HC Energie Karlovy Vary

Zápas rozhodly přesilové hry, míní Lukáš Sáblík

Cesta karlovarské Energie letním pohárem skončila v semifinále na hokejkách Znojma, které zhruba od poloviny zápasu předvádělo lepší pohyb a důraznější hru. „Brali to hodně prestižně, byla na nich vidět chuť. Nám se bohužel nepodařilo chytit jejich tempo,“ hodnotí utkání brankář Lukáš Sáblík. Ten na začátku třetí části vystřídal svého jmenovce Mensatora zápolícího se střevní virózou: „Alespoň jsem si vyzkoušel jaké to je, skočit doprostřed rozjetého zápasu,“ říká jedna z brankářských jistot Karlových Varů. Celý rozhovor naleznete uvnitř článku.
Lukáši, zápas pro Vás vypadal zpočátku slibně, závěr se Vám však nepovedl. Čím si to vysvětlujete?
Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas a až do konce to bylo na vážkách. Asi dnes rozhodly přesilovky a obrana Znojma, která nebyla dobrá jen dnes, ale jejich hru zdobí už déle. My jsme se v přesilovkách bohužel nedokázali prosadit, zatímco oni skórovali dvakrát. To rozhodlo.

Za necelé dva týdny začíná ligová sezona. Snesl podle Vás dnešní zápas extraligová měřítka?
Těžko soudit, ale ještě asi ne. Dnes na hokej nebylo moc příjemné klima, bylo tu strašné teplo a led také nebyl dvakrát kvalitní. Neříkám, že ten zápas neměl nasazení, to určitě ano, ale myslím si, že v extralize to bude ještě ostřejší a vypjatější. Hlavně zpočátku se navíc každý hecne. Určitě se to nedá srovnávat, jsou to prostě úplně jiné soutěže.

Zdálo se však, že Znojmo zápas bere hodně vážně. Hrálo hodně do těla, což Vašim spoluhráčům činilo hlavně v přesilovkách velké potíže.
Je pravda, že hráli na plno a možná do toho dali trošičku víc. Brali to asi hodně prestižně, byla na nich vidět chuť. Nám se bohužel nepodařilo chytit jejich tempo. Ale jak říkám, hlavní rozdíl byl v přesilovkách. Ty oni sehrávali opravdu parádně a na druhou stranu v oslabeních velmi dobře bránili.

Vyrovnávací branka na 2:2 soupeře hodně povzbudila, zdálo se pak, že jste byli všude o krok pomaleji. Může za úbytek sil náročný program ve Švýcarsku?
Určitě, teď ke konci ta příprava byla opravdu náročnější. Hrálo se hodně zápasů a také se více trénovalo. Navíc s tím dnešním počasím se to všechno nahromadilo a nějak to na nás dolehlo. Také si ale myslím, že se každý spíš těší už na ligu, až to všechno začne. Přáteláky přece jenom nejsou to pravé, ostrý start do soutěže určitě bude lepší.

Můžete okomentovat okolnosti Vašeho nástupu do branky na začátku třetí třetiny?
Lukáš už se pár dní necítil dobře, nebyl ve své kůži a během zápasu to na něj padlo. (střevní potíže, pozn. red.) Po druhé třetině se rozhodlo, že půjdu do brány. Alespoň jsem si vyzkoušel jaké to je, skočit doprostřed rozjetého zápasu.

Ohlédněme se ještě za turnajem ve Švýcarsku. Jaké jste měl dojmy z ubytování, stadionu i celkové organizace?
Organizace včetně ubytování i stravy byla velice kvalitní, opravdu na úrovni. Hráli jsme v tréninkové hale, protože se stávající stadion přestavuje. Ani tam jsme si ovšem neměli na co stěžovat. I když bylo venku teplo, tak v hale jsme se cítili jako v zimě a led byl výborný. Myslím si, že to určitě byla přínosná akce.

Jak jste si tu porci zápasů s Lukášem rozdělili?
V tom týdnu jsme odehráli čtyři zápasy, včetně jednoho ještě v Česku. Pravidelně jsme se střídali, takže já jsem ve Švýcarsku sice odchytal zápasy dva, ale Lukáš v tom týdnu chytal vlastně také dvakrát.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | st 27.8.2008

V cestě k dalšímu finále stojí Znojmo