HC Energie Karlovy Vary

Ženy: Proti Pražankám opět s nulou

Ženy: HC Energie - HC ESA Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Ani v úvodním utkání druhé poloviny základní části nepřerušily hokejistky Energie své vítězné tažení skupinou B. Soupeřkám z Prahy ani v druhém vzájemném utkání nedovolily skórovat, brankářka Lukešová pochytala všechny ojedinělé pokusy hostí. Hrálo se ale především na druhé polovině hřiště, kde s třemi kanadskými body zazářily Aneta Lédlová a Denisa Nešutová.
Liga žen - skupina B, 6. kolo, so 25.10.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
ESA Praha
5:0
1:0, 2:0, 2:0
Branky: Lédlová 2, Nešutová, Wadowská, Bauerová. Asistence: Lédlová, Nešutová 2, Frková, Brotánková, Mašková. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Lukešová - Hůlková 12:66.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Hornová, Schildhabelová - Tumpachová, Bauerová, Mašková - Wadowská, Pöpperlová, Brichová - Brotánková, Lédlová, Nešutová - Frková

Komentář k utkání

Před reprezentační přestávkou, ve které bude ženská reprezentace v Číně bojovat o postup na olympijské hry, sehrály hokejistky Energie utkání proti HC ESA Praha.

Celé utkání se hrálo prakticky ve třetině hostí s ojedinělými ale velmi nebezpečnými výpady, které vychladlá brankářka Lukešová stačila pokrýt. Poměr zásahů gólmanek jednoznačně svědčí o převaze domácích, ale jejich střely většinou končily na tělech protihráček nebo u výborně chytající brankářky. První branka padla v 17. minutě po „nevydařené“ střele Bauerové od modré. Ve 31. minutě korunovala Wadowská svůj důraz před brankářkou druhou brankou. O necelé dvě minuty vstřelila Lédlová po asistenci Nešutové další branku. Stejná dvojice úřadovala opět v 52. minutě při čtvrtém gólu a v poslední minutě si své role vyměnily, když Nešutová holí změnila dráhu střely Lédlové po přihrávce Brotánkové.

Ohlasy trenérů

Petr Skopal a Jaroslav Kliment (Karlovy Vary): Po minulém zápase v Praze jsme věděli, že nás bude opět čekat souboj s houževnatě bojujícím soupeřem a hlavně jejich výborně chytající gólmankou. Nabádali jsme naše hráčky k trpělivosti a poctivé práci na ledě, která nakonec slavila úspěch a naše vítězství bylo zcela zasloužené.