HC Energie Karlovy Vary

Ve Varech mě porážka mrzí nejméně, usmíval se Venera

Přesně půl roku poté, co v posledním domácím utkání extraligového finále řídil výhru Energie nad Slavií v poměru 4:1, vrátil se kouč Zdeněk Venera do Dolní Kamenné v roli hlavního trenéra celku RI OKNA Zlín. I tentokrát se Karlovarským podařilo zvítězit, a oplatit tak Valachům porážku z první letošního střetnutí. K zápasu se vracíme prostřednictvím ohlasů z tiskové konference.
Přestože hned po svém příchodu do místnosti zlínský kouč vtipkoval, že měl velkou chuť poslat svého asistenta Rostislava Vlacha, dorazili na tiskovou konferenci oba hlavní trenéři. Jako první zhodnotil střetnutí Karlových Varů se Zlínem zástupce hostů Zdeněk Venera: „Myslím si, že o tom dnešním výsledku rozhodly dvě věci. Za prvé to byl náš špatný začátek, kdy jsme zbytečně udělali tři fauly po sobě. Začátek jsme chtěli chytit, ale dopadlo to přesně naopak. Domácí tu přesilovku 5 na 3 sehráli velice dobře a jejich vedoucí gól byl důležitý, protože se po něm Vary chytily a uklidnily. V první třetině pak měly navrch. Druhá věc, která rozhodla je, že jsme za celý zápas dali jen jediný gól. To i přesto, že se pak hra srovnala a snaha na naší straně byla. Byl z toho ale jen jeden gól, a na to se venku nevyhrává. Myslím si, že domácí dnes vyhráli zaslouženě. Na jejich straně jsem viděl trošku větší vůli po vítězství.“

Přes nulový bodový zisk mohla Zdeňka Veneru z celého zlínského mužstva mrzet porážka asi nejméně. Hned na úvod se mu totiž dostalo bouřlivého přivítání z řad domácích fanoušků, kteří evidetně nezapomněli na loňskou veleúspěšnou sezonu a jednoho z jejích hlavních strůjců. „Začátek byl samozřejmě příjemný. Beru to jako určitou odměnu za loňskou sezonu a vděk těch fanoušků. Samozřejmě bych to vyměnil za tři body. Možná ale i díky tomu, mě dneska ta porážka mrzí míň, než by mě mrzela třeba na Spartě. Každá porážka sice mrzí, jeli jsme sem s tím, že bychom nějaký bod chtěli urvat. Ale ve Varech mě to mrzí asi nejméně,“ dodal s úsměvem kouč Venera.

Ještě spokojenější ovšem mohl být jeho nástupce na karlovarské lavičce, bývalý reprezentační kouč Josef Paleček. Jeho tým soustředěným výkonem nepřipustil čtvrtou porážku v řadě a po delší době opět naplano bodoval. „Konečně jsme po delší době vyhráli zápas za tři body. Myslím si, že jsme dnes podali dobrý výkon a na mužstvu bylo vidět, že chce. Za stavu 2:1 mě ale trošku zamrazilo, protože vím, jaké v poslední době máme koncovky. Důležité pro nás bylo, že jsme za toho stavu ubránili oslabení. Pak jsme dali třetího góla a uklidnili se. Závěr jsme pak zvládli velice dobře a měli dokonce nějaké šance. Biegl dnes ale chytal výborně a několik vyložených šancí chytil. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Mnout ruce si karlovarský kouč mohl také nad tahem, který mohl leckteré fanoušky převapit. Nejsoudržnější útočná formace v extralize nenastupuje od utkání v Pardubicích spolu. „Zatím to vychází a v obou zápasech, ve kterých nehráli spolu, dali oba dva góly. Myslím si, že jim to prospělo. Začali hrát trochu jinak. Když hráli spolu, tak si pořád dávali přednost. Teď už trošku víc musí hrát na sebe. Zatím se jim daří, uvidíme, jak dlouho to bude trvat,“ konstatoval Josef Paleček.

Josef Paleček a Zdeněk Venera

Zdeněk Venera a Josef Paleček

Související články