HC Energie Karlovy Vary

Hokejistky v nájezdech nestačily na Kobru a poprvé prohrály

Ženy: HC Energie - HC Kobra Praha 1:2sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Svou neporazitelnost ztratily energetičky se soupeřkami, se kterými již v první části sezony sehrály velice vyrovnané utkání. Díky obrovské bojovnosti hráček Kobry nedokázaly Dračice využít svou velkou střeleckou převahu a utkání dovedly pouze do remízy. V nájezdové loterii se nakonec radovaly Pražanky.
Liga žen - skupina B, 7. kolo, so 15.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kobra
1:2sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: Hornová (Bauerová) - Benešová (Čtvrtníčková), rozhodující nájezd Roubíčková. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Zásahy brankářek: Lukešová - Bulejčíková 19:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Hornová, Vitochová - Tumpachová, Bauerová, Mašková – Pecinová, Pöpperlová, Hajdová - Schildhabelová, Wadowská, Růžičková - Mokrošová

Komentář k utkání

Karlovarské Dračice v desátém kole ligy žen poprvé v tomto ročníku prohrály. Po první třetině vedly brankou Hornové po asistenci Bauerové, ale v poslední minutě druhé části hry Kobry vyrovnaly Benešovou (asistence Čtvrtníčková), když přečkaly i minutové oslabení ve třech.

Ve třetí třetině se Dračice snažily strhnou vítězství na svou stranu, ale vinou nepřesné střelby, patnácti zákroků Bulejčíkové a trošky smůly při dvou nastřelených tyčích se to nepovedlo. Naopak se nejvíce strachovaly v 55. minutě, kdy vychladlá Lukešová úspěšně čelila trestnému střílení Čapkové.

Po remíze 1:1 následovaly samostatné nájezdy. Rozhodnutí nepřinesla série prvních třech, proměnily Pöpperlová (KVA) a Hýbnerová (KOB). Druhý bod pro hosty získala vítěznou brankou Roubíčková ve čtvrté sérii.

Ohlasy trenérů

Petr Skopal a Jaroslav Kliment (Karlovy Vary): V dnešním zápase se naše hráčky nemohly dostat do tempa. Soupeř stejně jako v prvním vzájemném utkání velikou bojovností odolával naší snaze o vstřelení vítězné branky. V samostatných nájezdech si šťastnější družstvo připsalo druhý bod.