HC Energie Karlovy Vary

Do Varů míří jen bod. Energie prohrála v Kladně na penalty

Pohár: HC Kladno - HC Energie 3:2 sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
S jedním bodem za prohru v samostatných nájezdech vyrážejí na cestu z Kladna hráči HC Energie. Přestože se Západočeši dostali na začátku druhé části zásluhou pohotově dorážejícího Kuběny, musel tři minuty před koncem utkání zachraňovat alespoň remízu další hbitou dorážkou František Skladaný (na snímku). V penaltovém rozstřelu se v domácích barvách trefili tři borci, a protože kontrovat dokázal jen Řezníček, zůstal prémiový bod na Kladně.
Příprava na sezonu, pohár, čt 14.8.2008
Kladno
Karlovy Vary
3:2sn
0:0, 1:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 25. Tenkrát (Horna), 54. Diviš (Hájek), rozhodující nájezd Kalla - 24. Kuběna (Melenovský), 57. Skladaný (Kuběna). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci 600.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Skrbek, Srdínko, Gudas, Růžička, Pavlas, Hořava - Mar. Procházka, Patera, Diviš - Horna, Kalla, Tenkrát - Eberle, Steiler, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Mich. Frolík
Karlovy Vary: Mensator - Duben, Dobroň, Řezníček, Mudroch, Hanzlík, Němec, Prošek, Grof - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Pech, Dej - Kuběna, Melenovský, Zucker - Procházka, Kristek, Bílek

Komentář k utkání

Už první třetina naznačila, že diváky v kladenské aréně čeká ve čtvrtek pořádně napínavé a vyrovnané utkání. Úvod byl ale ještě opatrnější. Přestože více času strávili v útočném pásmu energetici, finální střela vysoké nebezpečnosti se nakonec do sirény nenašla. Na druhé straně se musel Mensator pořádně rychle přesunout jen jednou, aby po střele z mezikruží reflexivně vyrazil lapačkou kotouč putující do sítě.

Hned na úvod druhého dějství už se ukazatel skóre pohnul. Melenovský se svým typickým dravým stylem prosadil do zakončení, jenže Kopřiva byl pozorný a jeho ránu vyrazil. Ovšem pouze k připravenému Kuběnovi, který potvrdil dobrý postřeh. Radost hostí trvala jen chviličku. V podobné situaci se stejně rychle zorientoval Tenkrát a hrálo se znovu od začátku.

Chvíli před přestávkou mohl vrátit vedení na karlovarské hokejky Košťál, ale v nadějné pozici místo rychlé střely zvolil delší zpracování puku. Brankář Kopřiva této chviličky využil k zaujetí postoje a karlovarský patriot poté se svou střelou neměl šanci uspět.

Třetí třetina přinesla asi nejhezčí hokej. Akce střídala akci, brankáři prokazovali svou kvalitu řadou ostrých zákroků. V 54. minutě se přiblížili vítězství Kladenští. Hájek vypálil v početní výhodě od modré čáry a Diviš se svou dokonalou tečí pod horní tyčku mohl slavit. Jenže energetici nesložili zbraně a takřka z protiútoku srovnali. Průbojný Dej zaměstnal Kopřivu natolik, že Skladaný dostal prostor k dorážce a poslal utkání do prodloužení.

V něm se ani jeden celek neprosadil a o majiteli prémiového bodu musela rozhodnout až dovednostní disciplína. A tu zvládli domácí dokonale. Přesní byli Tenkrát, Kalla i Horna. Kopřivu překonal jen Řezníček, Hanzlíkův pokus zastavila horní tyč. Cesta energetiků do semifinále Tipsport Hockey Cupu vede přes čisté vítězství nad Litvínovem. Klíčový duel letního období je na programu ve středu 20. srpna od 18:00 na karlovarském zimním stadionu.