HC Energie Karlovy Vary

Junioři stoupají výše, ostatním mládežníkům se příliš nevedlo

Před juniory a dorostenci stál v uplynulém týdnu nelehký úkol. Museli se podrobit hned třem utkáním kvůli změně v plánu mistrovských zápasů. A junioři, kteří potřebují každý bod jako sůl, se s tímto těžkým úkolem poprali na výbornou a ze třech utkání vytěžili sedm bodů. Z toho převážnou část na hřištích soupeřů. Dařilo se velmi Miroslavu Majerovi(na snímku), který zaznamenal čtyři přesné zásahy. Dorostenci si vedli poněkud hůře a ze stejného počtu utkání vytěžili pouze bod,ale i tak jim patří stále sympatická osmá příčka v průběžné ligové tabulce. Jak si vedli i mladší kategorie se dočtete dále v článku.

Extraliga juniorů

HC Horácká Slavia Třebíč – HC Energie K. Vary 3:6 (2:1,0:3,1:2)
Branky: Majer 3, Rohan M., Hudák,Rohan T.
Asistence: Záhora 2, Rohan T., Rohan M., Chaljavin, Vaněk, Mareček, Tollinger

Karlovarští vstoupili do utkání s aktivní hrou a v prvních deseti minutách mohli utkání rozhodnout, neboť si vypracovali několik vyložených příležitostí, které bohužel nedokázali proměnit. Naopak to byli domácí, kteří odcházeli spokojeni do kabin, protože potrestali dvě fatální hrubky v obraně Energetiků. Po domluvě o přestávce hosté v rozmezí pěti minut zápas otočili a ve zbytku hrací doby měli střetnutí pod kontrolou. Střelecky na sebe upozornil Miroslav Majer, autor tří branek.

HC Znojemští Orli – HC Energie K. Vary 1:3 (0:2,0:0,1:1)
Branky: Mareček 2, Schmidt
Asistence:Mareček, Topinka, Přindiš, Vachovec

V utkání padaly branky pouze v nerovnovážných situacích. Hosté využili dvě přesilové hry a své zasloužené vítězství jistili brankou v power play Orlů. Zajímavostí utkání se stala situace ze druhé třetiny, kdy karlovarští vstřelili třetí branku, avšak kotouč proletěl dírou v síti. Sudí tento fakt zjistil až po konci druhé části hry, přestože jej na tuto skutečnost hosté upozorňovali. Ke cti rozhodčího budiž přičteno, že svůj omyl uznal a za pochybení se omluvil. Podle pravidel již branku uznat nemohl.

HC Energie K. Vary – HC Kladno 3:4pp(1:0,0:2,2:1-0:1)
Branky: Majer, Mareček, Přindiš
Asistence:Vachovec, Záhora

První třetina patřila hostům, kteří měli lepší pohyb, ale paradoxně branku dosáhli po rychlém protiútoku domácí. Ve druhé dvacetiminutovce měli kladenští hráči k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3, kterou využili k obratu skóre. Energetici pak dostali soupeře pod tlak, avšak Kladno dokázalo na začátku třetí části hry přidat třetí branku. Domácí i za této nepříznivé situace nesložili zbraně a zaslouženě dokázali vyrovnat. V nastavení využili hosté výhodu početní převahy 4-3 k zisku bonusového bodu.

Extraliga dorostu

HC Energie K. Vary – HC Slezan Opava 4:6 (1:2,2:2,1:2)
Branky:Zadražil 2, Tomeček, Kverka
Asistence: Winkler 3, Tomeček, Zadražil, Frk, Táborský

Po velmi špatné první třetině, po které skóre pro domácí bylo milosrdné, se výkon energetiků hodně pozvedl a dovedli utkání do vyrovnání. Jenže dvě a půl minuty před koncem jim byl odpískán sporný faul v útočném pásmu a z následné přesilové hry soupeře po signalizovaném a neodpískaném zakázaném uvolnění Opavy, karlovarští inkasovali. Power - play jen potvrdila výhru hostů.

HC Energie K. Vary - HC Vítkovice 2:5 (0:1,1:3,1:1)
Branky: Kverka, Záhora
Asistence:Frk, Valeš, Švec

Domácí i přesto fakt, že momentálně nepůsobí nejkompaktněji, začali utkání proti hodně sebevědomému soupeři výborně. Bohužel v cestě jim stál mimo dobře hrajícího soupeře i jeho po celé utkání vynikající gólman. Ve druhé části inkasovali domácí velmi laciné branky. V poslední části se po enormním úsilím podařilo korigovat skóre. Ve hře bez brankáře soupeř jen potvrdil svoje vítězství.

HC Kladno – HC Energie K. Vary 3:2 sn (1:0,0:1,1:1)
Branky: Švec, Zadražil
Asistence:Sýkora, Frk, Hluchý

Po dvou domácích neúspěšných utkání odjeli dorostenci Energie na led aktuálně třetího mužstva tabulky s cílem jakkoliv bodovat. S vypětím všech sil to hráči podpořeni výborně chytajícím brankářem zvládli. Bohužel samostatné nájezdy vyšli lépe domácímu týmu, který si tak připsal bod navíc.

