HC Energie Karlovy Vary

Pokud se prosadíme přes jejich defenzivu, pak uspějeme, soudí Paleček

Hokejisté Energie si užili další zápasově volnější pracovní týden. Před soubojem s předposledním Znojmem jim mysl kalí pouze vzpomínky na nedělní vystoupení v O2 Aréně, kde ztratili vyhraný zápas. „Hráčům jsme kvůli tomu na pondělí naordinovali mimořádný trénink, kde jsme chtěli na určitých věcech zapracovat,“ přiznal kouč Josef Paleček. Zda-li nové pokyny trenérů přinesou další body na účet Energie, ukáže již tento pátek.
Josef Paleček Karlovarské Energii se v posledních dvou kolech nevedlo. Nezískala ani bod, i když nehrála špatně. Doma podlehla Litvínovu těsně 2:1, v O2 Aréně pak nestačila na rozjetou Slavii a po divoké přestřelce prohrála 6:5.

V pátek na zimním stadionu v Rybářích od 18 hodin tak budou energetici skládat reparát a podle papírových předpokladů si nemohli přát snadnějšího soupeře. V lázních se představí předposlední Znojemští orli. „To že jsou vzadu, nic neznamená. Znojmo je každopádně velice těžký soupeř. Hrají hodně agresivní styl, hodně bruslí a ani se nevyhýbají osobním kontaktům,“ pustil se do charakterizování soupeře kouč Josef Paleček.

Tahounem Jihomoravanů je bezesporu Jiří Dopita. „Výkon Znojma stoupá anebo naopak klesá s účastí tohoto hráče. Myslím si, že utkání vůbec nebude jednoduché, protože oni budou hodně zatažení v obraně a proti takovéto hře se nám moc nedaří,“ pokračoval karlovarský lodivod.

Jiří Trvaj zajistil výborným výkonem Orlům tři body na ledě Pardubic. Trenéři Rulík a Baďouček by formy svého gólmana rádi využili i tentokrát. „Trvaj je určitě výborný brankář, ale pokud budeme dosti agresivní a budeme se tlačit do branky, tak si myslím, že bychom mu nějakou branku měli dát. Každý brankář, ať je sebelepší, tak dokáže udělat chybu. Na nás bude záležet, jak ho budeme zaměstnávat, aby nějakou chybu udělal,“ popsal kouč recept na znojemské fakíra.

V prvním vzájemném měření sil byli úspěšnější Karlovarští. „V utkání, které jsme odehráli na ledě Znojma, Jiří Dopita nehrál. Byl zraněný, ale my jsme tam odehráli výborné utkání. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Byli jsme aktivní, a to budeme muset být i tentokrát.“

Každý zápas je ale o něčem jiném. „Samozřejmě. Znojmo hraje jinak venku než doma. Bude hodně bránit a výsledek utkání bude záležet na tom, jak se dokážeme přes jejich defenzivu prosadit,“ uzavřel prognózy k utkání Josef Paleček a závěrem ještě přiblížil program mužstva v uplynulém týdnu. „Měli jsme naplánované na pondělí volno, ale protože jsme zápas na Slavii nezvládli v koncovce, tak jsme hráčům naordinovali normální trénink. Chtěli jsme na něčem zapracovat, a jestli se nám to povedlo, to se v pátek ukáže.“

Mohly by platit střely z dálky, doufá Jaroslav Kristek

Jaroslav Kristek Největší překážkou jsou pro útočníky brankáři. Jaroslavu Kristovi, který vede první formaci karlovarské Energie, se v pátek postaví na odpor Jiří Trvaj. „Nevím co by na něho mohlo platit. V minulosti jsem slyšel, že prý hůře vidí na dálku, tak možná střílet z větší vzdálenosti, ale to je pouze domněnka. Jirka je kvalitní brankář, který dokáže své mužstvo podržet. Ukázal třeba v posledním zápase s Pardubicemi, který Znojmo vyhrálo.“

Ke střelám z větší vzdálenosti se karlovarský forvard ještě vrátil. „Několikrát jsme viděli v televizi, že pustil puk ze středního pásma, ale to se dneska podařit nemusí. Proto budeme muset chodit důrazně do brány a pořádně ho zaměstnávat,“ pokračoval centr.

Každý hráč má své oblíbené, ale i neoblíbené celky. „Nedokážu posoudit, jestli se mi proti nim hraje lépe než třeba proti Spartě. Myslím si, že mají vyvážený kádr a to by nám mohlo dělat potíže,“ dodal Kristek.

Rozhodnutí vyrovnaného zápasu může přijít až v závěru utkání a právě ty se letos energetikům příliš nedaří. Slibný náskok promarnili i v posledním utkání se Slavií. „Měli jsme v kabině pohovor a i na tréninku jsme se tomu věnovali. Věřím, že to tentokrát zvládneme,“ dodal Jaroslav Kristek.

Jaroslav Kristek odpovídal na otázky čtenářů. Odpovědi si přečtěte zde.

Související články