HC Energie Karlovy Vary

Držím palce do nové sezony, vzkazuje mladým energetikům hejtman Josef Pavel

Dorostenci HC Energie předvedli na domácím turnaji O pohár hejtmana Karlovarského kraje několik skvělých výkonů a nakonec je od celkového vítězství dělila jen pověstná špetka štěstí. I tak je druhé místo příslibem do blížící se extraligy. „Je skvělé, že ta vítězná nálada v klubu od jara stále přežívá,“ pochválil reprezentanty regionu patron celého víkendového klání hejtman Karlovarského kraje JUDr. Josef Pavel.
Letní karlovarské měření sil nejlepších domácích dorostenců má už dlouhou historii. Na prvotní myšlenku o uspořádání špičkového mládežnického turnaje v Karlových Varech vzpomíná hejtman Karlovarského kraje JUDr. Josef Pavel: „Jsem rád, že jsem byl před sedmi lety hokejovým klubem osloven s nabídkou, abychom podpořili takovýto turnaj. Jsem moc rád, že zde můžeme být už takovou dobu.“

Nejvyšší představitel regionu zároveň vysvětluje, proč byla zvolena právě dorostenecká kategorie: „Význam mládežnických turnajů vidím v tom, že zde dostávají šanci mladí a nadějní hokejisté, kteří za pár let rozšíří řady extraligového mužstva. Extraligový tým nemůže stát jen na nakupovaných hráčích z jiných regionů. Je skvělé, když za místní klub hrají hráči se vztahem k regionu, kteří dokážou dát do boje i kus srdce. Smysl tento turnaj určitě má a podle posledních výsledků HC Energie se to snad začíná i ukazovat.“

Spokojený musel být krajský hejtman nejen s výsledky domácího výběru. Výborná byla celková kvalita turnaje, vždyť do Karlových Varů dorazil úřadující mistr extraligy i třetí celek uplynulého ročníku. „Úroveň byla výborná. Moje velká gratulace musí směřovat k týmu Karlových Varů za druhé místo. Je skvělé, že ta vítězná nálada v klubu od jara stále přežívá. Věřím, že je to ta správná předzvěst toho, že se do nové extraligy vykročí opět tou správnou nohou a úspěch se třeba zopakuje,“ s úsměvem vzpomíná na jarní hokejovou euforii v celém regionu.

Než se ale dnešní účastníci Hejtmanského poháru prosadí do extraligy, musí ještě trochu povyrůst a načerpat další zkušenosti. „Klukům bych chtěl popřát, aby se jim nadále dařilo a aby navázali na předchozí výsledky. Je vždy důležité mít na paměti dosažené úspěchy a vyhlížet k dalším výzvám s určitým závazkem. A bude tedy moc pěkné, když hokejisté na své loňské výsledky dokážou znovu navázat i letos. Budu jim moc držet palce a přeji hodně štěstí,“ připojuje přání závěrem.