborně a vzali dva body,“ hodnotí utkání trenér, který jako první dokázal dovést Karlovy Vary do čtvrtfinále.

Poslední kolo rozhodlo o tom, že play off si Karlovy Vary zahrají s Litvínovem, který doslova za jedenáct šedesát vyrovnal stav utkání na 2:2, a poskočil tak na pátou příčku před Spartu. Co na soupeře říká Zdeněk Venera? "Nevybírali jsme si, protože ve čtvrtfinále není špatných soupeřů. Litvínov měl ve druhé polovině stoupající formu a dělal výborné výsledky. Mají tam olympijské vítěze, řadu dalších zkušených hráčů, mají tam kvalitní mladé hráče a kvalitní gólmany. Nebereme to jako, že to je nějaká výhra, že hrajeme proti Litvínovu. Nejdeme do série jako favorité ani jako poražení. Rozhodne pravděpodobně momentální forma. Tipoval bych, že to bude dlouhá série a že to bude vyrovnané.“

Mužstvo Karlových Varů bude mít pár dní volna a pak se bude svědomitě připravovat na svého soupeře proti kterému nastoupí v této sezoně ještě minimálně čtyřikrát. “Hráči mají tři dny volna. V pondělí ráno začínáme trénovat. Pokusíme se získat maximum informací o Litvínovu a připravit se na něj co nejlépe,“ vyjasňuje situaci kolem nezápasových deseti dní.

Jak již řekl lodivod karlovarské střídačky Zdeněk Venera, energetici dostali tři dny volna a každý si je tak může užít naplno, tak jak se mu zamane. Vojta Polák pojede za rodinou. “Já jsem neviděl nikoho z rodiny kromě táty a mámy. Pojedu za babičkami, za příbuznými pozdravit je a popovídat si s nimi. Zajdu si určitě na nějakou rehabilitaci s manželkou třeba a na play off se budu chtít co nejlépe připravit.“

Vojtěch Polák odehrál několik sezon v Americe. V NHL se neprosadil a tak si zahrál zápasy většinou v soutěži AHL. Rozdíl mezi extraligou a AHL?“Rozdíl je to určitě velký. Je tu úplně jiný styl hokeje, větší hřiště a hráči jsou asi chytřejší než v AHL,“ popisuje hlavní rozdíly mezi českou extraligou a druhou nejvyšší ligou v zámoří dnes už zkušený útočník Energie.

Související články