HC Energie Karlovy Vary

Srdce Energie bije znovu naplno. Kristek trefil výhru v poslední minutě

HC Energie - HC Kladno 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
To bylo něco! Karlovarští hokejisté v dalším extraligovém utkání hráli s Kladnem po dvě třetiny zcela vyrovananý duel, ovšem ve třetí části spustili nevídanou ofenzivní smršť. Jenže výborný Kopřiva, případně jeho levá tyč po Řezníčkově dělovce, stáli naprosto pevně na svém místě. Užuž se zdálo, že kvalitní utkání dospěje do prodloužení. V tom se ale ve vlastním pásmu rozjel k velkému sólu Jaroslav Kristek (na snímku) a 43 vteřin před koncem rozhodl ranou mezi brankářovy betony o výhře domácích barev. Předchozí dva góly Západočechů zajistil kapitán Václav Skuhravý.
O2 extraliga, 22. kolo, pá 14.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
3:2
1:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Kumstát), 26. Skuhravý (Kumstát), 60. Kristek (Řezníček) - 11. Patera (Diviš), 29. Hájek (Horna, Frolík). Rozhodčí: Homola - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3520.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Skladaný, Pech, Dej - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Trončinský, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Eberle

Komentář k utkání

V samotném začátku utkání si hosté vytvořili krátkodobý tlak, ze kterého se však domácí brzo vymanili a vytvořili si pár slibných akcí. To mohli potvrdit i v první přesilovce tohoto zápasu, kdy si šel posedět na dvě minuty Srdnínko za držení. Přesilovka byla pro oko diváka pohledná, plná šancí, avšak bez kýžené trefy. Ta přišla záhy, ovšem do karlovarské sítě. V čase 10:36 si Pavel Patera najel z levého rohu a bekhendem prostřelil Mensatora mezi betony. Karlovarští od této doby hráli trochu agresivněji, což se projevilo faulem Dubna za sekání. Jenže krátce po zahájení kladenské přesilovky odebral Petr Kumstát Procházkovi kotouč a vyslal Václava Skuhravého do brejku. Ten se předvedl jako správný kapitán a ranou švihem nekopromisně zakončil do vzdálenějšího růžku kladenské klece.

Samotný úvod druhé třetiny nebyl nijak zajímavý až do času 25:08. Ten byl ve znamení otočení skore pro Karlovarské. Václav Skuhravý napřáhl u modré čáry a kotouč po teči některého z kladenských hráčů doputoval až do Kopřivovy brány. Kladenští po inkasované brance dost ožili a měli několik povedených šancí. V čase 28:29 odešel na trestnou lavici karlovarský Čutta za sekání a hned v první přesilovkové šanci Mensator kapituloval. Kotouč putoval po trase Horna, Frolík, David Hájek, kdy posledně jmenovaný zblízka karlovarského gólmana prostřelil nad levé rameno. V posledních minutách měl domácí výběr minutu a půl dlouhou přesilovku pět ku třem, s řadou brankových příležitostí, ty ovšem výborný Miroslav Kopřiva vychytal.

Již po minutě hry podrazil jednoho z karlovarských útočníků brankář Kopřiva, za což si vysloužil dvouminutový trest. Karlovarští rozjeli výtečný přesilovkový kolotoč, ale Kopřiva byl i teď pozorný a bezchybný. Hra poté sklouzla do stereotypu - na Kopřivu se valil jeden útok za druhým. Kladenský gólman opět potvrzoval, proč si vysloužil reprezentační pozvánku. V kritické chvíli mu pomohla i levá tyčka, to když Řezníček napřáhl v přesilovce od modré. Tento styl hry dospěl až do samotného závěru, kdy přišla pro hosty infarktová událost. V čase 59:17, nahrál Josef Řezníček na Jaroslava Kristka, který projel celé hřiště a příklepem z kruhu propálil Kopřivu mezi betony. Kladenští ještě v naprostém závěru zkoušeli hru bez brankáře, ale na konečném výsledku se nic nezměnilo. Energie si tak připsala tři body, kladenským hráčům se ze západu Čech odjíždělo trochu smutně.

Ohlasy trenérů

Josef Paleček (Karlovy Vary): Byl to velice dobrý, dramatický zápas. Kladno potvrdilo svou formu, kterou mělo před přestávkovou. Jsem spokojený s vítězstvím a jsem rád, že konečně zvládáme poslední třetiny. Bylo vidět, že kluci hodně chtěli.

Zdeněk Müller (Kladno): Jsem zklamaný, protože jsme podali dobrý výkon, hráči bojovali, přežili jsme přesilovku pět na tři a potom o celém zápase rozhodla chyba v poslední minutě utkání.

Fotogalerie

Související články