HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci o víkendu stoprocentní, žáci bojovali s Litoměřicemi

V tradičním víkendovém programu mládežnických soutěží zaujal především výjezd juniorů na Valašsko, kde si nejprve zavzpomínali na loňské finále se Zlínem, o den později pak nastoupili proti Vsetínu. Utkání dvou posledních juniorských mistrů nad míru vyšlo Tomáši Rohanovi a Janu Topinkovi, oba zaznamenali po 5 bodech. Dorostenci pak na svém stadionu přivítali celky z dolních pater tabulky a z duelů s Šumperkem a Olomoucí vytěžili šest bodů. Z individuálních výkonů v mladších ročnících zmiňme alespoň 5 branek Tomáše Vildumetze z utkání páté třídy proti Klatovům.

Extraliga juniorů - 5. a 6. kolo

RI OKNA Zlín – HC Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
V repríze loňského finále oba celky sehrály zápas vynikající úrovně. Obhájci titulu podali velmi dobrý výkon, kterému však chybělo efektivní zakončení vypracovaných šancí. Brankář Hruška držel po celý zápas naději na bodový zisk, ale energetikům se nepodařilo dopravit kotouč ani do prázdné branky 5 minut před koncem, a tak byli potrestáni v závěrečné power play.

VHK Vsetín - HC Energie Karlovy Vary 3:7 (1:5, 0:2, 2:0)
Branky: T.Rohan 2, Topinka 2, Majer, Jakubal, Hampl. Asistence: T.Rohan 3, Topinka 3, Majer 2, Jakubal, Hudák.
V duelu dvou posledních juniorských mistrů protrhli hráči Energie konečně střeleckou smůlu a o svém vítězství rozhodli již v první dvacetiminutovce. V dalších dvou třetinách si tři body zodpovědným výkonem pohlídali. Dařilo se především nově sestavenému útoku Tomáš Rohan - Topinka - Majer, kteří vstřelili pět branek hostů.

Extraliga dorostu - 5. a 6. kolo

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 6:3 (0:2, 3:1, 3:0)
Branky: Kverka 4, Vachovec, Kubáč. Asistence: Vachovec 3, Valeš, Lintemer, Tomeček.
Po velmi slabé první třetině dokázali domácí zlepšeným výkonem vývoj utkání brankově srovnat a v poslední části hry trpělivě do 50. minuty čekali na vítězný gól. Po jeho vstřelení přidali ještě dva a získali na domácím stadionu povinné 3 body.

HC Energie Karlovy Vary – HK Mladí Draci Šumperk 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky: Frk 2, Švec, Sýkora, Vrána, Táborský. Asistence: Formánek 2, Urbančok, Švec, Valeš, Vrána.
Do 10. minuty hráli hosté velmi organizovaně obranu ve středním pásmu, s čímž měli Karlovarští jisté problémy. Po první vstřelené brance soupeř polevil a Energie rozhodla utkání prakticky již v první třetině a připsala si další povinné 3 body, které jsou velmi důležité před následující duely na ledě soupeřů.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Litoměřice 8:4 (2:1, 4:2, 2:1)
Branky: Zadražil 2, Zikmund 2, Csamango 2, Brodský, Jirušek. Asistence: Csamango, Zikmund, Sturma, Šaling, Doskočil, Brodský, Bečka, Flegl.
Soupeř z Litoměřic zaskočil domácí tvrdou hrou i dobrým pohybem, a když se již v 52. sekundě ujal vedení, měli Karlovarští v úvodu trochu problémy. Domácím se ale podařilo srovnat krok a ve vypjatém zápase plném osobních střetů nakonec získali dva body.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Litoměřice 12:0 (2:0, 6:0, 4:0)
Branky: Klíma 4, Petrov 3, Vrána 2, Opatrný, Řezníček, Ziegler. Asistence: Vrána 6, Opatrný, Řezníček, Ziegler, Kalčík, Kodl.
Po opatrném začátku, kdy domácí přizpůsobili pohyb a bruslení soupeři, se karlovarští osmáci probrali ve druhé části a začali soupeře jednoznačně přehrávat, což vyjádřili i brankově.

Žákovská liga mladších žáků - 7. třída

HC Litoměřice – HC Energie KarlovyVary 1:9 (0:4, 0:4, 1:1)
Branky: Vodička 2, Bečka 2, Mikeš 2, Rubeš, Obodzynskyy, Bláha. Asistence: Mikeš 2, Obodzynskyy 2, Hubáček 2, Bláha, Červenka.
Výsledek je zcela přesvědčivý, ale neodpovídal poměru sil. Hosté díky tomu, že hráli příliš individualisticky a ne kombinačně, mohli domácím nastřílet více branek. To se jim nepodařilo také díky neproměnění řady šancí.

Žákovská liga mladších žáků - 6. třída

HC Litoměřice – HC Energie Karlovy Vary 1:12 (0:4, 0:4, 1:4)
Branky: Vildumetz 4, Smolka 3, Šesták 3, Hauzr 1, Homolka 1. Asistence: Jakubův 3, Kožej 3, Homolka 2, Smolka, Šesták, Salajka, Kabyl, Chládek, Krich.
Na tuto věkovou kategorii velice pěkný kombinační hokej. Litoměřice kladly odpor 13 minut, ale pak již nestačily. Na konečném výsledku, ale i výkonu Energie, je pozitivní to, že hráči se prezentovali kolektivním výkonem proloženým individuálními akcemi.

Západočeský přebor elévů - 5. třída

HC Klatovy - HC Energie Karlovy Vary 2:12 (0:4, 1:2, 1:6)
Branky: Vildumetz 5, Bečka 3, Pajk, Smolka, Václav, Chodounský. Asistence: Smolka 3, Vildumetz 2, Pajk, Bečka, Chodounský.
Hostující hráči byli lepší po celé utkání, domácí jasně hokejově přehrávali a zaslouženě vysoko zvítězili.

Západočeský přebor elévů - 4. třída

HC Klatovy - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Branky: Parshakov 2, Šetek, Prošek, Hoang. Asistence: Šetek, Parshakov, Prošek.
Domácí od vyšší prohry zachránil výborný výkon jejich brankáře, který pochytal řadu šancí Energie.