HC Energie Karlovy Vary

Viděl jsem vnitří sílu mužstva a nakonec to vyšlo, říká spokojený Michal Tollinger

Velké drama poskytlo utkání mezi juniorskými výběry Energie a Mountfieldu. První utkání osmifinále vyhrály na domácím ledě České Budějovice a poté se zamířilo do Karlových Varů. Energie zdolala Jihočechy v prodloužení a tak o postupujícím do čtvrtfinále play off musel rozhodnout až třetí zápas. V něm dlouho vedli hráči z jihočeské metropole. V poslední minutě však dokázal Budínský vyrovnat a utkání se poté podruhé prodlužovalo. V nastaveném čase ukázaly převahu v celém zápase Karlovy Vary a po zásluze si vybojovaly postup. Prodloužení neskončilo brankou Mountfieldu i díky výborné „rybičce“ Michala Tollingera, který také utkání zhodnotil.
První branka na sebe nenechala dlouho čekat, když se přesně mezi tyče trefil hostující Havran. V první části stejně jako ve druhé branka nepadla a tak se šlo do třetí třetiny za stavu 0:1. Domácí byli celý zápas jednoznačně aktivnějším a lepším mužstvem, paradoxně právě České Budějovice dokázaly vsítit druhou branku utkání. Další minuty vypadaly tak, že Energie tlačila a Mountfield vyhazoval puky na zakázaná uvolnění. V 51. minutě se však energetici konečně dočkali když zasunul puk do branky Jakub Mareček. Obraz hry vypadal stejně i nadále a vypadalo to, že k vyrovnání už nedojde. Při power play domácích a vyloučení hostujícího hráče se však štěstina přiklonila k Vítu Budínskému, který vyrovnal. V prodloužení se pak trefil Topinka a bylo rozhodnuto o postupu karlovarských juniorů.

Určitě to bylo výborné. Už jsem přestal doufat, ale viděl jsem tu vnitřní sílu týmu a nakonec to vyšlo, takže paráda,“ hodnotí utkání důrazný bek karlovarského mužstva Michal Tollinger.

Ve druhém utkání série se poprvé prodlužovalo díky vyrovnávací brance Jihočechů půl minuty před koncem základní hrací doby. Třetí, rozhodující, zápas série to bylo naopak. Právě energetici museli dotahovat soupeřův náskok a podařilo se. V prodloužení ukázali stejně jako v zápase číslo dvě, že štěstí je zatím na jejich straně. Je to nádherné, když vyrovnáte takhle před koncem, ale včerejší utkání bylo zase těžké na psychiku, ale zvládli jsme to a to je dobře,“ popisuje pocity hráč s číslem 71 na zádech.

Na psychiku bylo druhé utkání těžké, ale ani to třetí, rozhodující, nemohlo být nějak lehké. V zápase šlo o všechno. Jeden gól znamenal konec sezony. Až v prodloužení se ukázalo, že konec sezony pouze pro jihočeské hráče. Řekli jsme si, že musíme zopakovat včerejší výsledek, a že doma musíme vyhrát a vyšlo to.“

V celém zápase byli energetici jednoznačně lepším mužstvem, ale gólově se dokázali prosadit až ve druhé polovině třetí třetiny. V této části hry dokázali vyrovnat dvoubrankovou ztrátu a poslat utkání do prodloužení. V něm se síly vyrovnaly a hrálo se nahoru dolu. Karlovarské obraně ujel jeden z hostujících útočníku, u levého kruhu v útočné třetině napřáhnul, ale výbornou „rybičkou“ ho dokázal právě Michal Tollinger čistě zneškodnit. Po chvilce se hra přesunula na polovinu hostů a Topinka střelou z pravého kruhu rozhodl utkání. “Pochvala od trenéra za to ale nebyla, protože to byl můj hráč a mám ho hlídat já,“ říká skromně obránce mladých energetiků.

Související články