HC Energie Karlovy Vary

Marek Melenovský: Utkání jsme zvládli na jedničku

Včera se všichni karlovarští fanoušci konečně dočkali. Energie se vrátila do starých kolejí a dařilo se jí. Jak budou ty pomyslné koleje dlouhé, to je věc jiná, ale každopádně páteční zápas dopadl skvěle. To potvrdil v rozhovoru i Marek Melenovský.
Marku, jak byste zhodnotil dnešní podařený zápas?
Myslím si, že to byl z naší strany kvalitní zápas, dali jsme celkem 5 branek, přehrávali jsme soupeře ve všech směrech a myslím si, že jsme to celé zvládli na jedničku.

Vypadá to, že už jste si smůlu vybrali a teď už by vše mohlo jít podle plánu?
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet v dalších zápasech, ale celé to má stoupající tendenci. Dáváme góly, hra je lepší, pětky se sehrávají, tak doufejme, že to bude jen lepší.

Když jste měl možnost srovnat výkony brankářů, myslíte si po dnešku také, že ne vždy známý gólman - dobrý gólman?
Tam asi Liberec tlačí trochu bota, no ale co k tomu říct... Je to jejich věc, musí si to vyřešit v týmu a zaujmout nějaké stanovisko. Ale to nás nijak nezajímá, my jsme si na ně věřili, dali jsme 5 branek a ostatní je nám jedno.

Jak byste dnes zhodnotil soupeře celkově?
Liberec má kvalitní hráče, ale vypadá to, že tam něco není v pořádku, nešlapou jako loni, což my jsme jedině rádi.

V neděli vás čeká Kladno, v úterý doma Třinec. Určitě budete chtít zopakovat dnešek...
Kladno je kvalitní tým, mají dost bodů a bude to tam hodně těžké. Musíme si ohlídat jejich přesilovky, takže tam pojedeme s tím, že musíme hrát čistě, bez faulů a že eventuálně přivezeme nějaké body. No a Třinec je v menší krizi a když my budeme předvádět to, co dnes, tak sem nebude pro body jezdit nikdo. Ani Třinec, ani Slavia.

Související články