HC Energie Karlovy Vary

Nehráli jsme naší hru, říká posmutněle Michal Dobroň

Až sedmý zápas play off prohráli hráči Energie na svém ledě. Osudným se jim stalo třetí finálové klání, kdy se Slavii jako prvnímu mužstvu povedlo vyhrát na horkém karlovarském ledě. Energetici vykročili do utkání lépe, když otevřeli stav utkání. Pak prohrávali, ale opět se dokázali dostat do vedení. Na dvě rychlé branky Slávistů však již nedokázali odpovědět, a tak v sérii prohrávají po třech zápasech 1:2. Nic zadarmo nedal Pražanům tvrdý a urostlý obránce Michal Dobroň, který také zhodnotil utkání.
Michale, jak byste zhodnotil utkání?
Takovéto utkání se hodnotí těžko. Nehráli jsme naší hru. Říkali jsme, že musíme hrát do těla a hodně bruslit, ale první třetinu jsme nehráli tak, jak jsme si řekli.

Na začátku zápasu se ale zdálo, že jste svoji hru hráli, byli jste však často vylučovaní…
Záleží na tom, jak rozhodčí nastaví metr. Když budou vylučovat každý zákrok, tak se tomu musíme podřídit. Byla naše chyba, že jsme se nepřizpůsobili trendu, který nastavili.

Byla Slavia v něčem lepší co rozhodlo utkání?
Dobře bránila střední pásmo. Dostávali jsme se těžko do třetiny a oni mají dobrý přechod do pásma a z toho nás dostávali pod tlak.

Myslíte, že rozhodujícím momentem bylo vyhození Petra Mudrocha mimo kluziště?
Určitě. Nemělo by se to stávat, ale stane se to. Když je skákavý puk, tak se tomu nikdo neubrání. Stane se a naneštěstí to bylo v nejnevhodnější moment.

Co musíte změnit do zítřejšího utkání, abyste uspěli?
Budeme se muset vrátit k výkonům, které jsme předváděli proti Budějovicím. Pokud budeme hrát jako dnes, tak to budeme mít hodně těžké.

Je velký rozdíl hrát v O2 aréně, kde bylo sice hodně karlovarských fanoušků, ale přece jen je to obrovská aréna, a hrát v karlovarské „Plechovce“?
Určitě. Slavia je tam zvyklá a hraje tam výborně. Je to úzké malé hřiště a umějí dobře napadat. Tady musíme vybojovat další zápas, protože kdybychom zítra prohráli, tak to budeme mít velice těžké.

Související články