HC Energie Karlovy Vary

Malé hřiště nám vyhovuje, hrajeme fyzický hokej plný střetů, říká Petr Kumstát

Petr Kumstát se ve vyřazovacích bojích příliš neprosazoval, ve svém prvním finálovém zápase si vše bohatě vynahradil, když vstřelil hned dvě branky. Slávisté si s prvním karlovarským útokem nevěděli absolutně rady. Vysoký křídelní útočník si pochvaloval tempo, v jakém dokázal jeho tým hrát a je šťastný, že konečně týmu pomohl důležitými góly.
První finálový zápas se Vám povedl mnohem lépe, než semifinálové zápasy v Budějovicích. Čím to, že jste dokázali hrát takto aktivně?

My jsme chtěli hrát aktivně i v Budějovicích, ale oni si vytvářeli velký tlak a přehrávali nás. Hráli opravdu dobře, mají výborný tým, vyhráli základní část. Tady se hraje na menším hřišti, je tu hodně kontaktů, osobních soubojů. A i když je Slavie taky ohromně silné mužstvo, tak nám asi toto hřiště víc vyhovuje, máme na to stavěné hráče.

Před zápasem Slávisté upozorňovali na Vaši lajnu a říkali, že si na Vás budou dávat pozor. To se jim ovšem příliš nedařilo a Vy jste je lehce přehrávali.

Hodně jsme bruslili a hráli v pohybu. A jak už jsem říkal, nám s Vencou a Honzou Košťálem tento menší led vyhovuje, hrajeme fyzický hokej. Technicky asi už nikdy hrát nebudeme. Vlastně určitě a ne asi. (úsměv)

Jaký to je pocit hrát první finálový zápas a hned vstřelit branku?

Zatím jsem se v play off střelecky trápil, hodně šancí jsem neproměňoval. Říkal jsem si, že bych se třeba mohl trefit ve finále a naštěstí to dnes krásně vyšlo. Jsem za to hrozně rád a ještě radši, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce!

Nesrazil Vás trochu vyrovnávací gól Bednáře, který se odrazil od brusle?

Trošku asi ano, ale dnes se nám dařilo výborně odpovídat na vstřelené branky soupeře. I tentokrát jsme se brzo dostali do vedení. Když na ledě soupeře hrajete pořád ve vedení, tak je to skvělé.

Čtyři minuty před koncem jste hráli přesilovou hru za krvavý faul v obličeji a měli jste spoustu šancí, které se však nepodařilo proměnit. Neměli jste trochu strach, aby neplatilo pravidlo – nedáš, dostaneš?

Ne, tam už Slavia hrála vabank. My jsme si hlavně hlídali zadek. Oni nás napadali ve dvou hráčích a my je dokázali rychlou přihrávkou překonávat a chodili jsme do přečíslení. Škoda, že jsme z těch šancí nevstřelili gól, mohl být klid. Ale nakonec to nevadilo, protože jsme je k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 4.4.2008

Ondřej Němec: Takhle musíme pokračovat!