HC Energie Karlovy Vary

Dorost: Další body za vyhrané nájezdy

Dorost: HC Energie - Zlín 2:1 sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0
Dorostenci letos spolehlivě bodují a tento trend udrželi i v pátečním domácím souboji se Zlínem. Zarputilí Valaši ale byli výborným soupeřem a v napínavé bitvě vydřeli alespoň bod. Po remíze 1:1 zajistil domácím bonusovou odměnu Daniel Záhora.
Extraliga dorostu, 23. kolo, pá 28.11.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Zlín
2:1sn
0:0, 1:1, 0:0 - 0:0
Tomeček (Kubáč), rozhodující nájezd Záhora – Holík (Romig, Valenta). Třetiny: 0:0, 1:1, 0:0 – 0:0. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Rozhodčí: Zubzanda. Diváci: 50.
Karlovy Vary: Rauscher (Honzík) - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Liška, Gombár, Troška - Táborský, Švec, Winkler - Sýkora, Svoboda, Zadražil - Brocký, Kubáč, Tomeček - Kverka, Záhora.
Zlín: Kašík (Rozum) - Strojil, Bednár, Janota, Zámorský, Valenta, Malota - Hampl, Merta, Lichalec - Chovanec, Roming, Kundera - Skočík, Haloda, Káňa - Doležálek, Holík, Galuška

Komentář k utkání

V prvním dějství diváci branku neviděli. Šancí také moc ne. Oba týmy se snažily, ale ani jeden z celků se nedokázal probít přes střední pásmo. Akce Zlína, ale i Energie končily převážně na útočné modré čáře.

Druhá dvacetiminutovka se nesla v podobném duchu jako ta první. Oba celky hrály aktivně a snažili se bránit střední pásmo. Přesto se necelá padesátka diváků dočkala branek. Domácí poslal ve 24. minutě do vedené Vojtěch Tomeček. Za hosty pak ve 32. minuty ze samostatného úniku vyrovnal Petr Holík.

Třetí třetina branku nepřinesla a tak se nakonec muselo prodlužovat. Šancí bylo několik, ale brankáři a výborně hrající obrany nedovolili útočníkům přesně zakončit. Rozhodnout mohla poslední minuty, když byl vyloučen Holík za napadení, ale ani v této přesilovce branka nepadla. Prodloužení rozuzlení nepřineslo a tak se musely jezdit samostatné nájezdy. Více štěstí v nich měli domácí. Přesněji kapitán Daniel Záhora, který Kašíka vyšachoval a zajistil domácím bonusový bod navíc.

Ohlasy trenérů

Trenér Karel Mlejnek byl po utkání maximálně spokojený. „Chtěli jsme hrát důrazně ve středním pásmu. Myslím si, že se nám to celý zápas celkem dařilo, až na tu jednu branku. Musím před klukama smeknout, protože Zlín je jedno ze špičkových mužstev,“ zhodnotil utkání kouč Mlejnek.