HC Energie Karlovy Vary

Jakub Čutta: Věřím, že zapadnu do skvělé party

Po Petrovi Sailerovi představil karlovarský hokejový klub druhou posilu. Obránce se zkušenostmi z NHL, Ruska a majitel zlatého kovu z mistrovství světa juniorů 2000 je dalším, kdo podepsal dlouhodobý kontrakt v lázeňské metropoli. O kom se píše? O hráči jménem Jakub Čutta.
„S Jakubem jsme byli v kontaktu zhruba půl roku. Poprvé jsme se s ním sešli na dubnové Euro Hockey Tour v Liberci. Byli jsme více méně domluveni, že Jakub přijde do Karlových Varů,“ popisoval cestu k podpisu smlouvy manažer Vaněk a pokračoval: „Ale pak se ozval jeho agent a ten nám řekl, že by se mohl prosadit v první mužstvu Washingtonu. To se Jakubovi nepovedlo a tak je mojí milou povinností přivítat ho mezi námi.“

Urostlý obránce by měl být výraznou posilou v zadních řadách Energie. „Jakub nastoupí už v pátečním utkání s Vítkovicemi,“ přiznal trenér Josef Paleček. Do extraligy se tak vrátil další hráč, který může nastoupit v národním dresu. „Věřím, že si Jakuba všimne i pan Růžička a uvidíme ho na turnajích Euro Hockey Tour,“ dodal Vaněk.

Jakub Čutta při podepisování smlouvy poděkoval karlovarskému klubu. „Pro Energii jsem se rozhodl, protože jejich jednání bylo přímočaré a dalo mi možnost poprat se o místo ve Washingtonu. Můj celkový pocit z jednání byl velice dobrý, proto jsem se rozhodl pro Karlovy Vary,“ uvedl obránce Čutta.

V minulém roce si Karlovaráci vedli znamenitě a dostali se až do finále play off. „Celou loňskou sezonu jsem Karlovy Vary sledoval a jsem velice rád, že o mě projevily zájem. Je to tým, který je na vysoké úrovni a po dvou dnech v kabině, mám výborný pocit. Parta je tady skvělá a doufám, že se mi podaří do ní zapadnout,“ dodala nová tvář Energie.