HC Energie Karlovy Vary

Michal Dobroň: Už víme, že dokážeme dát Turkovi gól

Až v poslední třetině z nich definitivně spadla nervozita a na jejich výkonu to bylo okamžitě poznat. Hodně tomu možná pomohlo to, že v 50. minutě zvýšil domácí Hübl už na 3:0. Poté se borci karlovarské Energie vrhli do útočení s pocitem, že nemají co ztratit. Dvakrát se jim povedlo překonat doma doposud neprůstřelného Turka, ale na vyrovnání čas nezbyl. "Zítra se do zápasu opřeme s vědomím toho, že mu dokážeme dát gól," tvrdí odhodlaně bek Michal Dobroň.

Právě on byl jedním ze dvou úspěšných karlovarských střelců prvního semifinále na ledě Českých Budějovic. Jeho branka ale přišla až sekundu před vypršením normální hrací doby. Vzhledem k tomu, že v tu chvíli vedli Jihočeši o dvě branky, gól nic neřešil. Energie prohrála. "Recept na Turka jsme asi našli, ale bylo to pozdě," povzdechl si Dobroň.

Dlouho nemohli hosté českobudějovického obra překonat, ale ve třetí části se to najednou začalo dařit. "Potřebujeme se dostávat víc do brankového prostoru a tam bojovat o puky," nachází Dobroň cestu k úspěchu do dalších zápasů. I na prohře v úvodním střetnutí ale osmadvacetiletý bek vidí pozitiva. "Už víme, že Roman Turek není neprůstřelný. Zítra se do zápasu opřeme s vědomím toho, že mu dokážeme dát branky."

Utkání se hrálo až nečekaně čistě na obou stranách. Nejvážnější chvilkou byla Gřegořkova střela, která přistála v obličeji útočníka Milana Hluchého. Mladý forvard přišel o několik zubů. I přes méně kontaktní hokej však Karlovy Vary zejména ve druhé třetině často okupovaly trestnou lavici. V prostředním dějství byli jejich hráči vyloučeni hned pětkrát. "Musíme méně faulovat, protože hra v oslabení nás stojí hodně sil," má jasno Dobroň. "Právě druhá třetina nám vzala hodně sil a ty nám pak v závěru možná chyběly."

"Další věc, co je třeba zlepšit, je pohyb. Budějovice lépe bruslily, a tím se snadněji dostávály před branku a do vyložených příležitostí," nachází českobudějovický recept na úspěch Michal Dobroň.


Ve třech domácích duelech s Kladnem nedostal Roman Turek na ani branku. V poslední třetině duelu s Karlovými Vary tohle kouzlo pominulo. Neprůstřelnost mistra světa z Vídně 1996 odčaroval Milan Procházka. Bylo to přesně v čase 54:00 a hosté snížili na 1:3 z jejich pohledu. "Byla tam vyhraná buly na obránce, který okamžitě střílel. Já jsem se snažil tečovat. Podařilo se mi to a gólman na to nedokázal reagovat, tak aby to chytil," vypráví svůj gólový příběh Procházka.

Puk poskočil Turkovi na chráničích a pak zatancoval za čáru. "Byl jsem zády k brance. Jen jsem puk tečnul a pak jsem akorát viděl, jak se kluci radují," dodává s lehce nakyslým úsměvem střelec. "Byla to velká vzpruha, ale přišla pozdě. Budějovice byly lepší, hrály dobře a pohlídaly si výhru," klopí zrak Procházka.

"Roman Turek je skvělý gólman, ale my jsme mu hodně usnadnili dnešní zápas. Moc jsme ho totiž neprověřili. Když nejsou šance, tak nemůžou padat góly. Musíme se víc tlačit do branky a střílet," snaží se najít plán pro druhý semifinálový duel. Ten se koná hned v sobotu opět v českobudějovické Budvar Aréně. Uspějí Karlovarští na jihu Čech na druhý pokus?

Související články