HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Rozhodly nájezdy, vítězem jsou i dnes hosté

Junioři: HC Energie - HC Vítkovice 3:4sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Dorost: HC Dukla Jihlava - HC Energie 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)
Tvrdý a vyrovnaný zápas se odehrál dnes na ledě Energie. Po včerejším neúspěchu chtěli energetici alespoň dnes udolat Vítkovice. Celou dobu se jejich hra odvíjela slibně, Energie dlouho vedla, ale stačila chvilka a hosté zápas otočili. Varským se ještě podařilo vyrovnat, došlo na prodloužení, kde se nikdo neprosadil, takže v domácí neprospěch rozhodla až nájezdová loterie. Mnohem lépe naproti tomu vyšel hokejový víkend dorostencům. Po včerejší šťastné výhře v Brně si dnes svěřenci Karla Mlejnka poradili s jihlavskou Duklou. Dvěma brankami a jednou asistencí k úspěchu přispěl útočník Michal Vachovec.
Extraliga juniorů, 8. kolo, so 27.9.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Vítkovice
3:4
1:1,1:2,1:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 12. Chaljavin (Tollinger), 14. Szturc (Bursík), 27. Rohan (Topinka), 39. Vrána, 40. ŠEDIVÝ, 49 Majer (Topinka), Kaňa .
Karlovy Vary: Habal, Hruška, Schusser, Dlapa, Ryžuk, Šik, Tomeček, Tolinger, Rohan, Flieger, Jakubal, Chaljavin, Vaněk, Mistoler, Hampl, Topinka, Hudák, Rohan, Mareček, Majer.
Vítkovice: Rudl, Vošvrda, Ledvoň, Hrubý, Rybníkár, Polášek, Hartmann, Prokop, Slavík, Hruzík, Vrána, Kaňa, Včíslák, Slovák, Šedivý, Palát, Kolouch, Seidler, Kucsera, Szturc, Bursík.

Komentář k utkání

Od počátku byl patrný důraz domácího celku na nezopakování páteční situace. Energie šla tvrdě po soupeři, ale zatím se týmy nijak více neprosazovaly. Hra byla rovnoměrně rozprostřena, jelikož Vítkovice nejsou z řad laciných soupeřů. Prvních zhruba deset minut se hrála rychlá, ale bezbranková hra. Gól přišel až ve dvanácté minutě a prvním střelcem byl i dnes Valerij Chaljavin, který pálil z pravého kruhu. Energetici si ovšem moc dlouho vedení neužili, jelikož zhruba za dvě a půl minuty bylo vyrovnáno. Szturc se s pukem nemazlil bez milosti jej vpálil do varských sítí. Hra tedy i nadále pokračovala ve vyrovnaném tempu a do konce třetiny se už nikdo neprosadil.

Druhá část začala poněkud rázněji. Oběma týmům bylo určitě jasné, že defenzívním přístupem není možné se více prosadit a proniknout za soupeře. Že to je o něco více jasnější energetikům, dokázal v 26. minutě Rohan, který zajistil Energii vedení. To bylo Vítkovicím očividně nemilé, došlo totiž i na Potyčky. Místo toho, aby se moravský tým soustředil na hokej, tak radši sáhl pro pěsti. Za to byli hráči samozřejmě potrestáni a to bylo pro ně asi poučné. Pak totiž nastal zvrat, který rázem poslal Vítkovické do vedení. Snad během minuty se podařilo hochům vsítit dva góly. Nejdříve se o vyrovnávací střelu v devětatřicáté minutě zasloužil Vrána a v minutě čtyřicáté už Vítkovice díky Šedivému vedly.

Ještě tu ale byla třetina poslední a v té se mělo definitivně rozhodnout. Buď Energie i dnes nakonec podlehne, nebo se bude rvát o vítězství. Druhá možnost se nakonec ukázala jako vhodná a ve 49. minutě už se hrálo za stavu 3:3, tentokrát díky Majerovi. To jen potvrzovalo fakt, že celou dobu se hrálo opravdu vyrovnaně. Už se blížil pomalu konec, jenže o vítězi ještě zdaleka nebylo rozhodnuto. Muselo nakonec dojít až na prodloužení. V prodloužení byla vidět obrovská snaha obou celků, navíc měla Energie tu výhodu, že přibližně dvě minuty hrála přesilovku. Ani to ovšem nepomohlo. Musely přijít samostatné nájezdy, kde se nedařilo dlouhou dobu nikomu prosadit se. To zlomili až varský Majer, který prostřelil gólmana jednou a vítkovický Kaňa, který byl o jeden nájezd lepší a nakonec vydřel svému mužstvu výhru. Ani dnes se tedy Energii nepodařilo udolat severomoravský tým a odchází jako poražená.