HC Energie Karlovy Vary

Krásné pocity, pochvaluje si účast na mistrovství Václav Skuhravý

Karlovarský kapitán Václav Skuhravý má za sebou předlouhou a zatím velice úspěšnou sezónu. Energii dovedl ke druhému místu v letním poháru i v extraligovém play off. Lahůdkou na závěr nejlepšího roku v kariéře mu je světový šampionát. Od pátku jej prožívá jako plnoprávný člen českého reprezentačního výběru. „Pořád jsem věřil. Dlouho jsem čekal, než se vyřeší situace s posilami a než se trenér rozhodne, a když jsem byl nakonec dopsán, měl jsem samozřejmě radost,“ přibližuje s obvyklým klidem své zařazení na oficiální soupisku Hadamczikova týmu.
Václav Skuhravý se bezprostředně po sedmém finálovém utkání extraligového play off a následných stříbrných oslavách připojil k národnímu týmu do přípravy na mistrovství světa. Přestože trenér Hadamczik vítal v dějišti šampionátu jednu hvězdu za druhou, karlovarský kapitán zůstával v Quebec City stále v záloze. A svůj pobyt v jedné kabině s hvězdami českého hokeje si náležitě užívá: „Jsou to pro mě krásné pocity a obrovská zkušenost. Je skvělé, být tu s nimi.“

Po pátečním zařazení na českou soupisku ale nemá nejlepší karlovarský kanonýr letošní sezóny jisté, že se skutečně objeví mezi mantinely Pepsi Colisée při ostrém zápase. „Na to, že bych se měl teď dostat na led, to zatím asi nevypadá. Prostě se uvidí podle aktuální situace, jestli se do hry vůbec dostanu,“ hodnotí střízlivě své šance.

Dlouho si mohl v Kanadě užívat společnosti svého hokejového kumpána Petra Kumstáta. Na toho ale místo v sestavě nakonec nezbylo a v průběhu týdne odcestoval zpět do Evropy. „S Petrem si píšeme každý den, sem tam si i zavoláme. Já se ptám co je nového ve Varech, jeho zase zajímají novinky z Quebeku. Prostě spolu tak normálně kecáme,“ usmívá se.

Karlovarské věže spolu po dobu pobytu sdílely jeden hotelový pokoj. Nyní už ale Skuhravý sám opět nebydlí. „Na pokoji už sám nejsem. Bydlím teď s Markem Pincem, protože tomu zase odjel Leoš Čermák,“ vysvětluje.

Přestože se zatím do zápasového vytížení nedostal, zkušenosti ze světového šampionátu pro něj budou neocenitelné. „Uvidíme, co si odsud odnesu. To se ukáže až později. Nejbližší doba bude každopádně náročná. Sezóna byla hrozně dlouhá a po návratu z Kanady budu muset začít zase brzy trénovat,“ připomíná i druhou stránku svého pobytu v Kanadě.

Při pátečním tréninku se karlovarský centr připravoval v černých dresech označujících pátou formaci s Jakubem Klepišem a Martinem Hanzalem. Z každého jeho dotyku s pukem bylo vidět, jak si pobyt na ledě užívá. Nenechal si také ujít jedinou příležitost, aby nepozlobil některého ze svých spoluhráčů. „To jsou takové normální srandičky. Když už jsem chvilku na ledě, chci si to alespoň pořádně užít,“ usmívá se a připojuje svůj obvyklý program v době volna: „podíváme se do města, zajdeme na večeři i na chvilku do hospůdky.“


Václav Skuhravý v dějišti šampionátu


Připadá vám letošní mistrovství málo karlovarské?


Další karlovarská stopa - podpisy Václava Skuhravého a Petra Kumstáta na vystaveném dresu v Českém domě


A když chvilku hledáte, naleznete v Českém domě i něco o Karlových Varech. K pití vám zde nabídnou karlovarskou minerálku i Becherovku