Žákovská liga starších žáků – 9. třída

HC Energie K. Vary - HC Teplice 9:1(2:0,2:0,5:1)
Branky:Zikmund 2, Csamango 2, Brodský 2, Jirušek 2, Čápek
Asistence:Zikmund, Csamango, Brodský, Jirušek, Vrána, Ziegler, Grundler, Bouda

Jednoznačná záležitost domácích, kteří tentokrát neponechali nic náhodě a od prvních minut šli koncentrovaně za vítězstvím. Odměnou jim byl nejenom vysoký počet branek v síti soupeře, ale i jejich „umělecké provedení“.

HC Most - HC Energie K. Vary 2:4 (0:1, 0:0, 2:3)
Branky: Brodský 2, Zikmund 2, Csamango 2, Flegl, Vrána
Asistence:Jirušek, Flegl, Čoudek, Zikmund, Vrána, Čápek, Svoboda

Energie na ledě Mostu se ujala vedení už v první minutě. Tento stav vydržel i přesto, že se dál dostávala do vyložených brankových šancí, kdy jeli i dva na samotného brankáře. Brankový odstup si hosté drželi až do 8 minuty třetí třetiny, ale domácí po chvilce zkorigovali na rozdíl jednoho gólu. Vše se opakovalo ještě jednou a závěrečný rozdíl o dvě branky se povedl až v závěrečné power play domácích. Přestože byli energetici jednoznačně lepším týmem, opět selhali v koncovce. Výhra mohla být daleko vyšší.

Žákovská liga starších žáků – 8. třída

HC Energie K. Vary - HC Teplice 11:3 (1:0, 7:2, 3:1)
Branky: Opatrný 3, Petrov 2, Krejsa 2, Klíma 2, Zajíček 2
Asistence:Krejsa, Klíma, Michálek, Pokorný, Šafář, Řezníček, Petrov

Na karlovarském ledě sehráli domácí nehezký, nepovedený zápas. Od začátku utkání se přizpůsobili slabému soupeři z Teplic, přesto to stačilo na vysoké vítězství.

HC Most - HC Energie K. Vary 3:8 (0:1, 2:4, 1:3)
Branky: Opatrný, Řezníček, Klíma, Krejsa
Asistence:Petrov, Opatrný, Krejsa

Na ledě Mostu se karlovarští předvedli jako daleko lepší tým, který svého soupeře přehrál ve všech činnostech, což vyjádřil i brankově.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Most 4:4 (2:0,1:1,1:3)
Branky: Obodzynskyy 2,Vodička,Křehký
Asistence: Sus, Rulík, Fencl, Vodička, Kovářík

Téměř po celé utkání měli domácí navrch jak herně, tak i výsledkově, jenže závěr zápasu hrubě podcenili, což je stálo vítězství.

HC Stadion Teplice – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:1,0:0,2:1)
Branky: Obodzynskyy, Mikeš
Asistence: Vodička, Bečka

Od začátku do konce byli domácí lepším mužstvem a zaslouženě si body ponechali doma.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Most - 14:2 (2:2, 6:0, 6:0)
Branky:Krich 1, Smolka 3, Hubáček 2, Hauzr 1, Vildumetz 3, Homolka 1, Trapl 3
Asistence:Prachař 1, Krich 1, Kožej 1, Jakubův 1, Smolka 2, Hubáček 1, Hauzr 4, Vildumetz 3, Trapl 2

Stav po první třetině vůbec nenaznačoval, že další dvě části přinesou takové brankové hody.

HC Stadion Teplice – HC Energie Karlovy Vary 0:15 (0:7, 0:2, 0:6)
Branky:Vildumetz 5, Šesták 1, Kožej 1, Hauzr 3, Smolka 2, Hubáček 2, Homolka 1
Asistence:Prachař 1, Chládek 1, Jakubův 2, Liška 1, Vildumetz 2, Šesták 2, Smolka 2, Hubáček 1, Homolka 1

Po první třetině se rýsoval dvaceti gólový výsledek. Přestože se nakonec dvacet gólů karlovarští nedočkali, i tak byl konečný stav jednoznačný.

Západočeský regionální přebor elévů – 5. třída

DDM Rokycany : HC Energie 2:17 (2:3, 0:4, 0:10)
Branky: Trapl 9, Rozhon 3, Beer, Hanák, Bečka a Pajk
Asistence:Václav 7, Bečka 3, Kunc 2, Beer, Kubálek, Pajk, Kubálek

Domácí vedli ve 3.minutě 2:0, ale to bylo vše, na co se zmohli. Karlovarští ještě do konce 1.třetiny výsledek otočili a od 2. části skóre již jen navyšovali. Ve 3.třetině domácí zcela odpadli. Za zmínku určitě stojí úctyhodných 9 gólů Martina Trapla.

Západočeský regionální přebor elévů – 4. třída

DDM Rokycany - HC Energie 2:7 (1:4, 0:2, 1:1)
Branky: Maloušek a Parshakov 2, Salva, Nídl, Prošek
Asistence:Nídl a Formánek

Hosté měli po celé utkání mírnou převahu a zaslouženě vyhráli.