HC Energie Karlovy Vary

Hokejistky Energie absolvovaly soustředění v Ostrově, za cíl si opět dávají postup

Podobně jako muži a mládež stojí na prahu nové sezony i karlovarské hokejové družstvo žen, jehož se během letní pauzy dotkly dvě velké změny. Tou nejzásadnější je přechod pod ochranná křídla HC Energie, v jejíchž dresech budou hráčky nově nastupovat. Kromě odlišného názvu si hokejistky - energetičky zvykají i na nového hlavního kouče. Pod vedením Petra Skopola, jenž ve funkci nahradil Pavla Holého, strávily celý uplynulý týden na bruslích na zimním stadionu v Ostrově. Závěr soustředění si pak hokejistky zpestřily vítězným utkáním s holandským chlapeckým týmem.
Celý uplynulý týden věnovaly karlovarské Dračice přípravě na nastávající sezonu, ve které se po loňském neúspěchu opět pokusí vybojovat postup mezi ženskou hokejovou elitu. Soustředění v Ostrově nad Ohří absolvovaly společně s hráčkami německého Hamburgu, několika Slovenkami a výběrem dívčích nadějí z přilehlých regionů. Ve dvoufázových trénincích byl důraz kladen především na techniku bruslení, práci s holí, nácvik přihrávek, střelby a standardních herních situací. Neméně důležitým úkolem bylo také nabrání fyzické kondice.

Závěr kvalitně zorganizované akce v příjemném prostředí obstaralo přátelské utkání, ve kterém nastávající energetičky přehrály nizozemské chlapecké družstvo poměrem 5:3. Holandský tým byl složen z hráčů ve věkové kategorii 15 let i mladších, méně zkušené hráčky byly zařazeny i do sestavy karlovarských hokejistek. Ty se potýkaly pouze s řadou složenou z nejstarších hráčů, která také zařídila všechny tři branky soupeře.