HC Energie Karlovy Vary

Dračice uzavřely sezonu vítězstvím

Ženy: ESA Praha - Karlovy Vary 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Před posledním desátým utkáním nadstavbové části se pozice ani jednoho ze soupeřících celků již nemohla změnit a tomu odpovídalo i nasazené tempo. V uvolněné atmosféře karlovarské hokejistky suverénně dokráčely k vítěství, jejich branky vstřelily Hornová, Nováková, Wadowská a Fričová. V nadstavbové skupině tak Dračice obsadily čtvrtou příčku a na případný postup mezi elitu si musí počkat minimálně do další sezony.
Liga žen - skupina B, n10, ne 30.3.2008
ESA Praha
Karlovy Vary
1:4
0:0, 1:3, 0:1
Branky: Gebeová - Hornová, Nováková, Wadowská, J.Fričová. Asistence: Holanová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Frková, Trsková. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Zásahy brankářek: 59 - 12. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Karlovy Vary: Seemannová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Nováková, Hornová – J.Fričová, Bauerová, Vylíčilová - Wadowská, Pöpperlová, Tumpachová – Trampotová, Trsková, Vaňousová - Frková

Komentář k utkání

Poslední utkání letošního ročníku odehrály Dračice s ESA Praha na ledě v Černošicích v poklidném tempu. Od začátku se veškeré dění odehrávalo prakticky pouze před brankou domácích hokejistek, přesto v první třetině uhájily obě brankářky čisté konto.

Skóre se pohnulo zásluhou Dračic až ve 25. minutě a hned dvakrát. První branku vstřelila Jana Fričová po přihrávce Soni Kotrbáčkové a druhou po samostatné akci od vlastní branky Nováková. Ve 36. minutě domácí hráčky snížily, když Gebeová dorazila do sítě vyraženou střelu Holanové. Ještě v téže minutě ale po kombinaci Trskové a Hornové vrátila druhá jmenovaná Dračicím dvoubrankový náskok. Na konečných 1:4 zvýšila Wadowská 9 sekund před koncem utkání, když zužitkovala přihrávku Frkové. Vyššímu brankovému rozdílu zabránila dobře chytající domácí brankářka svými 59 úspěšnými zákroky. Dračice až na pár chyb v obranném pásmu soupeřky k ničemu nepustily a zaslouženě zvítězily.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: V utkání jsme potvrdili roli favorita. Naše hráčky se dlouho nemohly střelecky prosadit, ale zlepšenou hrou od druhé třetiny se prosadily i střelecky a zaslouženě zvítězily. V rozhodujících okamžicích nás i podržela gólmanka.